Οδηγός για Downgrade ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΔΩΡΑ!

Με τη βοήθεια του ChickHEN πλέον μπορείτε να flashάρεται μια custom εκδοση firmware στο PSP σας,χωρίς την ανάγκη δημιουργίας ή αγοράς μια μπαταρίας Pandora.

Αφου μιλάμε για flashάρισμα βέβαια αυτό αυτομάτως αποκλείει τα PSP 3000, αλλα και τα PSP 2000 που έχουν την motherboard ta-088v3(το πώς θα καταλάβετε αν το 2000 psp σας έχει αυτή την motherboard θα το έξηγήσουμε παρακάτω).

Τι θα χρειαστούμε

Ένα Hackable PSP με Firmware 5.03
Μια κάρτα μνήμης memory stick duo pro τουλάχιστον 512mb
Ένα καλώδιο συνδεσης του PSP με το PC(η ένα card Reader)
Το ChickHEN R2 εγκατεστημένο και ενεργοποιημένο(δείτε εδώ)
Το PSPident
Το Hellcat’s Recovery
To Xgen Installer
Και ένα τσαγάκι για να ηρεμησουν τα νεύρα σας όσο θα προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε το ChickHEN Tongue

Ξεκινάμε λοιπόν:

1)Firmware

Αρχικά θα πρέπει το PSP σας να έχει firmware 5.03. Αν έχετε ήδη αυτή την εκδοση firmware προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Οσοι έχετε Firmware πάνω από 5.03 δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε μια παλιότερη εκδοση firmware οπότε το PSP σας μένει ως έχει

Οσοι έχετε Firmware μικρότερο από 5.03 κατεβάζετε το αρχείο του firmware από εδώ (Mirror by exophase). Το αρχείο που κατεβάσατε θα περιέχει ένα αρχείο .pbp. Τοποθετήστε αυτό το .pbp αρχείο στην κάρτα μνήμης του PSP στο φάκελο PSP/GAME/ μέσα σε ένα φάκελο UPDATE που θα δημιουργήσετε εσείς (προσέξτε το UPDATE να είναι με κεφαλαία), έτσι θα πρέπει να έχετε το PSP/GAME/UPDATE/arxeio.pbp. Ακολούθως στη λίστα με τα παιχνίδια σας στο PSP θα έχει εμφανιστεί το εικονίδιο για το update. Πατήστε το και ακολουθείστε τις οδηγίες στην οθόνη του PSP σας. Σε 2 λεπτάκια θα είστε ετοιμοι

 

2) Ενεργοποιήστε το ChickHEN

3) PSPident

Οσοι έχετε PSP 1000(phat) παραλείψτε αυτό το βήμα

Οσοι έχετε psp 2000 και δεν είστε σίγουροι για το τι motherboard έχετε, καλό είναι να τρέξετε το PSPident. Κατεβάστε το αρχείο από εδώ, και τρέξτε το. Στην οθόνη του PSP σας θα εμφανιστούν λεπτομέρειες για το hardware της κονσόλας σας. Θα δείτε μια εικόνα όπως αυτή:

Εκει που αναφέρει το motherboard model,αν γράφει ta-088v3 MHN προχωρήσετε παρακάτω! Το PSP σας ΔΕΝ μπορεί να flashάριστεί και αν το δοκιμάσετε θα το αχρηστέψετε!

Αν έχει οποιαδήποτε άλλο τύπο motherboard συνεχίζουμε κανονικά στο επόμενο βήμα

4) Hellcat’s Recovery/Xgen Installer

Συνδέστε το PSP σας με το φορτιστή του

Kατεβάζετε το HellCat’s Recovery , και το αρχείο της official firmware 5.00(από εδώ).
Μετονομάζετε το αρχείο της official firmware που κατεβάσατε (eboot.pbp) σε 500.pbp και το βάζετε στο root της κάρτας μνήμης σας(ο φάκελος που ανοίγει με το που συνδέσετε το PSP σας με το PC, π.χ F:/ αν το psp παίρνει το γράμμα F στον υπολογιστή σας)
Εγκαθιστάτε το hellcat’s recovery στο PSP σας, και το τρέχετε(με ενεργοποιημένο το ChickHEN αλλιώς δε θα τρέξει, όπως και το PSPident). Θα εμφανιστεί αυτή η εικόνα στο psp σας:

Στο “target FW” πατήστε Χ μέχρι να εμφανιστεί το 5.00 (εκτός αν ήδη είναι αυτό επιλεγμένο) και πατάτε την από κάτω επιλογή «Install m33 CFW (of version Selected above)» και θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. Σε περίπου 1 λεπτάκι θα είστε έτοιμοι

Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά έχουν ενδεχόμενο ρίσκο brickαρίσματος του PSP σας. Αν συμβεί οτιδήποτε κατά τη διάρκεια του
flashαρίσματος (πάρα πολύ σπάνιο αλλα γίνετε) η μόνη λύση σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια πανδώρα για να επαναφέρετε το PSP σας.

Και για κανένα, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ λόγο, μην δοκιμάσετε να το κάνετε σε PSP 3000, ή PSP 2000 με μη συμβατη motherboard.

Y.Γ: Πριν ρωτήσετε οτιδήποτε διαβάστε μια φορά καλά ολο τον οδηγό.. είμαι σίγουρος ότι 99% κάπου εκει μέσα έχει απαντηθεί το ερωτημά σας.. αν όχι καλοδεχούμενοι είστε ρωτήστε ελεύθεραCheesy

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ GUYS! Και ladies!

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!