Modern Warfare 2

Από τη στιγμή που θα αρχίσετε το παιχνίδι δεν θα καταφέρετε να ξανασυγκεντρωθείτε σε κάτι άλλο. Για κάποιο λόγο θα σκέπτεστε συνεχώς τη μαγεία του! Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η απίστευτα αληθοφανής αίσθηση του βάρους! Δεν βλέπετε τον χαρακτήρα να καβαλάει ένα όπλο απλώς αλλά το «νιώθετε» και εσείς οι ίδιοι! Η κίνηση είναι αργή και με ελαφρά ανεβοκατεβάσματα της κάνης προσδίδοντας μια τεραστία αληθοφάνεια. Ακόμη και η κίνηση των συντρόφων σας είναι πραγματική μοιάζοντας πολύ σε αυτή του Killzone 2! Γενικά όμως τα γραφικά του παιχνιδιού είναι τόσο καλοστημένα που δεν θα μπορείτε να ξεκολλήσετε! Αρχικά το αίμα είναι πολύ ρεαλιστικό και…όπως θα έπρεπε να είναι! Ιδιαίτερα στην αποστολή στην Αλάσκα θα δείτε τις λεπτομερείς του χιονιου…είναι σαν κάθε νιφάδα να έχει σχεδιαστεί μεμονωμένα! Εκτός αυτών οι εκρήξεις, οι σφαίρες, και όλα τα συναφή έρχονται να ολοκληρώσουν το πακέτο!

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού η Activision δεν απογοητεύει! Το Gameplay στηρίζεται σε αυτό του 1ου παιχνιδιού αλλά πολύ βελτιωμένο και πρωτότυπο! Κάθε αποστολή είναι φαντασμαγορική και διαφορετική από την άλλη! Η ποικιλία είναι τεραστία. Από τη μια θα μάχεστε εναντία σε φανέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο την άλλη με snowmobiles στα χιονιά, με βάρκες σε ποτάμια σε αεροδρόμια… ενώ για την κορύφωση υπάρχει και μια αποστολή σε διαστημικό σταθμό! Επίσης κάτι που θα κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η βιαιότητα του παιχνιδιού! Το 2ο μέρος της σειράς έχει γίνει «ενήλικο»! Έτσι θα δείτε την αληθινή όψη του πολέμου! Μέσα στις μάχες θα τρέχουν πολλές φορές ακόμη και αθώοι πολίτες δείχνοντας ότι τα πράγματα δεν έχουν να κάνουν με την συνηθισμένη έως τώρα οπτική!

Οι μάχες μοιάζουν αρκετά με αυτές του Modern warfare! Έντονο πιστολιδι υπάρχει συνεχώς ενώ και η τακτικη που θα χρησιμοποιησετε διαφερει! Θα χρησιμοποιησετε ξατα μετωπο επιθεση, θα τους αιφνιδιασετε η θα τους σκοτωσετε αθορυβα ένα προς ένα? Το ΑΙ τον εχθρων είναι φυσικα εκπληκτικο! Σκεφτονται όπως κάθε στρατιωτης και δεν κανουν επιπολεοτητες! Συλλογιζονται, μετρανε τις πιθανοτητες και υστερα αποφασιζουν πως θα δρασουν! Μενουν καλλυμενοι εως οτου βρουν την καταλληλη ευκαιρια για να επιτεθουν! Καλουν ενισχυσεις κλπ! Ετσι ειδικα στα μεγαλυτερα επιπεδα δυσκολιας το παιχνιδι «ξεπατωνει»! Φυσικα για να τους αντιμετωπσετε όχι μονο παιρνετε την αναλογη βοηθεια από τους συντροφους σας αλλα και εχετε στη διαθεση σας μεγαλο οπλοστασιο και gadgets! Αν και στο παιχνιδι υπαρχουν παρα πολλα οπλα το πιο πιθανο είναι να προτιμησετε τα οπλα της ομαδας σας αφου είναι ειδικα τροποποιημενα (ουτως η αλλως ειστε μυστικη υπηρεσια)! Αντιθετα με εσας οι εχροι σας εχουν λιγοτερο ειδικευμενο οπλοστασιο αλλα διαφορετικες τακτικες που το χρησιμοποιουν! Οι τρομοκρατες για παραδειγμα θα βασιστουν σε ατελειωτες ριπες από ΑΚ47 και ρουκετες και στην κατά μετωπο επιθεση!

Call of Duty χωρίς Online όμως δεν είναι Call of Duty. Το Modern Warfare 2 ακολουθεί πιστά τις βάσεις που έθεσε το Call of Duty 4, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη. Πραγματικά η ομάδα ανάπτυξης ξεπέρασε τον εαυτό της! Οι πίστες είναι δημιουργημένες με πολύ φαντασία, και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, απο αεροδρόμιο μέχρι αποθήκες και απο μικρές εκτάσεις ερήμου εως αχανής περιοχές. Το σύστημα είναι το ίδιο που είδαμε στα προηγούμενα CoD. Μέσω των Kills συλλέγεις πόντους εμπειρίας, και αφού φτάσεις σε ένα όριο, αποκτάς ένα Level. Το ανότατο επίπεδο είναι 70, όπου μπορείς να αποκτήσεις Prestige και να ξαναξεκινήσεις απο το μηδέν. Φτάνοντας σε ένα συγκεκριμένο level, ξεκλειδώνονται νέα όπλα, attachments,αλλά και perks, δηλαδή ειδικές ικανότητες (όπως για παράδειγμα steady aim, increased bullet penetration και πολλά άλλα). Κάνοντας συνεχόμενα kills (killstreaks) χωρίς να πεθάνεις, μπορείς να αποκτήσεις ορισμένα έπαθλα, όπως για παράδειγμα να καλέσεις Chopper για υποστήριξη απο τον αέρα!
Στα 25 killstreaks αποκτάτε Nuke το οποίο τελειώνει τον αγώνα με νίκη δική σας
Γενικα ολο το παιχνιδι είναι καταπληκτικο! Ο ηχος εξαιρετικος η αγωνια που προσφερει τεραστια… δεν του λειπει τιποτα! Ένα MUST BUY που θα το λατρεψετε! Ισως ότι καλυτερο εχει κυκλοφορησει εως τωρα!!

Περιττές αναλυσεις δεν κανω αφου ακομη δεν εχει καλα καλα κυκλοφορησει και δεν θελω να χαλασω σε κανενα αυτη τη μοναδικη εμπειρια!