This Week on XGamers: The Elder Scrolls V: Skyrim

Νομίζω η εικόνα τα λέει όλα. Οι μέρες είναι πλέον 4 μέχρι την άφιξη του νέου κομματιού της συλλογής The Elder Scrolls. Το νούμενο 5 κατά σειρά, το βαρύγδουπο Skyrim. Για να εξηγηθούμε, αυτό το κείμενο δεν είναι review, ούτε καν preview. Αυτό που θα προσπαθήσω είναι να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα γύρω από τη σειρά, τα πιο πολλά misunderstandings του κοινού θνητού gamer. Επίσης μερικές συμβουλές για μεγιστοποίηση της διασκέδασης.

Αρχικά, η σειρά ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΡΑ. Λέγεται The Elder Scrolls. Έχω ακούσει πολλές φορές να λένε “τα oblivion” ή “το skyrim είναι το καινούργιο oblivion” ή άλλα τέτοια. Το Oblivion ήταν το 4. Το 3 λεγόταν Morrowind, το 2 Daggerfall, το 1 Arena. Όχι Oblivion 1, 2, 3, 4 και 5. Το ότι το 4 έγινε γνωστό έχει να κάνει με πολλά θέματα. Προσωπικά πιστεύω πως το 3 ήταν το πιο καλό, μένει να δούμε το 5.

Δεύτερων, μιλάμε για ένα 1st person/3rd person rpg. Δεν είναι fps. Υπάρχει επιλογή ανάμεσα στις 2 κάμερες όπως στο 4, το 3, τα Fallout 3 & NV. Αν κάποιος δεν είναι κολλημένος με ένα mode ας δοκιμάσει και το άλλο, αν και η επιλογή τρίτου (σχεδόν over-the-shoulder) προσώπου είναι θαρρώ ιδανική καθώς τα πάντα πάνω στο χαρακτήρα αλλάζουν δυναμικά και οι αλλαγές φαίνονται πολύ. Πανοπλίες, όπλα, ξόρκια, ουλές, τα πάντα έχουν δικό τους ξεχωριστό σχεδιασμό. Αξίζει.

Τώρα, το παιχνίδι θα είναι μεγάλο. Τέρας, κτήνος, απέραντο, ατελείωτο, χαοτικό. Θα βγουν και expansions λογικά. Και add-ons και της παναγιάς τα μάτια (τα οποία θα πάρω λογικά όλα). Μη σας φοβίζει αυτό. Το λιώσιμο είναι καλό αλλά το παιχνίδι μπορεί να βγει και σε λιγοστές ώρες. Οι delelopers έκαναν 2 ώρες και κάτι speed run αν θυμάμαι καλά, ε ο μέσος gamer να κάνει 10; Δεν είναι τίποτα. Αλλά το ζουμί είναι στα side quests. Τα μυστικά, τα κρυμμένα πραγματάκια που βάζει η Bethesda στα παιχνίδια της. Μη βιαστείτε να το τελειώσετε, και δικαιολογίες του τύπου “βγαίνει το MW3 και πρέπει να προλάβω” δεν πιάνουν. Αν είναι έτσι μη το αγγίξετε καν.

Όσον αφορά στα pc, αναβάθμιση τώρα! Βάλε άλλα 2 gb ram, άλλη μια κάρτα γραφικών. Επένδυση είναι.

Παίξε με ήχο.  Η μουσική του Skyrim έχει ήδη διακριθεί, βγει σε cd κτλ κτλ. Αξίζει.

Δεν έχω να πω κάτι άλλο, καλή αναμονή και όταν έρθει καλό κάψιμο.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.