Εγκατάσταση εφαρμογών .apk απο το PC σας με τη βοήθεια του Android SDK

android sdkTo Android SDK είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να εξερευνήσετε τα “ενδότερα” του android, και με τον καιρό(να το μάθω και εγώ) θα προσπαθήσω να σας μάθω αρκετά “κολπάκια”

Το πρώτο και πιο βασικό που μπορείτε να κάνετε(απο τα χρήσιμα δηλαδή) με τη βοήθεια του SDK είναι να εγκαταστήσετε αρχεία apk απο τον υπολογιστή σας.

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε:
Το Android SDK
Τα USB Drivers για τα Windows

Μετά θα πρέπει να ρυθμίσετε τη συσκευή σας, ωστε να δέχετε εγκαταστάσεις προγραμματων απο άλλες πηγές. Για να το κάνετε αυτό πρέπει απο τις ρυθμίσεις τη συσκευής να επιλέξετε “εφαρμογές” και να τσεκάρετε το “Αγνωστες προελεύσεις”.
Επίσης στην επιλογή “Αποθήκευση σε κάρτα SD και Τηλέφωνο” σιγουρευτείτε οτι η επιλογή “Μαζικής αποθήκευσης μόνο”, είναι αποεπιλεγμένη.

Τώρα αφου τελειώσαμε με την προετοιμασία πάμε στο ψητό. Αφού εγκαταστήσετε και τρέξετε το Google Android SDK συνδέστε το κινητό σας με USB στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, και να εγκαταστήσετε τα Drivers για το USB.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και πληκτρολογηστε την παρακάτω εντολή:

“Adb install path/file.apk”

όπου path βάζετε το path που βρίσκετε το apk, και το file.apk είναι το ονομα του αρχείου.
Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το astro.apk που βρίσκετε στο C:/androidapps για παράδειγμα, η εντολή είναι

“adb install c:/androidapps/astro.apk” (χωρις στα “” βέβαια)

Μετά απο ενα μικρό χρονικό διάστημα είστε έτοιμοι! Η εφαρμογή σας είναι έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσετε.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!