XGamers’ Video Games Awards

Τι Spike και πράσινα άλογα! Εμείς το έχουμε.. μεγαλύτερο το όνομα! Άντε λοιπόν! 31 Δεκεμβρίου σήμερα, λίγες ώρες πριν το τέλος του 2011.. Άλλη μία χρονιά πέρασε και ευχόμαστε να κρατήσετε όλοι σας τις χαρούμενες στιγμές και να αφήσετε πίσω τις άσχημες! Σήμερα, θα δούμε μερικούς από τους νικητές και το παιχνίδι της χρονιάς θα ανακοινωθεί αύριο, έτσι για να κάνουμε hype :P

Αρχίζουμε!

Καλύτερη Ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια, συμβάλλοντας στην απορρόφηση των παικτών στον κόσμο τους. Λίγα είναι αυτά που μας απασχολούν κάθε χρόνο, δυστηχώς

[jbox color=”green” title=”Νικητής Βραβείου Καλύτερης Ατμόσφαιρας”]

L.A. Noire! Μοναδικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν το καλοκαίρι. Με το ιδιαίτερο gameplay, και με το πλαίσιο του μεταπολεμικού Los Angeles -αναδημιουργημένου σχεδόν ολοκληρωτικά από την Team Bondi- κερδίζει επάξια το βραβείο της καλύτερης ατμόσφαιρας σε παιχνίδι που είδαμε το 2011!

Runner-ups: Batman Arkham City και Dark Souls

[/jbox]

Πιο βελτιωμένη συνέχεια σε παιχνίδι

Πολλά είναι τα sequels και οι νέες προσθήκες στα δημοφιλή franchises που βλέπουμε κάθε χρόνο. Πολλά από αυτά είναι σημαντικά βελτιωμένα, πολλά από αυτά θα χρειάζονταν λίγη περισσότερη προσοχή και προσθήκες στο gameplay. Ας δούμε τον νικητή!

[jbox color=”red” title=”Νικητής Βραβείου Πιο Βελτιωμένου Sequel”]

Mortal Kombat! Επιτέλους ένα σωστό παιχνίδι Mortal Kombat μετά από πολλάαα χρόνια! Με τους κλασσικούς μηχανισμούς gameplay ανανεωμένους, γραφικά της εποχής μας και online multiplayer αξίζει δικαίως το βραβείο αυτό!

Runner-up: The Elder Scrolls V: Skyrim

[/jbox]

Καλύτερο ανταγωνιστικό multiplayer

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που κρίνουν την πορεία και τις κριτικές ενός παιχνιδιού είναι η ύπαρξη παιχνιδιού εναντίον παικτών από όλο τον κόσμο. Λίγα είναι όμως αυτά που ξεχωρίζουν και συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά online gamers. Ποιο ήταν το καλύτερο για φέτος;

[jbox color=”yellow” title=”Νικητής Βραβείου Καλύτερου Multiplayer”]

Battlefield 3! Όπως ήταν αναμενόμενο το Battlefield 3 αποτελεί το σπίτι πολλών παικτών με εκατομμύρια παίκτες σε Live, Origin και PSN να δηλώνουν παρών στο multiplayer κομμάτι του!

Runner-up: Gears of War 3

[/jbox]

Καλύτερο συνεργατικό multiplayer!

Πέρα από το ανταγωνιστικό κομμάτι, πολλά παιχνίδια περιλαμβάνουν και δυνατότητα συνεργασίας των παικτών για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Ποιες (ναι, ποιες) ήταν οι καλύτερες κυκλοφορίες για συνεργατικό παιχνίδι του 2011;

[jbox color=”white” title=”Νικητής Βραβείου Καλύτερου Co-Op”]

Portal 2 και Gears of War 3! Η ψηφοφορία της συντακτικής ομάδα του XGamers έπεσε σε ισοβαθμία και συνεπώς έχουμε διπλό νικητή! Ω, ναι! Το Portal 2 με το ευφάνταστο co-op που έβαζε σε σκέψεις τους παίκτες για την επίλυση των γρίφων και το τετραπλό co-op του Gears of War σε campaign και Horde mode αξίζουν το βραβείο!

Runner-up: Dark Souls

[/jbox]

Καλύτερος οπτικός τομέας (Τεχνικά)

Αν και η γενιά φτάνει στο τέλος της, δεν σταματάει να μας εντυπωσιάζει! Πολλά παιχνίδια έφτασαν στα άκρα τις δυνατότητες των κονσόλων, αλλά ποιο είναι αυτό με την καλύτερη τεχνολογία γραφικών;

[jbox color=”platinum” title=”Νικητής Βραβείου Καλύτερων Γραφικών (Τεχνικά)”]

Battlefield 3! Εύκολη επιλογή εδώ. Η Frostbite είναι μία από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) μηχανή γραφικών που έχουμε δει μέχρι σήμερα και θα την απολαμβάνουμε σε πολλά περισσότερα παιχνίδια που αναμένονται στα επόμενα χρόνια.

Runner-up: Uncharted 3: Drake’s Deception

[/jbox]

Καλύτερος Οπτικός Τομέας (Καλλιτεχνικά)

Πολλά παιχνίδια ανά έτη ξεχωρίζουν, όχι εξαιτίας των εκπληκτικών σύγχρονων γραφικών, αλλά από το ιδιαίτερο art desigin τους.

[jbox color=”green” title=”Νικητής Βραβείου Καλύτερων Γραφικών (Καλλιτεχνικά)”]

Rayman Origins! Ο Rayman επέστρεψε με καταπληκτικά χειροποίητα γραφικά και τοπία δημιουργημένα από την UbiArt Framework. Τα λόγια είναι περιττά. Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις λένε.

Runner-up: Limbo*

[/jbox]

Και αφού τελειώσαμε με αυτά, ας δούμε τα το καλύτερο παιχνίδι της κάθε κονσόλας για την χρονια που πέρασε!

Καλύτερο παιχνίδι Playstation 3: Uncharted 3: Drake’s Deception (Runner-up: inFamous 2)

Καλύτερο παιχνίδι PC: Witcher 2: Assassins of Kings (Runner-up: Portal 2)

Καλύτερο παιχνίδι Xbox 360: Gears of War 3 (Runner-up: Halo Combat Evolved Anniversary)

Καλύτερο παιχνίδι Wii: The Legend of Zelda: Skyward Sword (Runner-up: Xenoblade)

Καλύτερο downloadable: Limbo* (Runner-up: Bastion)

Καλύτερο φορητό παιχνίδι: Super Mario 3D Land (3DS) (Runner-up: Dissidia 012: Duodecim Final Fantasy)

Παιχνίδι της Χρονιάς: The Elder Scrolls V: Skyrim (Runner-up: Batman: Arkham City και Uncharted 3: Drake’s Deception)

 

ΥΓ: Δεν είμαι εγώ αυτός που έβγαλε το Uncharted 3 σαν runner-up παιχνίδι της χρονιάς :P

*To Limbo βρίσκεται σαν υποψήφιο επειδή κυκλοφόρησε φέτος για PS3 και PC

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.