Ys Seven Preview

Το τελευταίο παιχνίδι μιας απο τις πιο παλιές και σχετικά άγνωστες σειρές RPG παιχνιδιών, έρχετε αποκλειστικά στο PSP.
H Falcom φέρνει το νεότερο τέκνο της σειράς Ys, σειρά που ξεκίνησε το ταξίδι της απο τα PC το 1987, στην Φορητή κονσόλα της Sony. To Ys Seven περι ου ο λόγος μπορεί να μην είναι το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφορεί στο φορητό Playstation, αφού τα περισσότερα παιχνίδια Ys έχουν γίνει port στο PSP, αλλα είναι το πρώτο που έχει σχεδιαστεί απο την αρχή για την φορητή κονσόλα και εκμεταλεύετε τη δύναμη του PSP για να παρουσιάσει βελτιωμένα γραφικά και animation.

To παιχνίδι πρόκειτε για ένα καθαρόαιμο J-Rpg με οτι αυτό συνεπάγεται: Μια δουλεμένη, καλοφτιαγμένη ιστορία που σας απορροφά αμέσως,χαρακτήρες με σχεδιασμό που θυμίζει anime και μπόλικες μάχες!
Οπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, αναλαμβάνετε την τύχη του πρωταγωνιστή Adol Christin, ενός πολεμιστή με κόκκινο μαλλί που κάνει μπάμ,και συνήθως βρίσκεται κάπου να τον έχει ξεβράσει η θάλλασα, μετά απο μια περιπέτεια, και πριν ξεκινήσει να σώσει τον κόσμο. Στο Ys Seven, ο πρωταγωνιστής δεν κάνει είσοδο ίστην ιστορία αγκαλιά με κάποια σανίδα απο ναυάγιο, αφού το πλοίο που μεταφέρει αυτον και τον φίλο του Dogi, δένει ασφαλές στο λιμάνι της πρωτευουσας του Altago.

Για τα μάτια δυο γυναικών όμως οι πρωταγωνιστές βρίσκονται μπλεγμένοι με τους τοπικούς Dragoons με αποτέλεσμα λίγες στιγμές μετά να τραγουδούν το κελί 33 πίσω απο της φυλακής τα σίδερα. Η φήμη τους όμως σαν adventurers τους γλιτώνει απο τα προβλήματα, και μάλιστα δέχονται μια παράκληση του Βασιλιά του Altago  που τους ζητάει να ερευνήσουν την αιτία μερικών παράξενων σεισμών που συμβαίνουν πρόσφατα στην περιοχή, επειδή όσους έστειλε για να βρουν μια λύση απέτυχαν. Κατα τη διάρκεια της αναζήτησης τους, το μαχητικό διδυμο ανακαλύπτει οτι η αιτία των σεισμών είναι το ξύπνημα των πέντε δράκων οι οποίοι συνέρχονται απο τη λήθη τους για να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο κακό που πλησιάζει.. Για μαντέψτε ποιος θα σώσει τον κόσμο!

Το Combat System είναι παρόμοιο με τα πιο πρόσφατα j-rpgs και σας δίνει τη δυνατότητα να κινήστε ελεύθερα κατα τη διάρκεια της μάχης και με το X να εξασκήστε στο hack n slash κομματιάζοντας αντιπάλους. Σύμφωνα με την εταιρία παραγωγής θα υπάρχουν εννιά playable χαρακτήρες απο τους οποίους θα μπορείτε να χρησιμοίποιήσετε μέχρι 3 ταυτόχρονα στη μάχη. Εσείς θα αναλαμβάνετε τον ένα και η AI τους άλλους δυο, ενώ αν δε θέλετε να αφήνετε τα πάντα στην τύχη, θα υπάρχει και επιλογή να ρυθμίσετε τον τρόπο που θα μάχονται οι παίκτες που ελέγχονται απο την cpu του PSP.

 

Στα παλιότερα παιχνίδια της σειράς είναι έντονη η σημασία των elements στη μάχη και υπήρχε μια ευρεία επιλογή όπλων διαφορετικών elements για να αντιμετωπίσετε διαφορετικούς εχθρούς. Ο μεγάλος αριθμός όπλων στο Ys Seven έχει αντικατασταθεί απο τα διαφορετικά elements των χαρακτήρων. Έτσι κάποιοι χαρακτήρες είναι περισσότερο αποτελεσμάτικοί σε ορισμένους εχθρούς και λιγότερο σε άλλους, με μια αλληλουχία που θυμίζει πέτρα-ψαλίδι-χαρτί( ή τα pokemon για τους πιο ψαγμένους). Κατα τη διάρκεια της μάχης αν παραστεί ανάγκη μπορείτε να αλλάξετε τον μαχητή που ελέγχεται εσείς με κάποιον απο τους άλλους δύο που έχει αναλάβει η AI, για να εκμεταλευτείτε τυχόν πλεονεκτήματα του element του.

Μπορείτε να εξοπλίσετε τον κάθε χαρακτήρα με μπόλικα όπλα για να αυξήσετε της ικανοτητές τους, αλλα και για αν αποκτήσουν ειδικές ικανότητες που σχετίζονται με το όπλο. Τα Skills μαθαίνονται και αναβαθμίζονται αποκλειστικα μέσω της επαναλαμβανόμενης χρήσης τους. Οταν αποκτήσετε το πρώτο level κάθε skill τότε ο χαρακτήρας σας το “μαθαίνει” και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε συνέχεια. Ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείται, το κάθε skill ανεβαίνει επίπεδο και γίνεται πιο αποτελεσματικό. Κάθε χαρακτήρας μπορεί να μάθει μεχρι και 11 διαφορετικά skills και μπορείτε να θέσετε σε ένα απο τα κουμπια για να εκτελεί ένα απο αυτά για να μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε εύκολα και γρήγορα. Οπως είναι αναμενόμενο η χρήση των Skills δεν είναι απεριόριστη, αφού καταναλώνουν Skill points τα οποία μπορείτε να μαζεψετε νικώντας τους αντιπάλους σας. Τέλος όπως κάθε Jrpg ο κάθε χαρακτήρας έχει μια Super επίθεση που κάνει ένα σεβαστό μέγεθος ζημιάς στους αντιπάλους.

Το κερασάκι στην τούρτα του Combat System είναι τα Boss Fights, αφού τα Bosses είναι τεράστια και αρκετά δύσκολα, αν τα level των χαρακτήρων σας δεν είναι τα απαιτούμενα. Πριν απο τα Bosses υπάρχει ένα σημείο που μπορείτε να αναπληρώσετε πλήρως τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων σας, και ενώ έχετε τη δυνατότητα να κάνετε Save παντού κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε περίπτωση που χάσετε στην αναμέτρησή σας με ένα παραφουσκομένο Boss, μπορείτε να κάνετε Restart τη μάχη χωρίς να χρειαστεί load και “φτου και απο την αρχή” που είναι αρκετα συνηθισμένο σε αυτά τα παιχνίδια.

 

Τα γραφικά του παιχνιδιού φαινονται αρκετά ικανοποιητικά, και ο ήχος στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς κινείτε σε αρκετά υψηλό επίπεδο οπότε κάτι παρόμοι περιμένουμε και εδώ. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι τα loading times του παιχνιδιού, αν και λογικά θα υπάρχει και η επιλογή για data install για να μην γίνουν τσαντάλια τα νεύρα μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας το παιχνίδι διαρκεί 30-40 ώρες χωρίς να ολοκληρωθούν ολες οι παράπλευρες αποστολές, άρα απο διάρκεια φαίνεται να πηγαίνουμε καλά! Το Ys Seven θα κυκλοφορήσει στις 17 Αυγούστου.

 {youtube}ob4yWpCjs7k{/youtube}

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!