2009: Μια χρονιά ορόσημο στο χώρο του gaming

Έχοντας αφήσει πίσω το 2009 και συγκεκρυμένα εδώ και 25 μέρες αξίζει να ρίξουμε μια ματια πίσω σε αυτό για να ξαναφέρουμε στην μνήμη μας όλες τις όμορφες στιγμές και κυκλοφορίες! Οι οποίες δεν ήταν και λίγες, για καμία εταιρεία! Microsoft, Nintendo και Sony σημείωσαν επιτυχία σε αρκετούς τομείς! Οι αποτυχίες δεν έλλειπαν όμως! Το καλύτερο όμως θα ήταν να σταθούμε λίγο σε αυτές! Ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή!

Ίσως η χειρότερη φετινή στιγμή του gaming ήταν το οριστικό λουκέτο στην Clover Studio εταιρεία ανάπτυξης του Okami! Αποτυχίες σημειώθηκαν και αλλού! Το πολλά υποσχόμενο videogame “Six Days In Fulijah” τελικά ακυρώθηκε μετά απο εντολή του επικεφαλής του Αμερικανικού Στρατού λόγω του ότι απεικόνιζε την σημερινή και αληθινή εικόνα του πολέμου στο Ιράκ!

H χρονία μέχρι και τον Ιούνιο ήταν λοιπόν ομαλή! Χωρίς τεράστιες επιτυχίες και με λίγα προτότυπα παιχνίδια για κάθε εταιρεία! Μέχρι και την Ε3! Eκεί έγιναν οι μεγάλες εκπλήξεις! Για την Microsoft αρχικά ανακοινώθηκε το πολυαναμενόμενο και πρωτοποριακό Project Natal! Πραγματι ήταν το highlight της έκθεσης και συγκίνησε κάθε θεατή! Οι κατασκευαστές δήλωσαν μάλιστα ότι είναι το μηχάνημα που θα φέρει την επανάσταση! Στη Sony ανακοινώθηκε το Psp Go το οποίο δυστυχώς δεν έκανε την αναμενόμενη επιτυχία! Κάτι που είχε μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, δεν εμπόδισε όμως τη Sony από το να προχωρήσει σε νέα βήματα! Η nintendo στο τέλος παρουσίασε την ανανεωμένη εμφάνιση και λειτουργία του Motion Controller της με την ονομασία Motion+, και ανταπεξήλθε στις προσδοκίες μας!

Φυσικά την Ε3 δεν σημάδεψαν μόνο τα Hardware! Βαρβάτοι τίτλοι έκαναν την εμφάνιση τους και για τις 3 κονσόλες θα κάνουμε όμως αναφορά μόνο σε μερικούς!

Για τη microsoft εμφανίστηκε το φανταστικό Halo:ODST καλά νέα για τους fan των FPS! Επίσης το Forza Motorsport 3 συμπλήρωσε τη λίστα ώστε να μην αφήσει τους Racers δυσσαρεστημενους! Left 4 Dead 2 δεν έλειπε φυσικά!
Οσονα αφορά τη sony είχε ίσως τα πιο δυνατά χαρτιά στους Exclusives τίτλους της! Πιο συγκεκρυμένα InFamous, Killzone 2, Ratchet & Clank: A Crack In Time και πολλά άλλα την έκαναν να ξεχωρίσει! Να μην ξεχάσουμε φυσικά και το αριστουργιματικό Uncharted 2: Among Thieves που έκανε σάλο στην αγορά και κέρδισε και βραείο Game Of The Year και σε πολλα Sites! Σε Ps3 & Xbox 360 εφανίστηκαν όμως και πολλά καινούρια και πολύ δυνατά παιχνίδια! Assassin’s Creed 2, Batman: Arkham Asylum, Modern Warfare 2 έκανα τους αγοραστές να τρίβουν τα μάτια τους!
Τέλος και η Nintendo σημείωσε μεγάλες επιτυχίες κυρίως με τα παιχνίδια Super Mario Galaxy, Super Paper Mario και New Super Mario Bross Wii! Φαβορί ήταν επίσης και τα Madworld, PunchOut και φυσικά το Wii Sport Resort!

Όπως φαίνεται όλοι πέρασαν μια καλή χρονιά γεμάτη gaming με πάρα πολύ καλούς τίτλους και πολλές εκπλήξεις! Ας ελπίσουμε το ίδιο και γι’αυτή τη νέα χρονία, το 2010! Και μάλλον θα είναι! Καλά να είμαστε και πάντα το gaming μετά από τις υποχρεώσεις! Μην εθιστούμε και όλας!

Καλό 2010 αν και λίγο αργοπωρημένα!

Image Εδώ ένα ωραίο link με τα games του 2009