Τρέξτε Homebrew και Emulators σε όλα τα PSP ανεξαρτήτου Firmware

Αφου έκανα υπομονή αρκετό καιρό για να δοκιμαστεί, και να υπάρχουν αποτελέσματα άξια αναφοράς, ήρθε πλέον η ώρα. Σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το μάτι σας για τον Half Byte Loader, έναν Homebrew Enabler που δουλεύει σε όλα τα Firmwares που υπάρχουν μέχρι τώρα και σε όλα τα PSP, ακόμα και το PSP Go.

O loader χρησιμοποιεί ένα exploit που βρέθηκε στο Demo του Αμερικάνικου Patapon 2, που με τη βοήθεια του loader ανοίγει την πόρτα του User Kernel και μας επιτρέπει να τρέχουμε homebrew στο PSP μας.

Για αρκετό καιρό το εγχείρημα βρισκόταν σε νηπιακό στάδιο και για αυτό δεν είχα πολύασχοληθεί μαζί του, αλλα πρόσφατα που έριξα μια ματιά ανακάλυψα οτι πλέον η Compatibility list έχει γίνει τεράστια, και περιελαμβάνει απο homebrew παιχνίδια και εφαρμογές, μέχρι (αυτά είναι τα καλά) και αρκετούς emulators!
To Βασικο θετικό στοιχείο του loader αυτού είναι οτι τρέχει ανεξαρτήτου του τύπου PSP που έχετε, και ανεξαρτήτου Firmware(μέχρι 6.31)
Η ενεργοποιηση του είναι σχετικά απλή διαδικασία χωρίς πολυπλοκα βήματα, και αντίθετα με το ChickHEN δεν βασίζετε στην τύχη για να δουλέψει.

Για να δούμε τι θα χρειαστούμε:
Τα αρχεία του Half Byte Loader για το Firmware σας(τελευταια έκδοση για την ώρα η rev101)
To σπασμένο Save file για το Patapon 2
To αμερικάνικο demo του Patapon 2

Διαδικασία

 

1)Για να ενεργοποιήσετε το exploit αρχικά τοποθετήστε τον φάκελο UCUS98734 που υπάρχει στο zip του demo στο φάκελο PSP/GAME της κάρτας μνήμης σας.
2)Αφού κατεβάσετε το exploit save file τοποθετήστε το στο φάκελο PSP/SAVEDATA της κάρτας μνήμης σας.
3)Αντιγράψτε τα αρχεία του Half Byte Loader στο root της κάρτας μνήμης σας. Τώρα ανοιγοντας την κάρτα μνήμης σας πρέπει να έχετε ένα αρχείο h.bin και ένα φάκελο hbl μαζί με όλους τους άλλους που ηταν προηγουμένος εκεί.
4)Βάλτε οσα Homebrew σας ενδιαφέρουν στο PSP/GAME σε ξεχωριστό φάκελο το καθένα(homebrew μπορείτε να βρείτε και στο forum μας)
5)Τρέξτε το Demo του Patapon 2
*οταν ξεκινήσει πατήστε Continue και φορτώστε το save «Wolo’s return«.
*To παιχνίδι θα σας ζητήσει να πατήσετε οποιοδήποτε πλήκτρο και μετά να πατήσετε το R, κάντε το.
*Ο homebrew Loader θα ξεκινήσει, και θα σας δείξει ένα βασικό menu με τα Homebrew που υπάρχουν στην κάρτα μνήμης σας. Πατώντας Χ τρέχετε οποιο σας ενδιαφέρει

Τόσο απλά και ωραία. Βέβαια εννοείτε και εδώ πως αν κλείσει το PSP, πρέπει να κάνετε την ίδια διαδικασία, αφού βρίσκετε σε user kernel και δεν είναι σε καμία περίπτωση μόνιμο.

Oριστε και μερικά βίντεο με τον Loader σε δράση

http://www.youtube.com/watch?v=EZUU4rBKhH8 http://www.youtube.com/watch?v=j7yMaYtKinE

 

Τα Homebrew που υποστηρίζονται είναι πλέον πάρα πολλά. Μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα υποστηριζόμενα homebrew εδώΜπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε ολα τα homebrew ,απλά μερικά δεν θα τρέξουν. Επαναλαμβάνω υπάρχουν αρκετά homebrew και emulators στο forum μας

Και μερικές απαντήσεις ΠΡΙΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΤΕ:

*ΟΧΙ δεν τρέχει ISO! O δημιουργός του δεν έχει σκοπο να δημιουργήσει ISO loader, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως αν είναι δυνατό να γινει δε θα γίνει.
*ΟΧΙ δεν κινδυνευετε να χαλάσετε το PSP μας εκτός αν δοκιμάσετε να κάνετε μαιμουδιές! Το loader είναι για να φορτώνει homebrew παιχνιδάκια, εφαρμογές και emulators και αυτό το κάνει καλά. Μην δοκιμάσετε κόλπα του στυλ»εγώ θα βάλω Custom firmware» γιατι θα μοιρολογείτε το PSP!
*Αν κολλήσει πριν εμφανιστεί το menu, δεν είναι καταστροφή, απλά κλείστε το PSP και ξανανοίξτε το, υπάρχει πιθανότητα να συμβεί.
*Μερικά homebrew ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Έχετε το υπόψιν σας, υπάρχουν πάρα πολλά όμως που είναι συμβατα, και οσο εξελισσετε ο loader αυτά θα αυξάνονται.
*Οπως είπα και παραπάνω ΔΕΝ είναι μονιμο. Αν κλείσετε το PSP είναι φτού και απο την αρχή. Δεν είναι και τοσο μεγάλη διαδικασία έτσι και αλλιώς.

Αυτά τα λίγα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ GUYS, και ladies βεβαίως βεβαίως! και πάνω απο όλα καλή διασκέδαση με homebrew και emulators

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!