Τα καλύτερα δωρεάν Massive Multiplayer Online παιχνίδια

Με την εξάπλωση των ευρυζωνικών συνδέσεων διαδικτύου, ο χαρακτήρας του PC Gaming(και όχι μόνο), άλλαξε ραγδαία μέσα σε λίγα μολις χρόνια. Στη χώρα μας μαζί με τη καθυστέρηση της εξάπλωσης της DSL, ήρθε και η καθυστέρηση στις αλλαγές αυτές, με αποτέλεσμα να θεωρούμε καινούργιο, κάτι που στην πραγματικότητα είναι παρών στη ζωή των υπόλοιπων Gamers στις «πολιτισμένες» χώρες του κόσμου.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έφερε μαζί του η DSL, είναι χωρίς αμφιβολία το Online Gaming. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, το Online Gaming, από όνειρο, μπήκε στα σπίτια μας, και πλέον καταλαμβάνει ένα τεράστιο μέρος του χρόνου που αφιερώνουμε στις κονσόλες και τα PC μας.

H επιτυχία τους τεράστια, και οι λόγοι πάρα πολλοί για να αναφερθούν εδώ. Τον βασικότερο πάντως λόγο επιτυχίας τους είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τον αντιλαμβάνεστε, ακόμα και αν δεν τον ξέρετε με σιγουριά: Η A.I ποτέ δε θα αντικαταστήσει τον ανθρώπινο αντίπαλο! Οι ανθρώπινες αντιδράσεις είναι μοναδικές, και όσο καλά και να είναι προγραμματισμένη η τεχνητή νοημοσύνη ενός παιχνιδιού, είναι αδύνατο να προσφέρει τις συγκινήσεις ενός 1vs1 με έναν άλλο παίκτη.

Κάπου εδώ τα μεγάλα κεφάλια του gaming έβαλαν τα πράγματα κάτω.. Τι είναι καλύτερο από το 1vs1; Το 2vs2! Και τι καλύτερο από αυτό;; το 8vs8. Άρα τα πράγματα ήταν απλά στο τέλος . Το καλύτερο online παιχνίδι δε θα ήταν άλλο παρα το χιλιάδες Vs Χιλιάδες!! Και εγένετο τα ΜΜΟ!

Τα MMO(Massive Multiplayer Online) Games, είναι ότι ακριβώς δηλώνει το όνομά τους. Online παιχνίδια που μπορούν να φιλοξενήσουν χίλιάδες παίκτες ταυτόχρονα στους Server τους, παίκτες οι οποίοι με τη σειρά τους καλούνται να αντιμετωπίσουν αντιπάλους από κάθε γωνιά του κόσμου. Τα MMO’s ηταν σχεδόν αποκλειστικά στη διάθεση των PC users, μέχρι της 6η Γενιά των οικιακών κονσολών, με το DreamCast και το Phantasy Star Online τα οποία έδωσαν στους κατόχους μια κονσόλας τη δυνατότητα να μπούν σε έναν online παράδεισο. Πλέον στις μέρες μας, με τη διάδοση του Xbox Live και του Playstation Network, τα online games, αλλα και τα MMO’s είναι πλέον στη διαθεση ολων.

Αρκετά όμως με την ιστορική αναδρομή και το μπλα-μπλά, πάμε στο ψητό. Ο βασικός λόγος του κειμένου αυτού είναι να εντοπίσουμε και να σας παρουσιάσουμε τα καλύτερα δωρεάν MMO παιχνίδια για να τα απολαύσετε, και να μπείτε στο τρυπάκι της εξερεύνησης τεράστιων ψηφιακών  κόσμων.
Όπως και τα κανονικά παιχνίδια, τα MMOs χωρίζονται σε βασικές κατηγορίες:
ΜΜΟRPG
MMOFPS
MMORTS
MMO Racing
MMO Sports
MMO Fighting

Πριν ξεκινήσουμε να αναφέρω κάποια απλά πραγματάκια.
1)Πρώτον και κύριον μην περιμένετε από το MMO next gen γραφικά με φωτοσκιάσεις και physics. Τα παιχνίδια αυτά έχουν ως επι των πλείστων γραφικά 5ετίας(και βγάλε). Ο λόγος νομίζω προφανής: Για να είναι όσο το δυνατό πιο «ελαφριά» για τους υπολογιστές των παικτών και των Server της εκάστοτε εταιρίας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αναφέρομαι στα γραφικά των παιχνιδιών(εκτός αν ξεχωρίζουν), παρόλα αυτά έχω video και screenshots από όλα τα παιχνίδια για να σχηματίσετε μια άποψη. Αν ψάχνεται γραφικά  πάρτε PS3, εδώ γυρεύουμε τη διασκέδαση.

2) Λέω δωρεάν MMOs αλλα είναι πλέον συχνό φαινόμενο, παρόλο που τα Clients είναι δωρεάν, να υπάρχει σχετική εξάρτηση με τα χρήματα εντός παιχνίδιών μέσω μικρο-συναλλαγών. Προσπάθησα όσο γίνεται να βρώ παιχνίδια ΤΣΑΜΠΑ. Όπως καταλαβαίνεται τα περισσότερα και πάλι έχουν τέτοιες επιλογές αλλα τουλάχιστον δεν είναι χαώδεις η διαφορές στις υπηρεσίες του τσάμπα με αυτόν που έχει δώσει το κατιτίς του.

Και 3) Δεν ακολουθούν Review ή preview των παιχνιδιων. Ακολουθούν στοιχεία που βρήκα στο internet και στεγνή παράθεση τους. Δεν είναι δυνατόν να έχω παίξει όλα αυτά τα παιχνίδια για να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη, για αυτό και δεν την εκφέρω καθόλου.

Πάμε από την αρχή λοιπόν.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!