Ju-on The Grudge

Βρηκα την ευκαιρια να δοκιμασω αυτο το πολυ creepy παιχνιδι, και ειπα να γραψω ενα Review. Να επισημανω οτι το παιχνιδι αυτο ειναι για γερους παικτες. Αν τρομαζετε ευκολα ΜΗΝ παιξετε αυτο το παιχνίδι.

Παρε ενα φακο και παμε!
Το παιχνιδι δεν προκειται για ενα κλασικο Horror σαν τα Silent Hill και Resident Evil. Το οπλο σας ειναι μόνο ενας φακός. Δεν υπαρχουν πιστολίδια, αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν θα τρομαξετε! Η ατμοσφαιρα του παιχνιδιου ειναι πολυ ομορφη, αν και σκοτεινή.
Η ιστορία αρχίζει, σε μια βολτα με τον σκυλο σας, ο οποιος κατι βλεπει και τρεχει κατευθειαν σε ενα εγκαταλελημενο εργοστάσιο. Απο την πρωτη στιγμη, οι σφυγμοι σας θα φτασουν στα ύψη, καθως την στιγμη που μπαινεις μεσα, πεταγεται πανω σου ενα φαντασμα Very Happy
Τελος αξιζει να πουμε πως παρολο που ειναι On-rail, εσυ επιλεγεις αν θα κινηθεις, αλλα και προς τα που θα κινηθείς

Το Wiimote ως Φακος
Ο χειρισμος του παιχνιδιου δεν θα σας ενθουσιασει. Το γυρισμα του φακου γινεται πραγματικα αργα, ενω η αποκριση δεν ειναι τελεια.
Ενα μεγαλο ελλατωμα που θα παρατηρήσετε ειναι η αλλαγη της καμερας, ενω κινηστε. Καθως πατατε το Β(Για να κινηθειτε) ο φακος μενει στασιμος στο κεντρο της οθονης, π δυσκολευει την εξερευνηση.
Γενικα ομως, τα μικρα αυτα ελλατωματα δεν νομιζω να σας ενοχλησουν ιδιαιτερα, καθως συνηθίζονται τα πρωτα 10 με 15 λεπτά
Εδω αξιζει να σημειωσουμε, οτι ο φακος λειτουργει με μπαταριες (οι οποιες ειναι και η ζωη σας). 1 μπαταρια = Περιπου 3-5 λεπτα


Αχχχχ! Τι ωραιο φάντασμα!
Την πρωτη φορα που θα ανοιξετε το παιχνιδι, θα σας βγαλει ενα βιντεο. Μολις αντίκρισα το βιντεο, πραγματικά, εμεινα έκθαμβος.. Αλλα αργοτερα κατάλαβα πως ηταν σκηνες απο την ομώνυμη ταινια What a Face. Τα in-game γραφικα του τιτλου ειναι γενικα μετρια προς καλα.
Μετρια πολυγωνα, χαλια υφες, αλλα ομορφα φαντασματα! Razz
Τα φαντασματα ειναι ισως τα μονα αντικειμενα του παιχνιδιου, που ειναι καλοδουλεμενα. Και ναι! Ειναι ημι-διάφανα Razz
Η σκοτεινή ατμόσφαιρα ομως σώζει την κατάσταση! Κρυβει καλα τα ελλατώματα του τίτλου, αλλά και πάλι ειναι ευδιάκριτα.
Τελος, ο ηχος ειναι μηδαμινός, πράγμα που συμβαλει στην τρομακτικη ατμοσφαιρα.

Πετα το χειριστήριο να δω τι μαγκας εισαι!
Το παιχνιδι εχει ενα απο τα πιο πρωτότυπα Multiplayer που φταινει τους 2 παικτες
Ο παικτης του 2ου χειριστηρίου ειναι υπεύθυνος για το τρόμαγμα του κυριου παικτη. (Αν και ενας καλος φιλος δεν το κανει ποτε αυτο, σωστα; )
Μην φανταστειτε κατι φοβερο. Απο οτι ειδα ειναι περιπου 10 σκηνες που προβαλονται ξαφνικα, αφου ο Ρ2 πατησει το Α.
Βεβαια, υπαρχει και ενα χρονικο περιθώριο μεταξυ των φορών που μπορεις να τρομαξεις τον κυριο παικτη.

Συμπερασματα
Ενας αξιοπρεπεστατος τιτλος, ο οποιος θα μπορουσε να γίνει ΠΟΛΥ καλυτερος.
Γενικα υπάρχει μια μετριότητα σε ολα, εκτος βεβαια απο το…. ΤΡΟΜΑΓΜΑ!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.