Project Cafe η επόμενη κονσόλα της Nintendo. Τι ξέρουμε μέχρι τώρα

Η Ε3 έρχεται και οι φήμες για τον διάδοχο του Wii πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Οι πηγές πάρα πολλές, και οι φήμες ακόμα περισσότερες, οπότε ας τις συγκεντρώσουμε για να δούμε που βρισκόμαστε.

Ολες οι λεπτομέρειες παρακάτω έρχονται απο μεγάλα site οπως το IGN και το CVG για να αποφύγουμε οσο το δυνατών τις “κακοτοπιές”. Μιλάμε που μιλάμε για φημες, ας είναι τουλάχιστον οσο το δυνατον απο καλυτερες πηγές.

Σύμφωνα με το CVG και “ανώνυμες” πηγές του, η νέα κονσόλας της Nintendo, θα είναι εφοδιασμένη με ένα ολοκαίνουργιο χειριστήριο, και θα είναι πιο Muscled απο τα Xbox 360 και PS3 δίνοντας στην οικιακή κονσόλα του Ιαπωνικού κολλοσού, αυτό που του λείπει: Ιπποδύναμη! Σύμφωνα με το ίδιο Site η ανακοίνωση του διαδόχου του Wii θα έρθει στην Ε3 ενώ ήδη αρκετοί”μεγάλοι δημιουργοί παιχνιδιών” έχουν ενημερωθεί για την νέα κονσόλα, και τίτλοι εκκίνησης απο “τρίτους” κατασκευαστές βρίσκονται ήδη υπο ανάπτυξη.

Για το νέο χειριστήριο(που έχει τραβήξει τα φώτα πάνω του) το CVG αναφέρει οτι η κονσόλα θα είναι εφοδιασμένη με “νέο επαναστατικό χειριστήριο το οποίο δεν είναι μια απλή αναβάθμιση του Wii Remote”, ενώ θα φέρει και μια ενσωματωμένη και αποσπόμενη HD οθόνη!

Τέλος σύμφωνα με το CVG το Blu-ray.com πληροφορήθηκε οτι η Nintendo σκέφτεται να προσθέσει Blu-ray στη συσκευή της. Βέβαια δεν έγινε γνωστο αν το Blu-ray θα είναι για τα παιχνίδια, η απλά αν θα υπάρχει υποστήριξη Blu-ray ταινιών.

Απο την άλλη το IGN αποκάλειψε οτι η κονσόλα για την ώρα φέρει το κωδικό όνομα Project Cafe και οπως και το CVG μιλάει για μεγαλύτερη ιπποδύναμη απο τις κονσόλες της παρούσης γενιάς.

Για το χειριστήριο, το IGN αναφέρει οτι θα επιστρέψει στο “κλασσικό” dual analog Design, και η οθόνη θα είναι αφής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα χρησιμοποιεί το Concept του χειριστηρίου του DreamCast προσφέροντας αλληλεπίδραση οθόνης χειριστηρίου και παιχνιδιού, μέχρι δυνατότητα steaming του παιχνιδιού σε αυτή την οθόνη, αν η τηλεόραση είναι πιασμένη.

Οι πηγές του IGN μιλάνε για οθόνη αφής 6 ιντσών, LCD που θα βρίσκετε στη μέση του χειριστηρίου. Αν οι φήμες ισχύουν τότε ένα τέτοιο χειριστήριο θα κοστίζει το λιγότερο 25 δολλάρια, ενώ αλλα 80 θα χρειάζονται για την οθόνη την ίδια στιγμή που ένα wii remote κοστίζει 6 δολλάρια για να κατασκευαστεί!

νεο nintendo χειριστήριο

Αυτό είναι το νέο Controller όπως το φαντάστηκαν στο IGN

Το Gameinformer που ήταν απο τα πρώτα Site που ανακάλυψαν τα σχέδια της Nintendo, αναφέρει οτι ενώ το παιχνίδι θα είναι ικανό να τρέχει HD παιχνίδια, η πηγές που μιλάμε για γραφικά επιπέδου PS3 και Χbox 360 ίσως δεν είναι και τόσες σωστές. Λένε πάντως οτι αυτή τη φορά η “Nintendo το κάνει σωστά” και οτι η νέα κονσόλα “δεν θα είναι μια δοκιμή όπως το Wii”

Τέλος το γαλλικό Site 01net, αναφέρει πιο συγκεκριμένα πράγματα για το Hardware της κονσόλας. Μια IBM Power PC CPU και και μια ATI 700 GPU με τη συνοδία τουλάχιστον 512 ram, είναι συμφωνα με το Site τα χαρακτηριστικά της κονσόλας. Αν ισχύουν ολα αυτά τότε όσοι μιλάνε για επιδόσεις στα επίπεδα του xbox 360
To 01net μιλάει επίσης για προς τα πίσω συμβατότητα με παιχνίδια Wii και Gamecube(μακάρι!!!) Τα παιχνίδια και των τριών κονσολών θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το touchscreen display ενώ θα υπάρχει και μια κάμερα στο μπροστινό μέρος του χειριστηρίου.

Απο οτι κατάλαβα, η Nintendo αλλάζει ρότα και γυρνάει στα παλιά γνωστά λημέρια της, με ότι καλό αποκόμισε απο το “πείραμα Wii”. Θέλω τώρα γνώμες στο forum για το τί νομίζετε για όλα αυτά!

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!