HarrisDo to Crowd Control: Battlefield ή Call of Duty;

Battlefield 3 Wins, MW3 Rules.. το Modern Warfare είναι υπερεκτιμημένο ,το Battlefield 3 είναι βαρετό..

Τέτοια και πολλά άλλα σαν αυτά ακούγονται (ή μάλλον διαβάζονται) καθημερινώς στα Gaming Sites & Forums του πλανήτη. Και γιατί αυτή η αναταραχή; Είναι ένα προϊόν του Fanboyσμού που προκαλείται από τις εταιρείες παιχνιδιών που χωρίζουν τους FPS Players του πλανήτη στα 2 στρατόπεδα. Activision- Inf Ward VS EA-Dice.
Από την μία οι CODάδες βγάζουν τα BF βαρετά, υπεραπλουστευμένα και με ρυθμό χελώνας στο θέμα του Gameplay ενώ τα COD φανταστικά ,εθιστικά ,ταχύτατα και πρέπει να διαθέτεις εμπειρία για να παίξεις. Από την άλλη οι BFάδες θεωρούν ρεαλιστικό το BF και κιτς – ίδιο-παιχνίδι-με-κάθε-άλλο-της-σειράς τα Modern Warfare.
Με αυτή την λογική λοιπόν συνεχίζεται η κόντρα στα BF3 και MW3. Μιλάνε όλοι για τεράστιες αλλαγές στο παιχνίδι που υποστηρίζουν και υποτιμούν λέγοντας ότι μένει στάσιμο το “αντίπαλο”. Κατηγορούν το Gameplay, τα γραφικά, το Frame Rate, την διάρκεια και την ποικιλία στο Single Player και τα άλλα Modes.
Μα καλά ρε παιδιά τι λέμε; Όλος αυτός ο χαμός ενώ ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει τα παιχνίδια. Βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα λόγω του ότι έχουμε τυφλωθεί..από τι όμως; Από το Hype των εταιρειών, από αυτά που μας προβάλλουν και ουσιαστικά μας ελέγχουν διχάζοντας το Gaming κοινό.
Θέμα πλέον έχει γίνει το πιο ΘΑ ΕΙΝΑΙ καλύτερο και όχι το πιο θα προτιμήσει ο κάθε ένας. Γιατί πρόκειται περι διαφορετικών παιχνιδιών και υποστηρίζω αυτή την άποψη. Από την στιγμή που τα FPS αποτελούν πλέον ένα είδος παιχνιδιών με πολλές υποκατηγορίες δεν μπορούμε να βάζουμε τα BF3 & MW3 στο ίδιο τσουβάλι. Αυτό μπορεί κανείς να το καταλάβει συγκρίνοντας τα προηγούμενα παιχνίδια των εταιρειών: BFBC2 και MW2. Παρόμοια από την μια, εντελώς διαφορετικά από την άλλη. Αν και κάποιοι θα έλεγαν ότι μοιάζουν εγώ επιβεβαιώνω ότι είναι τόσο διαφορετικά που δεν υπάρχει λόγος να γίνεται σύγκριση. Καθώς είναι κατ εξοχήν Multiplayer Games προσπερνάω το 4ωρο Single Player και των 2 και βουτάω στα βαθιά. Στο Multiplayer. Από την μια το MW2 είναι υπερφορτωμένο με Perks, Killstreaks, και OP όπλα, από την άλλη το BFBC2 διαθέτει τεράστιους χάρτες με οχήματα, καταστρέψιμα περιβάλλοντα και ένα δικό του πιο Γιάννης-o-Slow τύπο Objective Based Gameplay.
Ποιό είναι καλύτερο; Αυτό που προτιμάει ο κάθε ένας. Εγώ δεν θα πω ψέματα μιας και έχω και τα 2 παιχνίδια και έχω αφιερώσει πολλές ώρες και στα 2. Το MW είναι η προσωπική μου προτίμηση μιας και είναι πιο εύκολο για τον νέο παίκτη και πιο challenging για τον “παλιό”. Από την άλλη ξέρω άτομα που κουράζονται από τον πανικό των COD και προτιμούν το πιο στρατηγικό και οργανωμένο  BF.
Εκεί που θέλω να καταλήξω λοιπόν είναι στο ότι στόχος των Gamers είναι να παίξουν. Ούτε να τσακώνονται για τα Games, ούτε για να προσπαθούν να επιβάλλουν την προτίμηση τους και να μειώσουν την προτίμηση του άλλου. Με αφορμή λοιπόν αυτές τις 2 σειρές και τον μικρο-σάλο που επικρατεί ελπίζω να σας έπεισα ότι κάθε FPS και γενικά οποιοδήποτε Game είναι θέμα γούστου.
Όχι βιαστικά συμπεράσματα λοιπόν, δείτε τις σας αρέσει και αποφασίστε..
Αντίο από εμένα (Harristhegreek ή HarrisDο όπως είμαι γνωστότερος) και θα επιστρέψω την επόμενη εβδομάδα να τα “χώσω” πάλι με πιο καυστικό θέμα..