Metal gear timeline. Η Ιστορια!

1918

Στη σκια του τελους του Α παγκοσμιου πολεμου εξεχουσες και οικονομικα ισχχυρες προσωπικοτητες από την Κινα, τη Σοβιετικη Ενωση και τις ΗΠΑ καταληγουν σε συμφωνια συγκροτησης μιας παγκοσμιας μυστικης κυβερνησης αρχιζουν να μαζευουν τεραστι χρηματικα ποσα για να την υποστηριξουν. Αυτή η μυστικη ομαδα ονομαζεταο The Philosophers και κατευθυνεται από τους 12 μεγαλυτερους διανοουμενους του κοσμου που ονομαζονται και Wissmen’s comitee!

Image

1940

Η θρυλικη στρατιωτης του αμερικανικου στρατου με το κωδικο ονομα The boss ιδρυει την Cobra μι ομαδα επιλεκτων που παιζει ρυθμιστικο ρολο στις νικες των συμμαχων στις σκοτεινες ημερες του Β πολεμου.

1944

Στη διαρκεια της επιχειρησης D-day η The boss γεννα ένα αγορι που απεκτησε με ένα αλλομελος της ομαδας Cobra τον Sorrow. To παιδι που βρισκεται κατω από την προστασια των philosophers συντομα εξοικοιωνεται με τα οπλα και ιδιαιτερα τα πιστολια και γινεται στη συνεχεια γνωστος σε εμας ως Revolver Ocelot!

Image

1945

Το τελευταιο μελος της ομαδας wissemen’s comitee πεθαινει κλονιζοντας ετσι την σταθεροτητα των Philosofers γεγονος που εχει ως καταληξη την αρχη του Ψυχρου πολεμου. Εντωμεταξυ η κληρονομια των Philosofers-ένα κονδυλι πανω από 100δις $-διασκορπιζεται σε ολοκληρο τον κοσμο.

1947

Η The Boss αποχωρει από την ομαδα Cobra.

1950

Εχοντας υπο την αρχηγια της μια πανυσχυρη ομαδα εν ονοματι Force operation X(FOX) η The boss στρατολογει ένα άλλο μελος τον David που θα γινει ο Big Boss o επονομαζομενος «καλυτερος στρατιωτης του 20ου αιωνα»

1962

Κατά τη διαρκεια της αποστολης Tselinoyark η The boss αναγκαζεται να σκοτωσει τον Sorrow τον πατερα του παιδιου της.

1964(24 αυγουστου)

Η FOX ξεκινα την επιχειρηση Virtous στελνοντας τον David με το κωδικο ονομα Naked Snake στο Tselinoyarsk για να βρει και να παρει μαζι του τον ρωσο επιστημονα Nikolai Sokolov. Εκει ο Sanke θα συναντησει για πρωτη φορα ένα ταλαντουχο πολεμιστη τον Revolver Ocelot. Η εξελιξη της αποστολης είναι αναπαντεχη καθως ο Snake βρισκεται αντιμετοπως με την πρωην δασκαλα του The boss και νικιεται από αυτή η οποια παιρνει τον Sokolov στη ρωσια. Η επιχειριση αποτυγχανει παταγωδως.

Image

1964(30 Αυγουστου)

Ο snake στελνεται και παλι πισω στο tselinoyarsk για να ανακτησει τον Sokolov που εργαζεται στο προγραμμα κατασκευης Shagohod(ένα πυρινικο τανκ) που είναι το προτοτυπο για τα Metal gear. Πρεπει να σκοτωσει την The Boss και τους συντροφους της και τον ταγματαρχη Volgin που βρισκετε πισω από το προγραμμα κατασκευης. Στη της αποστολης του που ονομαζεται Snake eater θα βρεθει συνατηση την πρακτορα Εva που εχει παρεσφερησει στην μοναδα του Volgin.

Image

1964(Σεπτεμβριος)

Ο Snake τελειωνει την αποστολη Snake eater και σκοτωνει την The boss αποκτωντας ένα μικροφιλμ που υποτιθεται ότι αποκαλυπτει την τοποθεσια που βρισκεται η μιση από τη μυστικη περιουσια των Philosofers. Η eva το κλεβει και το παραδιδει στα αληθινα της αφεντικα στην Κινα αλλα το μικροφιλμ αποδυκνυεται ψευτικο. Το αληθινο ανηκει στη Cia στην οποια το παρεδωσε ο Revolver Ocelot. Ο snake μαθαινει ότι η αποστασια της the boss από την ομαδα ηταν προαποφασισμενη και μερος του σχεδιου για να πλησιασει την περιουσια και ο θανατος της από τον Snake ειχε προβλεφθει. Τωρα ο Snake γινεται o Big Boss και αναλαμβανει την αρχηγια της FOX που συντομα όμως θα εγκαταληψει.

1970

Η ομαδα FOX διαλυεται όμως πρωην μελη της καταλαμβανουν μια ρωσικη βαση στη κολομβια! Σχεδιαζουν να κλεψουν πληροφοριες σχετικα με το σχεδιο Shahogod και προσπαθουν να ιδρυσουν το Army’s Heaven ένα πολεμικο κρατος. Εσφαλμενα ο Big boss θεωρειτε επικεφαλης της ομαδας και και υποχρεωνεται να τους αντιμετωπισει. Μαζι με τον Roy Campell καταφερνει να νικησει τους αποστατες της ομαδας του και τον διαδοχο του gene ο οποιος πριν πεθανει του δινει τα κεφαλαια πο ειχαν μαζεψει . Εκεινη την εποχη ο αμερικανικος κλαδος των Philosofers ανακαλυπτει τον μισο θυσαυρο και μετασχιματιζεται στην οργανωση The Patriots που κυριος σκοπος της είναι η διαμωρφοση της αμερικανικης κοινωνιας με τη χρηση οπλων.

1971

O Big Boss με τον Roy ιδρυουν μια νεα μυστικη μοναδα την FOX HoundImage

1972

Aμερικανοι επιστημονες κλεβουν DNA από τον Big Boss και φτιαχνουν 3 κλονους του μυθικου στρατιωτη. Ο πρωτος εχει τα ασθενη γονιδια, ο δευτερος τα ισχυρα και ο τριτος των συνδυασμο και των δυο. Ονομαζονται αντιστοιχα Solid Snake, Liquid snake και Solidus snake. Το πειραμα της δημιουργιας τους ονομαζεται “Les enfants teribles”(τα τρομερα παιδια).

Image

1990

O Liquid snake κατά τη διαρκεια μιας αποστολης καταστροφης ιρακινων πυραυλων συλλαμβανεται και και κηρυσεται αγνοουμενος.

1994

Ο Liquid snake επιστρεφει στις ΗΠΑ

1995

Ο Solid Snake μπαινει στην ομαδα FOX Hound κατω από τις διαταγες του Big Boss. Ο Gray Fox μελος της ομαδας FOX αναλαμβανει την αποστολη Intruder N312 στην οποια πρεπει να ισχωρησει στην Outer Heaven ένα κρατος της Νοτιου Αφρικης που κυβερναται από μισθοφορους και να συλλεξει πληροφοριες σχετικα με να νέο πυρινικο οπλο. Εκεινος χανεται αλλα οι τελαιτεες λεξεις τους πριν κοπει η επικοινωνια είναι Metal Gear. Ο solid snake ακομα και εοσυλλεκτος αναλαμβανει να ταξεδεψει στην Outer heaven και να σωσει τον Gray. Καταστρεφει το Metal gear αλλα ανακαλυπτει ότι ο αρχηγος της Outer Heaven ηταν ο Big Boss. Η αποστολη του snake ηταν προμελετημενη να αποτυχει αυτος όμως καταφερε να νικησει ον γενετικο του πατερα ο οποιος σκοπευε να αντιταχθει στους Patriots μεσω του metal gear.

1997

Ένα σρατιωτικο καθετως σε χωρα της Ασιας που ονομαζεται Zanzibar Land ανακυσυσει ανεξαρτισια παρα τις προσπαθειες του ρωσικου κρατους ναα καταστρεψουν το μισθοφορικο στρατο που τους στηριζει.

Image

1999

Ο δωκτορ Kio Marv απαγαγεται από τους Znzibar Land και γι αυτό ο Roy campell αρχηγος τωρα της ομαδας FOX στελνει επι τοπου τον Solid Snake o oποιος ανακαλυπτει μια ακομη αποπειρα του Big Boss εναντια στους patriots. Τελικα τους νικαει και χανεται καπου στην αλασκα αφου παρετηθει από την oμαδα FOX Hound. .

Image

2000

Ο Revolver Ocelot και ο liquid γινονται μελη της ομαδας Fox Hound όπως και η Naomi Hunter(θετη αδερφη του Gray fox) η οποια προσπαθει να εφευρεσει ένα τροπο ώστε να ενδυναμωθουν οι στρατιωτες μεσω του DNA τους.

Image

2001

Ο George Sears γινετε προεδρος των ΗΠΑ. Δεν είναι άλλος από τον Solidus Snake.
Τα υπολοιπα γεγοοτα του 2005 ειναι ιστορικα στοιχεια μεχρι το 2014 οπου αρχιζει το 4ο παιχνιδι.

2005

Κατά τη διαρκεια στρατιωτικης ασκησης στην αμερικανικη βαση Shadow Mosses μια επιλεκτη στρατιωτικη ομαδα μυστικων δυναμεων η Genome Army καταλαμβανει το χωρο. Αρχηγος της είναι ο Liquid snake που εχει την υποστηριξη καποιον μελων της FOX Hound. Σε αυτή τη βαση βρισκεται το πρωτο πυρινικο mech, το Metal gear REX. Με την κατοχη του ο liquid απαιτει από την κυβερνηση των ΗΠΑ να του δωσει τα απομειναρια του Big Boss. Αφου ο solid snake διεισδυει στη βαση νικα τα πρωην μελη της FOX αλλα καποιοι συμμαχοι του πεθαινουν ανεξηγητα όταν αυτος βρισκεται κοντα τους. Εκει συναντα τον Emerlich που τον γνωριζουμε αργοτερα ως Otacon. Τελικα οι θανατοι οφειλονται στην Naomi η οποια εκανε στον Snake μια ενεση που σκοτωνει αυτοματα κάθε στοχο που πλησιαζει τον Snake όταν αναγνωρισει τον στοχο μεσω του DNA. Ο liquid πεθαινει αλλα πριν το θανατο του αποκαλυπτει στον Snake ένα μυστικο σχετικα με το Enfants teribles. Ο otacon για καποιο λογο μενει χωρις χερι και μετα το θανατο του Liquid κανει μεταμοσχευση το χερι του το οποιο τοβ ωθει στο να πουλησει τα Meta gear στη μαυρη αγορα και του δινει καποιες περιεργες δυναμεις.