Fifa 11 Preview – Η μάχη της Κορυφής

 

 

 

Με την επερχόμενη κυκλοφορία του Fifa 11 & PES 2011 να ανάβουν τα αίματα ανάμεσα στους Gamers κυκλοφόρησαν οι Beta εκδόσεις και τα Demos των 2 παιχνιδιών..Ομολογώ ότι και τα 2 ποδοσφαιράκια με εντυπωσίασαν..ας αρχίσουμε όμως από το Fifa 11 που κρατούσε το στέμα απο το 2008 και την μετάβαση στο PS3. Η ΕΑ για άλλη μια φορά δεν μας απογοήτευσε. Και με αυτό δεν εννοώ ότι το παιχνίδι της είανι κορυφαίο, αφού και το Fifa 10 ήταν ούτως η άλλως αξεπέραστο και έδειχνε ότι καμία αλλαγή δεν θα μπορούσε να γίνει. Παρόλαυτά εξεπλάγην όταν είδα τον εξ’ολοκλήρου νέο Fifa και όχι μια βελτιωμένη εκδοχή των προηγούμενων τίτλων της σειράς.


To Fifa έχει κάνει μεγάλα βήματα λοιπόν απο πέρσυ σε πάρα πολλούς τομείς. Ας ξεκινήσουμε από τον οπτικό και ας αφήσουμε τα καλύτερα για το τέλος. Τα νέα γραφικά είναι φανταστικά. Ακόμη και οι κερκίδες έχουν δουλευτεί με μεράκι και δίνουν μια ρεαλιστική αίσθηση. Τα πρόσωπα δεν είναι πια οι “γορίλες” των προηγούμενων εκδόσεων, αλλά είναι πολύ φυσικά, όχι μόνο στους διάσημους ποδοσφαιριστές-χορηγούς αλλά ακόμη και σε παίκτες του “Ανω Αχλαδοχώρι”. Το Animation  έχει νέες αλλαγές, τόσο στην κίνηση των παικτών με και χωρίς την μπάλα, όσο και στα διάφορα τζαρτζαρίσματα. Αυτό σε συνδυασμό με την ανανεωμένη φυσική της μπάλας κάνει τις φάσεις να δημιουργούνται ρεαλιστικά και διαφορετικά κάθε φορά..έτσι το σούτ ενός παίκτη θα καταλήξει διαφορετικά αν είναι ελεύθερος, διαφορετικά αν δεν έχει την απαραίτητη φόρα, διαφορετικά αν τον πιέζει στενά ένας αμυντικός κ.ο.κ .

 

 

 

Νέες διαφορές θα βρούμε και στις τακτικές της ομάδας και την απόδοση των παικτών. Ένα νεο συστημα που καθορίζει την αντοχή έχει προσθεθεί και έτσι κάθε παίκτης κουράζεται λιγότερο ή περισσοτερο και σπριντάρει για λιγότερο ή περισσότερο χρόνο. Με τον Messi δηλαδή μπορείτε να σπριντάρετε απο την μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη, ενώ με τον Ronaldo τον σπριντ σας θα είναι πιο έντονο και πιο γρήγορο αλλά για μικρότερο διάστημα. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προσθεθεί και το αναλογικό τρέξιμο, δυστυχώς θα λειτουργεί επ ακριβώς μόνο στην έκδοση του PS3. Έτσι όσο περισσότερο πατάτε την σκανδάλη του χειριστηρίου για να τρέξει ο παίκτης, τόσο πιο γρήγορα θα κινείται αυτός. Άρα μπορείται να μεταβάλετε την ταχύτητά σας απο joking μέχρι σπριντ. Η ντριπλες έχουν βελτιωθεί και πλέον δεν μπορεί και η κουτσή Μαρία να τις πετυχει όλες. Κάθε παίκτης έχει το δικό του στυλ, είτε αυτό σημαίνει ότι εκτελεί τις ντρίπλες με μεγάλη ταχύτητα, είτε οτι τις εκτελεί πιο αργά αλλά με καλύτερο έλεγχο (είτε δεν τις εκτελεί καθολου αν έχετε τον Cisse). Μπορεί να φαίνονται μπερδεμένα αλλά προσδίδουν ένα βάθος και σας δίνουν την δυνατότητα να ζωγραφίσετε στον αγωνιστικό χώρο, όπως εσείς θέλετε!

 

 

Τα ψεφάδια του Fifa 10 όπως το ping pong φαίνεται να λείπουν. Οι πάσεις έχουν γίνει πιο ρεαλιστικές, αλλά και πιο δύσκολες στην εκτέλεση. Οι τερματοφύλακες δεν είναι πια θεοί και τα σουτ έξω απο την περιοχή δεν καταλήγουν πάντα στον γάμο του καραγκιόζη. Στην Beta είχαμε την ευκαιρεία να δοκιμάσουμε όμως το νέο Online σύστημα. Το Be a Goalkeeper..αντίθετα με το be a pro δεν αναλαμβάνεται τον ρόλο ενός οποιουδήποτε παίκτη, αλλά του..”πορτιέρη”. Έτσι τα 11vs11 matches είναι πια εφικτά αφού το σύτημα λειτουργεί άψογα και δίνει ένα νεο στυλ στο παιχνίδι. Για να μην Spoilerιάσουμε άλλο και αν αφήσουμε και τίποτε για το Review που πλησιάζει, κατά την γνώμη μου θα είναι ίσως το μέγιστο ποδοσφαιράκι..! Fifa Rules για άλλη μια φορα?? Θα το δουμε!