Σπάει το PSP μου;

Θέλετε να πάρετε PSP. Έχετε ήδη PSP. Εχει η ξανθια που προσπαθείτε να ρίξετε PSP, και ψάχνετε πως και πως θέμα συζήτησης. Το βασικό ερωτημά σας είναι «Σπάει το PSP μου;»(εκτός από την περίπτωση της ξανθιάς που τα ερωτήματα είναι εξόχως περισσότερα!!)

Θα προσπαθήσω λοιπόν εδώ στα γρήγορα(για γρήγορα ξεκινάω, αν βγεί κανα 2σέλιδο σας ζητάω συγνώμη!) πως θα βρείτε αν το PSP σας, μπορεί να γίνει downgrade, αν μπορείτε να του βάλετε Custom Firmware μόνιμο ή όχι, ή αν είστε από τους άτυχους που το psp τους θα μείνει όπως το έκανε η μαμά του.
Όσοι έχετε τις βασικές γνώσεις για το downgrade, υπάρχουν πίνακες στο τέλος που ίσως σας το κάνουν πιο εύκολο. Αν δεν καταλαβαίνετε τι λένε, bear with me!

Για να βγάλουμε την γνωμάτευση θα χρειαστούμε λίγα και βασικά πράγματα:

1)Τον τύπο του PSP σας (1000, 2000, 3000, Go) Διαβάστε περισσότερα για τους τύπους των PSP
Αναγνώριση τύπου PSP
Το PSP Go ξεχωρίζει, αφού είναι ασυρόμενο προς τα πάνω,ώστε να εμφανίζονται τα Controls του. Για τις 3 άλλες εκδόσεις, αφαιρέστε την μπαταρία και πίσω από αυτή βρίσκετε ένα αυτοκόλλητο. Πάνω σε αυτό αναφέρετε το μοντέλο του PSP σας(Model) 1004, 2004,3003 η κάτι παρόμοιο είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Ο τελευταίος αριθμός είναι απλά ο αριθμός του Region της συσκευής(αν είναι ευρωπαικό θα είναι 4) Αρα θα έχετε PSP 1000 ή PSP 2000 ή PSP 3000.
2)Firmware της Συσκευής.
Για να βρείτε το Firmware της συσκευής στο μενού του PSP πατηστε Settings->System->System Information η εκδοση firmware ειναι η Επιλογή «System Firmware»
3)Τον τυπο της Motherboard αν έχετε PSP 2000.
Εδώ είναι λίγο πιο πονηρά τα πράγματα. Αρχικά για να δείτε τι motherboard έχετε πρέπει να έχει firmware μικρότερο ή ίσο από 5.03. Αν έχετε μεγαλύτερο firmware στο 2000 τότε δεν μπορείτε να δείτε. Το τι θα κάνετε για αυτό θα του δούμε παρακάτω. Όσοι έχετε 2000 και firmware μικρότερο από 5.03 ακολουθείτε αυτόν τον οδηγό μέχρι και το 3ο βήμα και γυρνάτε εδώ με τα αποτελέσματα σας.

Έχοντας όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε πάμε στο ψητό, αρχίζοντας από το εύκολο και προχωρώντας ανα μοντέλο και firmware.

PSP Go

Αν είστε κάτοχοι ενός PSP Go τα πράγματα είναι απλά! ΔΕΝ μπορείτε να βάλετε Custom Firmware. Ούτε μόνιμο, ούτε προσωρινό, οτιδήποτε firmware και αν έχει η συσκευή σας.
Το μόνο που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι ο Half Byte Loader που όμως είναι στα σπάργανα ακόμα και δε σας προσφέρει κάτι χειροπιαστό, εκτός από τη δυνατότητα να τρέξετε μερικά homebrew και emulators. Αυτά!! Αν αλλάξει κάτι θα σας ειδοποιήσουμε:P

PSP 1000

PSP 1000 με Firmware <5.03
Αν έχετε PSP 1000 firmware μικρότερο ή ίσο από 5.03 τότε μπορείτε να κάνετε Downgrade το PSP σας με δύο τρόπους:
Α) με Πανδώρα μπαταρία
Β) Με Chickhen
Απλά και ωραία ε; πάμε παρακάτω
PSP 1000 με Firmware >5.03
Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε Downgrade το PSP σας με ChickHEN. Ο μόνος τρόπος που μένει είναι:
Downgrade με Πανδώρα μπαταρία

PSP 2000

PSP 2000 με Firmware < 5.03[/b]
Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές:
Αν έχετε Motherboard οποιαδήποτε άλλη ΕΚΤΟΣ από ΤΑ-088v3
Έχετε και πάλι 2 δυνατότητες
Α) με Πανδώρα μπαταρία
Β) Με Chickhen
Αν έχετε Motherboard Ta-088v3
Μπορείτε να βάλετε προσωρινό Custom Firmware(κάθε φορά που κλείνεται το PSP θα πρέπει να το ξαναπερνάτε)
Ενεργοποιείται το ChickHen
Και ακολούθως τρέχετε το Custom Firmware Gen 5.03-C for Hen
PSP 2000 με Firmware > 5.03
Εδώ δεν μπορείτε να ξέρετε τι motherboard έχετε, και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChickHen.  H μόνη λύση που έχετε είναι να δοκιμάσετε να κάνετε downgrade με πανδώρα.
Αν έχετε ta-088v3, η πανδώρα απλά δε θα δουλέψει και δε θα μπορείτε να κάνετε τίποτα παραπέρα(δεν κινδυνέυετε να χαλάσετε το PSP σας, είναι ασφαλές)
Αν δεν έχετε ta-088v3 ακολουθώντας τον οδηγό για downgrade με πανδώρα θα μπορέσετε να κάνετε κανονικά downgrade.

PSP 3000

Στο PSP 3000 δεν μπορείτε να βάλετε μόνιμο firmware. Μπορείτε να βάλετε μόνο προσωρινό σε περίπτωση που έχετε firmware μικρότερο ή ίσο με 5.03. Αρα:
PSP 3000 με Firmware < 5.03
Μπορείτε να βάλετε προσωρινό Custom Firmware(κάθε φορά που κλείνεται το PSP θα πρέπει να το ξαναπερνάτε)
Ενεργοποιείτε το ChickHen
Και ακολούθως τρέχετε το Custom Firmware Gen 5.03-C for Hen
PSP 3000 με Firmware  > 5.03
ΔΕΝ μπορείτε να βάλετε Custom Firmware. Ούτε μόνιμο, ούτε προσωρινό, οτιδήποτε firmware και αν έχει η συσκευή σας.
Το μόνο που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι ο Half Byte Loader που όμως είναι στα σπάργανα ακόμα και δε σας προσφέρει κάτι χειροπιαστό, εκτός από τη δυνατότητα να τρέξετε μερικά homebrew και emulators.

Αυτά τα απλά(!!) λοιπόν είναι όλα και όλα. Ακολουθουν και 4 πίνακες για να ξεδιαλύνουν λίγο το μπέρδεμα. Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά.

Για το PSP Go δεν υπάρχει πίνακας γιατι οπως προείπαμε, δεν σπάει με κανένα τρόπο. Επίσης θεωρητικά σε όλα τα PSP ανεξαρτήτου motheboard,τύπου και firmware(μέχρι το 6.31) το Half Byte Loader δουλέυει κανονικά.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ GUYS και ladies οφ κορς!!!

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!