Yellow Pages: Χρυσός οδηγός και χρήσιμος!

xo.grΤελευταία στο χορό του Android έχουν αρχίσει να μπαίνουν και τα μεγάλα ελληνικά Portal, είτε ειδησεογραφικά, είτε αθλητικά είτε άλλου είδους, βλέποντας την απήχηση του λειτουργικού της Google, και την ευκαιρία για πολλαπλασιασμό των προβολών τους, από επισκέπτες «εν κινήσει». Τελευταίο στη πίστα (για την ώρα) είναι το xo.gr, με την επίσημη εφαρμογή του οποίο μεταφέρετε ολόκληρος ο Χρυσός Οδηγός – και όχι μόνο –στα android μας.

 

Η βασική λειτουργία του Yellow Pages δεν είναι άλλη από την αναζήτηση και την εύρεση όλων των επαγγελματιών κάθε είδους μέσα από την εύκολη φόρμα αναζήτησης της εφαρμογής. Μπορείτε να ψάξετε για κάθε δυνατό συνδυασμό επαγγέλματος και περιοχής, για να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε σε μηδενικό χρόνο.

Για να τονίσουν την φορητή φύση της εφαρμογής, οι δημιουργοί του Yellow Pages έχουν προσθέσει τον περιορισμό των αναζητήσεων μόνο σε μια συγκεκριμένη απόσταση από τη θέση σας, που ορίζεται με τη βοήθεια του GPS της συσκευής σας, μια λειτουργία που είναι διαθέσιμη μόνο στην φορητή έκδοση του χρυσού οδηγού. Μπορείτε αν θέλετε βέβαια να ορίσετε εσείς το σημείο γύρω από το οποίο θα γίνει η αναζήτηση.

Αν μείνετε ευχαριστημένος από κάποιο κατάστημα μπορείτε με πολύ απλό τρόπο να βαθμολογήσετε μέσω της εφαρμογής την επιχείρηση ώστε να ανταμείβετε τα καταστήματα που το αξίζουν.

Εκτός από υπηρεσίες χρυσού οδηγού, το Yellow Page αξίζει μια θέση ανάμεσα στις εφαρμογές του κινητού σας, αφού μπορεί πραγματικά να γίνει το δεξί σας χέρι σε πολλές περιπτώσεις. Μέσω του User Interface της συσκευής μπορείτε να ενημερωθείτε για διανυκτερεύοντα  φαρμακεία και εφημερεύοντα νοσοκομεία στην περιοχή σας, αλλα να βρείτε και τα πλησιέστερα βενζινάδικα με τα περισσότερα από αυτά να δείχνουν και την τιμή που πωλούν την απλή αμόλυβδη.

Σε ολες σας τις αναζητήσεις σας έχετε τη δυνατότητα να προβάλετε τη διαδρομή προς τον προορισμό σας μέσω των χαρτών της Terra Ε.Π.Ε που χρησιμοποίει το xo.gr. Στο χάρτη κάθε φορά εμφανίζονται όλα τα points of interest που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, ενώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαδρομές με αυτοκίνητο, με τα πόδια ή με τη χρήση Μέσων μαζικής μεταφοράς.

Μιλώντας για Μ.Μ.Μ το yellow Pages σας προσφέρει αναλυτικές οδηγίες για να πάτε οπουδήποτε εντός Αθηνών με τη βοήθεια τράμ ,ηλεκτρικού, μετρό, τρόλεϊ, λεωφορείου, και προαστιακού.

Η φορητή έκδοση του xo.gr αναλαμβάνει να σχεδιάσει και την νυχτερινής σας απόδραση, αφού παρουσιάζει τις τελευταίες ταινίες που παίζονται στα Cinema, με πολλές πληροφορίες για κάθε ταινία, αίθουσες και ώρες προβολών, παρόμοιες ταινίες, αλλά και κριτικές από το Enet.gr αν είναι διαθέσιμες. Επίσης αν προτιμάτε μπορείτε και να δείτε τις προβολές ανά αίθουσα αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο Cinema που θέλετε να ξέρετε να επισκεφτείτε.

Μοναδικό ψεγάδι στην κατηγορία αυτή είναι ότι –για την ώρα τουλάχιστον- στην κατηγορία «υπόλοιπη Ελλάδα» δεν παρουσιάζονται οι ταινίες και οι ώρες προβολής, κάτι που λογικά θα προστεθεί στο εγγύς μέλλον.

Πέραν των κινηματογράφων μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και για τις τρέχουσες παραστάσεις στα Θέατρα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, με πλούσια περιγραφή για κάθε παράσταση, συντελεστές, ώρες παραστάσεων, ακόμα και αντίτιμο εισόδου σε κάθε περίπτωση.

 

xo.gr yellow pages mobile xo.gr yellow pages mobile xo.gr yellow pages mobile

To Yellow Pages περιέχει επίσης αρκετά τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης με δυνατότητα κλήσης μέσα από την εφαρμογή.  Άμεση δράση, πυροσβεστική, γραμμές υποστήριξης, γραμμές καταγγελιών, κέντρο δηλητηριάσεων, ινστιτούτα, επικοινωνία απώλειας καρτών για τις περισσότερες τράπεζες και οδική βοήθεια είναι λίγα μόλις από τα τηλέφωνα που διαθέτει η λίστα του προγράμματος.

Τέλος μέσω του My xo μπορείτε να έχετε συνεχώς διαθέσιμες της αγαπημένες σας διευθύνσεις, χωρίς την ανάγκη νέας αναζήτηση, η αυτές που έχετε αποθηκεύσει μέσω του xo.gr από τον υπολογιστή σας, απλά εισάγοντας το username σας και τον κωδικό σας (η εγγραφή είναι δωρεάν)

Το Yellow Pages είναι μια πολύ χρήσιμη πολύ-εφαρμογή που με ελάχιστες διορθώσεις θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε αρκετές άλλες μεμονωμένες εφαρμογές με αυτή, αφού τα κάνει όλα και συμφέρει. Όπως όλες οι Ελληνικές εφαρμογές, το Yellow Pages διατίθεται εντελώς δωρεάν μέσω του Android Market.

[app]gr.mobilexo[/app]

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!