Cyanogen 7 στο HTC Wildfire

wildfireTo Wildfire είναι μάλλον το πιο αδύναμο android της εταιρίας, το όνομα όμως της HTC και η χαμηλή τιμή του, έχει δελεάσει αρκετούς να το αγοράσουν. Με τον οδηγό παρακάτω, θα σας εξηγήσω οσο πιο απλά γίνεται, πως να περάσετε την Cyanogen 7 με Android 2.3 στο Wildfire σας.

Ξεκινώντας, το Disclaimer: Η διαδικασία είναι απλή, και ασφαλής, υπάρχει πάντα η περίπτωση όμως να μπρικάρετε το κινητό σας σε περίπτωση λάθους. Απο τη μεριά μου δε φέρω καμία ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση. Επίσης να ξεκαθαρίσω οτι το root και το flashάρισμα μιας Custom Rom, ισοδυναμουν με απενεργοποίηση της εγγύησης της συσκευής σας.

Καλό θα είναι πριν δοκιμάσετε, να διαβάσετε μια φορά προσεκτικά της οδηγίες για να αποφύγετε τυχών λάθη.

Τι θα χρειαστούμε.

  • Ένα HTC Wildfire πλήρως φορτισμένο και root
  • To Rom Manager απο το Android Market
  • Τη Cyanogen mod 7 για HTC Wildfire
  • Τα Google Apps για την έκδοση σας.
  • Ένα PC και ενα καλώδιο σύνδεσης USB

Πάμε λοιπόν.

 

Root

Για να κάνετε Root το κινητό σας, κατεβάστε το Z4root.

Τοποθετήστε το Z4root στην κάρτα μνήμη σας

Με τη βοήθεια ενός file manager, βρείτε και τρέξτε το z4root

Μετά την εγκατάσταση, τρέξτε το Z4root και πατήστε root. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεκκινηστε τη συσκευή σας.

 

Backup

Με το flashάρισμα θα χαθούν ολα τα δεδομένα σας(κατάλογος,μηνύματα, τα πάντα!) Πριν λοιπόν ξεκινήσουμε ας κρατήσουμε Backup των βασικών δεδομένων.

Κατεβάστε το απο Market το Mybackup Root και ανοίξτε το.

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε backup τα δεδομένα, αν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε backup ορισμένες ή ολες τις εφαρμογές σας.

Τώρα πάρτε ολα τα περιεχόμενα της κάρτας μνήμης και κάντε τα backup στον υπολογιστή σας, γιατι το Flash θα γίνει με την κάρτα μνήμης στη συσκευή.

 

Αφού τελειώσαμε με τα αντίγραφα ασφαλείας, πάμε στο ψητό!

 

ClockworkMod Recovery

Το ClockworkMod θα σας βοηθήσει εγκαταστήσετε αυτή, αλλα και οποιαδήποτε άλλη Custom Rom θέλετε στη συσκευή σας. Επίσης σας επιτρέπει να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή Backup το τρέχων Rom σας με όλες του τις ρυθμίσεις.

Κατεβάστε απο το Market to Rom Manager.

Τρέξτε το προγραμμα και επιλέξτε “Flash ClockWorkmod Recovery”. Έτσι θα εγκαταστήσετε το Clockworkmod recovery στο Wildfire σας

Κατεβάστε τη Cyanogen Mod 7 για HTC Wildfire και τα κατάλληλα Google apps.

Συνδέστε το κινητό σας με τον υπολογιστή και βάλτε τα δυο zip που κατεβάσατε στην κάρτα μνήμης σας(οχι μέσα σε φάκελο, στο root της κάρτας)

  • Τρέξτε πάλι το Rom Manager και επιλέξτε “Install Rom From SD Card”.
  • Στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε αρχείο με το Cyanogem Mod 7 που βάλατε στην κάρτα μνήμης.
  • Στις ρυθμίσεις της εγκατάστασης επιλέξτε Backup existing ROM, wipe Data και Wipe Cache και πατήστε ΟΚ.
  • Τώρα η συσκευή σας θα μπεί αυτόματα στο ClockWorkmod Recovery και θα αρχίσει την εγκατάσταση της ROM.
  • Μετά το τέλος της διαδικασίας το κινητό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα ξεκινήσει με την CM 7.
  • Τέλος απο το Rom Manager επιλέξτε Reboot in recovery. Οταν βρεθείτε στο Recovery, επιλέξτε με τα βελάκια του ήχου το “Install Zip From SD Card” και βρείτε το zip με τα Google apps που είχατε βάλει πριν στην κάρτα μνήμης. Αυτό θα εγκαταστήσει το νέο market,youtube και gmail στο κινητό σας. Μετά πατήστε “Reboot System”

 

Ορίστε λοιπόν το φρέσκο Wildfire σας με Android 2.3! Αν αντιμετωπίσετε κάποιο Bug μπορείτε να αναφερθείτε στα φόρουμς της CyanogenMod

 

Ο οδηγός κατα τεράστιο μέρος του, ισχύει και για όλα τα κινητά που υποστηρίζει επίσημα η Cyanogen, με μικρές τροποποιήσεις οσο αναφορά τον τρόπο του root.  Αν η συσκευή σας υποστηρίζετε απο τη Cyanogen στείλτε μου ένα mail για να σας εξηγήσω τι διαφορετικό πρέπει να κάνετε στην κάθε περίπτωση, ή αν ειστε Ninja στην αγγλική μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο Wiki τους

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!