Στον έρωτα παρανοείς

Mario_Love_Pink_Juniors_POPDisclaimer: Το άρθρο αυτό περιέχει spoilers για τα Max Payne, Silent Hill 2, Heavy Rain και Alan Wake, ενώ και σε σημεία ακατάλληλη γλώσσα. Stay out kids and don’t do drugs!

Το καλοκαίρι αγαπητοί αναγνώστες (και αναγνώστριες που μπήκατε καταλάθος στο link γιατί την πατήσατε από τον τίτλο που επέλεξα να συνοδεύσει το άρθρο) φτάνει στο τέλος του. Έτσι, σε αυτές τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης, αράζοντας στο μπαλκόνι και απολαμβάνοντας ένας Bacardi® Mojito, είπα να γίνω τρυφερός και να να ασχοληθώ με τα καλύτερα love stories που έμειναν χαραγμένα στο μυαλό μας.

Προσοχή, δεν μιλάω για μικρά side stories που ο πρωταγωνιστής ρίχνει έναν-δύο σε μία χαρακτήρα που τον πλαισιώνει (βλέπε Drake-Elena κλπ). Μιλάω για υποθέσεις που χτίζονται πάνω σε αυτές.

Max Payne 1 & 2

Εντάξει, εδώ μπορούμε να καθόμαστε τρία εικοσιτετράωρα να ασχολούμαστε με τα ψυχολογικά του Max, είτε από το πρώτο, είτε από το δεύτερο μέρος της σειράς. Στο πρώτο, ο τραγικός πρωταγωνιστής παραιτείται από το αστυνομικό σώμα της Νέας Υόρκης για να κυνηγήσει και να εξιχνιάσει μόνος του την υπόθεση που στιγμάτισε την ζωή του, την βίαιη δολοφονία της γυναίκας του και της νεογέννητης κόρης του. Η Remedy κατάφερε με μεγάλους, στοχαστικούς μονολόγους να μεταδώσει άρτια την υπόθεση, με τους βαθιούς μονολόγους του Max να είναι η επιτομή του storytelling. Ο συγκινητικός Max, συντετριμένος από τα περιστατικά δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του προκειμένου οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.

Mona + Max = LFE :* :* <3
Mona + Max = LFE :* :* <3

Τελειώσαμε; Όχι αγαπητοί μου. Δύο χρόνια μετά το αρχικό Max Payne, έχουμε την κυκλοφορία του Fall of Max Payne το οποίο μας εξιστορεί τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το τέλος του πρώτου. Στο Max Payne 2 λοιπόν, αφού ο Max έχει ολοκληρώσει τον αρχικό του σκοπό, εντάσσεται ξανά στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Εν ώρα υπηρεσίας γνωρίζει τη Mona Sax, μία πληρωμένη δολοφόνο με την οποίο στη συνέχεια θα αναπτύξει μία πολύ περίεργη σχέση αγάπης. Πως να μην ερωτευτείς φυσικά ένα τέτοιο δημιούργημα της φύσης, μία καλλίγραμμη μελαχρινή με γαλαζο-γκρί μάτια; Ο έρωτας μεταξύ Mona και Max ήταν πραγματικός, και αποκαλύπτεται πλήρως προς τα τέλη του παιχνιδιού, όταν η πληρωμένη για να σκοτώσει τον Max, Mona, αδυνατεί να τραβήξει την σκανδάλη και να σκοτώσει τον πρωταγωνιστή. Δυστυχώς, το τέλος του Fall of Max Payne βρίσκει τη Mona νεκρή. “Now, like all my loves, is mine forever” σχολιάζει πικραμένος ο Max, βλέποντας τη Mona να καταλήγει όπως η γυναίκα του προ διετίας.

Silent Hill 2

Αχχχχ, αγάπη. Λαμβάνεις ένα γράμμα από τη νεκρή σου γυναίκα και αποφασίζεις έτσι για το γαμώτο να ελέγξεις αν είναι αληθινό. Φυσικά, επειδή στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, η νεκρή γυναίκα σου που αποφάσισε να πετάξει ένα χαρτάκι κάτω από την πόρτα σου, επέλεξε να μην σε περιμένει σε μία κοσμοπολίτικη πόλη όπως το Παρίσι ή το LA, αλλά στο ΓΑΜΗΜΕΝΟ SILENT HILL. Σχωράτε με για την έκφραση, αλλά όσες φορές ακολουθείς την καρδιά αυτά παθαίνεις. Κάτσε τώρα μπλέξε με το Silent Hill, που είναι πιο έρημο και από την Πάτρα το καλοκαίρι.

james-mary
Στον άλλο κόσμο έχουν και ΕΛΤΑ

Πέρα από το love story που πραγματεύεται το Silent Hill 2, μιλάμε για ένα αριστούργημα του είδους του που δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν και δεν “παρακολουθείται” το ίδιο εύκολα με το μακρινό 2002. Η HD μεταφορά που προσπάθησε πριν δύο χρόνια η Konami κατάφερε μόνο να κάνει χειρότερα τα πράγματα, αφού οι original ηθοποιοί δεν έδωσαν το δικαίωμα να χρησιμοποιηθούν οι φωνές τους  στην HD επανέκδοση.

Heavy Rain

Αφήνοντας τους έρωτες λίγο στην άκρη, περνάμε σε ένα πιο πρόσφατο αριστούργημα, που δεν είναι άλλο από το Heavy Rain. Εδώ θα ασχοληθούμε με την σχέση αγάπης μεταξύ παιδιού και πατέρα, στην προκειμένη περίπτωση του Shaun και του πατέρα του (και πρωταγωνιστή) Ethan. “Μέχρι πού θα έφτανες να σώσεις κάποιον που αγαπάς” είναι το μοτό του Heavy Rain, το οποίο καταφέρνει να υλοποιήσει άψογα. Ο Shaun είναι το επόμενο θύμα του Origami Killer, και ο πατέρας του πρέπει να περάσει μέσα από πέντε δοκιμασίες προκειμένου να βρει τα στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στον γιό του.

Θα σκότωνες κάποιον για να σώσεις αυτόν που αγαπάς;

Μέσα από μια σειρά από διαδραστικά γεγονότα, το Heavy Rain βάζει πρώτα εμάς και έπειτα τους πρωταγωνιστές (είναι τέσσερις συνολικά) σε ηθικά διλήμματα. Θα σκότωνες κάποιον για να σώσεις το παιδί σου; Θα έβαζες τέλος στη ζωή σου για να αποκτήσεις το τελευταίο κομμάτι του παζλ που θα εξασφάλιζε την ασφάλειά του; Από αυτά πρέπει να περάσει ο Ethan Mars, προκειμένου να μη δει και τον δεύτερο γιο του να χάνεται από την ζωή.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της ιστορίας, ο Ethan έρχεται κοντά με τη δημοσιογράφο Madison Page, η οποία ερευνούσε την υπόθεση του origami killer (ακολουθεί NSFW σκηνή).

https://www.youtube.com/watch?v=QAU31d7kUls

Alan Wake

Eπιστρέφουμε στη Remedy, ομάδα που μας έφερε το Max Payne, με το πιο πρόσφατο δημιούργημά της, το προσωπικό αγαπημένο Alan Wake. Για τον Alan έχουμε γράψει ήδη πολλά σε αυτό το site, αλλά ποτέ δεν είναι αρκετά για να περιγράψουμε το ψυχολιγικό θρίλερ φόρο τιμής στον Stephen King και τον David Lynch.

Ο Alan, ένας πετυχημένος συγγραφέας, ταξιδεύει για διακοπές στην ήρεμη κωμόπολη του Bright Falls, προκειμένου να γεμίσει τις μπαταρίες του και να καταφέρει να γράψει τη συνέχεια των βιβλίων του, αφού πάσχει από το λεγόμενο writer’s block. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζει ωστόσο ο Alan, με την γυναίκα του Alice να εξαφανίζεται μυστηριωδώς μέσα στη νύχτα. Ο Alan αψηφώντας τους κινδύνους προσπαθεί να βρει την Alice και έρχεται αντιμέτωπος με υπερφυσικές δυνάμεις και οντότητες, γνωστές ως Dark Presence (σκοτεινή παρουσία).

Alice_an
Σκηνή από το τέλος του American Nightmare

Μπορεί η Alice να εξαφανίζεται από το πρώτο κιόλας επεισόδιο (θυμίζουμε ότι το Alan Wake είναι χωρισμένο σε οχτώ επεισόδια, στα πρότυπα μιας τηλεοπτικής σειράς), αλλά η Remedy, ως μανούλα στο storytelling καταφέρνει να επιδείξει την σχέση του Alan με τη γυναίκα του μέσω flashback, οραμάτων, αναμνήσεων και συνομιλιών του Alan με τρίτους γύρω από τη γυναίκα του. Έτσι, παρόλο που η Alice έχει πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, στο τέλος των δύο τίτλων μοιάζει αρκετά οικείος χαρακτήρας, και ιδιαίτερα αγαπητός, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε πολλές πτυχές της σχέσης της με τον Alan.

Το τέλος του American Nightmare κλείνει με το ζεύγος Wake να φασώνεται να φιλιέται παθιασμένα και το ραντεβού μας ανανεώνεται με το sequel που θα έρθει… ελπίζω… κάποτε…

Super Mario

Σας άφησα το καλύτερο για το τέλος. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το άρθρο ο άρχοντας της χυλόπιτας, ο κύριος friendzone, το 26 χρόνια καλό παιδί, η προσωποποίηση του “νινί σέρνει καράβι”, Mario. Ο Μάριος® βλέπετε 26 χρόνια τώρα αυτή τη δουλειά κάνει. ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ ΜΙΑΣ ΞΑΝΘΙΑΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ, η οποία μπλέκει συνέχεια σε μπελάδες, είναι ανίκανη να σώσει τον εαυτό της, ΣΙΓΟΥΡΑ ανήμπορη να διαχειριστεί ένα γαμημένο βασίλειο και -βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι- το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι τι χρώμα θα βάψει τα νύχια της (και μετά να τα βάλει στο instagram αν υποθέσουμε ότι το Mushroom Kingdom ακολουθεί τις εξελίξεις του real world).

Για την Πητς ρε γαμώτο
Για την Πητς ρε γαμώτο

Το χειρότερο της ιστορίας είναι βέβαια ότι ο Μάριος® χαλί γίνεται να τον πατήσει, αλλά μία άσπρη μέρα δεν έχει δει το παιδί. Και εντάξει, δεν είναι και άσχημο το παλικάρι. Λίγη γυμναστική θέλει να χάσει την μπυροκοιλιά. Βλέπετε όμως, η Peach είναι αρκετά ντίβα και ψηλομύτα για να καταδεχθεί έναν ταπεινό υδραυλικό που βγάζει με κόπο το μεροκάμματό του. Και στο κάτω κάτω ρε Πήτς®, μες στα πράγματα είναι ο Μάριος®. Όλο πάρτυ και αγώνες με καρτάκια διοργανώνει, και έχουνε και μεγάλη συμμετοχή. Δεν είναι κανας τυχαίος, είναι και πόπιουλαρ. Τόσα έκανε για ‘σενα το παλικάρι μωρή ξενέρωτη ντίβα, και εσύ εκεί… Απόμακρη… Τα ίδια ισχύουν και για τον Link και την Zelda, αλλά η κατάσταση σώθηκε στο Skyward Sword.

Με νευρίασε η χαζή πάλι, τελείωσε και το Mojito.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.