Assassin’s Creed: Το ξεκαθάρισμα

Nothing is True. Everything is Permited

Με την ανακοίνωση του νέου τίτλου της σειράς, μου σφηνώθηκε η ιδέα για ένα άρθρο. Ένα άρθρο που θα διαφέρει από τα συνηθισμένα του Xgamers, το οποίο θα ξεκαθαρίζει το τι έχει γίνει στο Assassin’s Creed μέχρι τώρα, αφού το παιχνίδι έχει ένα story που θέλει μεγάλη ανάλυση, ειδικά με τον τελευταίο τίτλο της σειράς, Revelations. Η άλλη ιδιαιτερότητα του τίτλου είναι ότι το story δεν εκτείνεται μόνο στα τέσσερα αυτά μέρη που έχουν κυκλοφορήσει στις μεγάλες πλατφόρμες. Εκτός αυτών, έχουν κυκλοφορήσει τρεις ταινίες, τέσσερις νουβέλες, 1 σειρά κόμικ και 3 ακόμα τίτλοι για “χαμηλότερες” πλατφόρμες. Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσω είναι ότι ο σκοπός του παρόντος άρθρου, δεν είναι να παρακινήσει τους νέους της σειράς να αρχίσουν το Assassin’s Creed. Αυτό, το τονίζω επειδή το άρθρο αυτό είναι γεμάτο Spoilers τα οποία έχουν να κάνουν ακόμα και με το τέλος όλων των τίτλων. Στο παρόν άρθρο δεν γράφεται το βασικό σενάριο της σειράς. Αναλύονται τα πάντα γι’ αυτή. Σε ποιους απευθύνετε, λοιπόν το άρθρο αυτό; Απευθύνετε σε όσους έχουν τελειώσει όλα τα κεντρικά παιχνίδια της σειράς(AC,ACII,Brotherhood,Revelations) και επιβάλετε να το διαβάσουν, αφού πιστεύω ότι θα τους κάνει να κατανοήσουν καλύτερα το σύμπαν, σε όσους δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την σειρά(για να περάσει η ώρα τους, κοινώς), καθώς και σε όσους θέλουν να παίξουν κατευθείαν τον τρίτο τίτλο, όπου και πρέπει να τους προτείνω να προτιμήσουν τα προηγούμενα παιχνίδια έναντι του άρθρου. Η ανάλυση του franchise στο παρόν άρθρο, θα είναι κατανεμημένη στη χρονολογική σειρά που πραγματοποιήθηκαν τα γεγονότα και θα χωρίζετε με τις κατάλληλες επικεφαλίδες για να μπορείτε να ανατρέξετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Από εδώ και πέρα διαβάζετε με δική σας ευθύνη!

Those Who Came Before

The First Civilization(Αρχαία χρόνια)

Πριν πολλούς αιώνες, η γη κατοικούνταν από έναν άλλο πολιτισμό. Ο πολιτισμός αυτός(Πρώτος Πολιτισμός) αποτελούνταν από “ανθρωποειδή”(είχαν ίδια μορφή με εμάς) τα οποία, όμως, είχαν ιδιαίτερες δυνάμεις, πιο ανεπτυγμένες αισθήσεις από τις δικές μας και ήταν τεχνολογικά ανεπτυγμένα. Σε αυτόν τον πολιτισμό επικρατούσε ειρήνη και αρμονία μέχρις ότου αυτός κατασκεύασε(αρχικά) το Μήλο της Εδέμ. Το πρώτο από τα έξι μήλα που κατασκευάστηκαν, είχε μία επιπλέον ικανότητα. Μπορούσε να δημιουργεί νέες μορφές ζωής και νέους κόσμους και να τους ελέγχει. Έτσι, λοιπόν, οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι της γης αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία νέα μορφή ζωής η οποία θα τους υπάκουε στα όσα της ζητούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού θα τους θεωρούσε ως τους θεούς της. Ο στόχος αυτός θα ήταν πραγματοποιήσιμος μόνο εάν η νέα αυτή μορφή ζωής δεν κατείχε τη γνώση και την ανεπτυγμένη σκέψη που απαιτούνταν και γι’ αυτό, ο πρώτος πολιτισμός δημιούργησε τον Κήπο της Εδέμ όπου και την “τοποθέτησε”. Εκεί, τα πάντα θα ήταν ειρηνικά και γαλήνια και μακριά από κάθε σκέψη και ανησυχία, η νέα μορφή ζωής θα εκπληρούσε το έργο που της είχε ανατεθεί. Αυτή η νέα μορφή ζωής δεν ήταν άλλη από την ανθρωπότητα!

Κάποια στιγμή, λοιπόν, όπου η ανθρωπότητα πλήθυνε και πλέον οι άνθρωποι ήταν πιο πολλοί από τους θεούς τους, άρχισαν(οι άνθρωποι) να “ανακαλύπτουν” και να επιζητούν τη γνώση. Ώσπου μία μέρα, ένα ζευγάρι, ο Αδάμ και η Εύα, αφού είδαν το Μήλο της Εδέμ(Φρούτο της Γνώσης του Καλού Και του Κακού όπως αναφέρεται στον Χριστιανισμό – εντοπίζονται κοινά στο θέμα της γνώσης), βάλθηκαν να το αποκτήσουν, πράγμα που κατάφεραν με ύπουλο τρόπο(όπως παρουσιάζεται στο The Truth του ACII). Μόλις, λοιπόν το απέκτησαν, απέκτησαν και τη γνώση που δεν είχαν. Όταν, λοιπόν, οι πρώτοι κάτοικοι της Γης έμαθαν για το συμβάν, ήρθαν να αντιμετωπίσουν τα δημιουργήματα τους τα οποία, όμως ήταν τελείως διαφορετικά από όταν πρωτοπλάσθηκαν, αφού πλέον κατείχαν το “όπλο” γνώση και ήταν πολυάριθμοι. Έτσι, νίκησαν τους θεούς τους και εξεγέρθηκαν ενάντια αυτών. Το αποτέλεσμα αυτής τους της εξέγερσης ήταν να περάσουν τα σύνορα του Κήπου, όπου εκεί τα πράγματα έπαυαν να είναι γαλήνια και κυριαρχούσε η αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν.

Αδάμ και Εύα - Ένα ζευγάρι, ο Αδάμ και η Εύα, αφού είδαν το Μήλο της Εδέμ βάλθηκαν να το αποκτήσουν.
Ένα ζευγάρι, ο Αδάμ και η Εύα, αφού είδαν το Μήλο της Εδέμ βάλθηκαν να το αποκτήσουν.

Πέρα από τον Κήπο, οι ισορροπίες διαταράχθηκαν και οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ήταν οι Φύλακες του Ναού ή Templars όπως είναι γνωστοί στο παιχνίδι. Η δεύτερη, οι ασασίνοι(assassins – δολοφόνοι) και η τρίτη ομάδα ήταν όλοι οι υπόλοιποι – οι ουδέτεροι που αποτελούσαν την πλειοψηφία. Οι Templars(οι αντίπαλοι σας στο παιχνίδι), πιστεύουν σε έναν κόσμο ειρηνικό και ίσο, όπως τον παλιό. Το δυσάρεστο της υπόθεσης, όμως, είναι ο τρόπος που επιδιώκουν αυτόν τον κόσμο, αφού είναι ικανοί να ξεπαστρέψουν ολόκληρους λαούς ή να τους κάνουν έρμαια τους σε περίπτωση που διαφωνούν με τοις πεποιθήσεις τους. Σε αυτό στηρίχτηκε το δόγμα των ασασίνων οι οποίοι διαφωνούσαν καθέτως με αυτή τη λογική, παρόλο που και αυτοί επιδίωκαν τον ειρηνικό αυτό κόσμο. Τέλος, οι ουδέτεροι ήταν ταγμένοι στην πιο δυνατή κατά καιρούς ομάδα.

Η σύγκρουση λοιπόν, των ανθρώπων με τους θεούς τους συνεχίστηκε για πολλά χρόνια ώσπου κάποια στιγμή οι Πρώτοι Κάτοικοι(οι θεοί των ανθρώπων – Those Who Came Before) έμαθαν(χάρη στην ανεπτυγμένη τεχνολογία τους) ότι το τέλος του κόσμου ήταν κοντά. Έτσι, έχτισαν 6 υπόγειες κρυπτές(γνωστοί ως ναοί – temples, vaults) των οποίων το έργο ήταν να αναζητούν τρόπους για να αποφευχθεί το τέλος του κόσμου. Όλοι αυτοί οι ναοί “έστελναν” τα αποτελέσματα σε έναν κεντρικό ναό, όπου εκεί τα μελετούσαν οι τρεις εκπρόσωποι του Πρώτου Πολιτισμού, Minerva, Juno και Jupiter. Παρόλα αυτά, λίγο πριν επιτύχουν τον στόχο τους, δηλαδή να βρουν τρόπο να αποτρέψουν την καταστροφή, η συμφορά έγινε πραγματικότητα. Μία ηλιακή καταιγίδα έθαψε στο πέρασμα της αμέτρητους ανθρώπους, αλλά και “θεούς”, και οι επιζήσαντες αναγκάστηκαν να λήξουν τον πόλεμο και να συνεργαστούν ώστε να επαναδημιουργήσουν τον κόσμο μέσα από τα συντρίμμια του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Jupiter στο τέλος του AC: Revelations, “Όλοι οι ναοί σημείωναν όλο και μεγαλύτερη πρόοδο. Τελικά, όμως, ο κόσμος καταστράφηκε”. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ναοί ήταν υπόγειοι, ώστε να αντέξουν στην περίπτωση που συμβεί η καταστροφή αυτή για να διαφωτίσουν τις μελλοντικές γενιές που ενδεχομένως να υπήρχαν.

Οι τρεις εκπρόσωποι του Πρώτου Πολιτισμού: Minerva, Juno και Jupiter
Οι τρεις εκπρόσωποι του Πρώτου Πολιτισμού: Minerva, Juno και Jupiter

“They’re gifts, Mr. Miles. From Those Who Came Before.”

The Pieces of Eden(Αρχαία χρόνια)

Όπως αρχικά αναφέραμε, αυτός ο πολιτισμός δημιούργησε τα 6 Μήλα της Έριδος. Εκτός αυτών των έξι, δημιούργησε κάποια ακόμα κατασκευάσματα τα οποία όλα μαζί ως σύνολο ονομάστηκαν Pieces of Eden. Τα Pieces of Eden έχουν μοναδικές ιδιότητες και όποιος τα κατέχει γίνεται παντοδύναμος. Αυτά που άντεξαν την Πρώτη Καταστροφή(ηλιακή καταιγίδα) στο σύνολο τους είναι 50 με τα Μήλα να έχουν μαζεμένες τις πιο πολλές δυνατότητες. Έτσι, στα Μήλα εντοπίζεται η δύναμη του ελέγχου του ανθρώπινου νου και ο πολλαπλασιασμός ενός όντως. Άλλα κομμάτια της Έριδος είναι το The Shroud το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να γιατρεύει τις πληγές, το The Ankh που είναι ικανό να αναστήσει για λίγα λεπτά τους νεκρούς καθώς και το Σπαθί που αποτελούσε πολύ δυνατό όπλο και πέρασε μέσα από τα χέρια ακόμα και του Βασιλιά Αρθούρου(όπως γίνεται γνωστό από τα glyphs του ACII). Άλλο ένα λίγο πιο αδύναμο κομμάτι είναι τα Κρυστάλλινα Κρανία των οποίων την κατοχή είχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Μάγιας και επέτρεπαν την άμεση επικοινωνία μεταξύ των κατόχων τους χρησιμοποιώντας τηλεπαθητικές ικανότητες(Assassin’s Creed: The Fall). Τέλος, υπήρξαν 3 ακόμα κομμάτια που πλέον είναι κατεστραμμένα. Το πρώτο είναι ένα ακόμα Μήλο, το δεύτερο είναι το The Papal Staff που μπορούσε να σκοτώνει τους πάντες γύρω από αυτό(το χρησιμοποιεί ο Rodrigo Borgia στην τελική μάχη του ACII), ενώ το τρίτο μαθαίνουμε σε ένα από τα mail ότι είναι ένα κομμάτι που έδινε τη δυνατότητα του έλεγχου του χρόνου, το οποίο όμως καταστράφηκε από την Abstergo Industries(λόγος γι’ αυτή στο τέλος του άρθρου) ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο δημιουργίας παραδόξων που θα ήταν καταστροφικό.

Apple of Eden - Στα Μήλα εντοπίζεται η δύναμη του ελέγχου του ανθρώπινου νου και ο πολλαπλασιασμός ενός όντως.
Apple of Eden – Στα Μήλα εντοπίζεται η δύναμη του ελέγχου του ανθρώπινου νου και ο πολλαπλασιασμός ενός όντως.

Altair Ibn-La’Ahad(1190μ.Χ.)

Ο πρώτος ασασίνος που χειριζόμαστε είναι ο Altair Ibn-La’Ahad, πρόγονος του “εκλεκτού”(Desmond Miles – το πως και γιατί τον χειριζόμαστε αφού μιλάμε για τόσο παλιά, καθώς και το ποιος είναι ο “εκλεκτός”, θα το εξηγήσουμε παρακάτω) ο οποίος κατοικεί σε ένα χωριό στους Αγίους Τόπους κατά την περίοδο των σταυροφοριών, που ονομάζεται Masyaf. Ο Altair ήταν ένας από τους πιο ικανούς assassins, αλλά σε μία αποστολή απέτυχε αφού παραβίασε τους νόμους των ασασίνων και ο μέντορας του, Al Mualim, δείχνοντας οίκτο, παρέβλεψε την ποινή του θανάτου, και αντ’ αυτού τον “εκμηδένισε” αφαιρώντας του όλα τα προνόμια, αλλά δίνοντας του μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ικανός να θεωρείτε μέλος των assassins. Έτσι, προσπαθώντας να αποκτήσει τα προνόμια του πίσω, έκανε κάποιες ασήμαντες αρχικά δοκιμασίες νομίζοντας ότι επιτελεί σημαντικό έργο, ενώ στη συνέχεια και αφού είχε πάρει πίσω όλα του τα προνόμια, ανατέθηκαν από τον Al Mualim 8 σημαντικοί στόχοι. Σε κάθε δολοφονία που πραγματοποιούσε, τα τελευταία λόγια των στόχων του ήταν παράξενα, ώσπου ο τελευταίος του στόχος του αποκάλυψε ότι το κεφάλι της υπόθεσης ήταν ο ίδιος ο μέντορας του, Al Mualim ο οποίος πίσω από τις δολοφονίες του Altair ερχόταν όλο και πιο κοντά στην απόκτηση ενός Apple of Eden και στον έλεγχο του κόσμου.

Ο Altair αφού έμαθε όλη την αλήθεια, πήγε στο αρχηγείο των assassins στο Masyaf και εκεί είδε όλο το χωριό να υποκλίνεται στον προδότη Al Mualim ενώ όταν πήγε να τον αντιμετωπίσει, αυτός τον ακινητοποίησε με το μήλο, ενώ με διάφορα τεχνάσματα, ο Altair τελικώς κατάφερε να αποκτήσει το Μήλο και να σκοτώσει τον δάσκαλο του. Εκείνη ήταν και η στιγμή που το μήλο ξαφνικά εμφάνισε ένα χάρτη με σημειωμένα πεδία. Εικάζεται χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι στα σημεία αυτά βρίσκονταν τα υπόλοιπα μήλα.

Altair Ibn-La'Ahad - Ο πρώτος ασασίνος που χειριζόμαστε είναι ο Altair Ibn-La'Ahad.
Altair Ibn-La’Ahad – Ο πρώτος ασασίνος που χειριζόμαστε είναι ο Altair Ibn-La’Ahad.

Με το που απέκτησε το Μήλο, ήρθε αντιμέτωπος με τον Abbas(όπως μαθαίνουμε από το AC: Revelations), ο οποίος ήταν φίλος του που θαύμαζε τον Al Mualim, αλλά έγινε εχθρός του μόλις αυτός τον σκότωσε και κυρίως όταν κατηγόρησε τον πατέρα του ως προδότη. Έτσι, αφού ο Abbas έγινε ο νέος μέντορας, ο Altair(όπως βλέπουμε στο παιχνίδι του PSP, AC: Bloodlines) αναγκάστηκε να αυτοεξορισθεί στην Κύπρο όπου και έγραψε τα Codex(που αργότερα αναζήτησε ο πατέρας του Ezio, Giovanni Auditore) τα οποία περιείχαν σημαντικές πληροφορίες που ανακάλυψε στη ζωή του. Στην Κύπρο, επίσης, παντρεύτηκε την Maria και απέκτησε απογόνους. Για την απόκτηση των Codex pages χύθηκε πολύ αίμα, και ταξίδι, αφού τελικώς κατέληξαν στα χέρια των Giovanni και Ezio Auditore(λόγος γι’ αυτούς παρακάτω) στην Ιταλία.

Όπως μαθαίνουμε από το AC: Revelations, ο Altair όντας πλέον γέρος επέστρεψε μαζί με τη γυναίκα του, Maria στο Masyaf για να το αντικρίσει με χαμένη την αίγλη που το διακατείχε. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μέντορας πλέον ήταν ο Abbas ο οποίος είχε αλλάξει την πορεία των assassins και πλέον συνεργαζόταν με τους αιώνιους αντίπαλους, Templars. Όπως αναφέρει ένας ασασίνος, λίγοι είχαν μείνει με την πραγματική έννοια των ασασίνων. Έτσι, ο κατακουρασμένος Altair που τόσα χρόνια είχε στην κατοχή του το Μήλο, παίρνει ξανά στην κατοχή του το Masyaf με την κατά λάθος θυσία της γυναίκας του. Το 1257, το Masyaf δέχεται επίθεση και ο Altair όντας 92 ετών ζητάει από τον γιο του να σκορπίσει τους assassins ανά τον κόσμο ώστε να επιζήσουν ενώ εκείνος πάει προς την υπόγεια βιβλιοθήκη που κατασκεύασε(και έναν από τους έξι ναούς) και αφού κρύβει το Μήλο ώστε να το βρουν αυτοί που πρέπει(Ezio), πεθαίνει με ένα από τα κλειδιά(λόγος γι αυτό παρακάτω) ανά χείρας.

Al Mualim - Ο τελευταίος του στόχος του αποκάλυψε ότι το κεφάλι της υπόθεσης ήταν ο ίδιος ο μέντορας του, Al Mualim ο οποίος πίσω από τις δολοφονίες του Altair ερχόταν όλο και πιο κοντά στην απόκτηση ενός Apple of Eden και στον έλεγχο του κόσμου.
Ο Al Mualim χάρη στις δολοφονίες του Altair ερχόταν όλο και πιο κοντά στην απόκτηση ενός Apple of Eden και στον έλεγχο του κόσμου.

“I have lived my life as best I could, not knowing its purpose, but drawn forward like a moth to a distant moon. Αnd here at last, I discover a strange truth. That I am only a conduit, for a message that eludes my understanding.”

Ezio Auditore da Firenze(1476μ.Χ.)

Ο δεύτερος ασασίνος που μας “ξεναγεί” στη ζωή του είναι ο πλούσιος και τότε νέος Ezio Auditore από την Φλωρεντία της Ιταλίας και ζει την περίοδο της Αναγέννησης. Γόνος assassins από θείο και πατέρα(Assassin’s Creed: Lineage), πράγμα που αρχικά δεν γνωρίζει αφού νομίζει τον πατέρα του για τραπεζίτη, ζει ειρηνικά σε μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Ιταλίας που αποτελείτε από αυτόν, έναν μικρότερο(Petruccio) και ένα μεγαλύτερο(Federico) αδερφό, μία αδερφή(Claudia) καθώς και -φυσικά- από τη μητέρα του(Maria) και τον πατέρα του(Giovanni). Η Ιστορία του Ezio ξεκινάει όταν ο πατέρας του και τα δύο του αδέρφια πέφτουν θύματα προδοσίας από φίλο τους και εκτίουν τη θανατική ποινή. Πριν τους εκτελέσουν, ο Ezio ξεφεύγει από τη σύλληψη και επικοινωνεί με τον πατέρα του ο οποίος του αναθέτει μία αποστολή, να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του ώστε να βρει μία κρυμμένη πόρτα και να παραδώσει το γράμμα που υπάρχει στο δωμάτιο στον προδότη(τότε δεν ήξεραν ότι αυτός τους πρόδωσε). Το γράμμα περιείχε αποδεικτικά στοιχεία για την αθωότητα του πατέρα του. Αφού λοιπόν βρίσκει το δωμάτιο, ανακαλύπτει και μία στολή assassin με σπαθί όπου και κάνει δική του. Ο προδότης, φυσικά, δεν παρέδωσε τα αποδεικτικά στοιχεία με αποτέλεσμα να πεθάνουν. Έτσι, ο Ezio διψασμένος για εκδίκηση και αφού στείλει τους εναπομείναντες συγγενείς του στη βίλα του θείου του, Mario, ξεκινάει ένα κυνήγι εκδίκησής ενώ στη “διαδρομή”, ανακαλύπτει μία συνωμοσία καλά μελετημένη που στοχεύει στην κατάκτηση της Ιταλίας από τους templars. Η βίλα του θείου του, αποτελεί ουσιαστικά και σημείο ελέγχου της πόλης στην οποία βρίσκεται, το Monteriggioni και εκεί ο νεαρός assassin βρίσκει καταφύγιο και μαθαίνει τα βασικά στοιχεία και τα πιστεύω των assassins από τον θείο του. Στο κυνήγι του, έρχεται αντιμέτωπος με τους συνωμότες που είναι “μεγάλα κεφάλια”, ακόμα και με τον ίδιο τον πάπα ο οποίος είναι και ο αρχηγός στη συνωμοσία για την κατάληψη της Ιταλίας. Ο πάπας, Rodrigo Borgia, καταφέρνει να πάρει στην κατοχή του ένα Μήλο και σε συνδυασμό με το Papal Staff, σκορπίζει τον θάνατο με τον Ezio να τον αντιμετωπίζει στη Ρώμη. Εκεί, αφού τον νικάει(αλλά του χαρίζει τη ζωή), καταφέρνει να μπει σε μία κρυπτή(αυτές που δημιουργήθηκαν για να μελετούν τρόπους διαφυγής από το τέλος του κόσμου). Εκεί, το Assassin’s Creed II φτάνει στο αποκορύφωμα του όταν ο Ezio μπαίνει στην κρυπτή και συναντάει ένα ολόγραμμα της Minerva η οποία προειδοποιεί για το τέλος του κόσμου. Το παράξενο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι αυτή δεν μιλάει στον Ezio, αλλά στον Desmond Miles ο οποίος παρακολουθεί τα γεγονότα από το animus(το τι είναι το animus και το ποιος είναι ο Desmond Miles θα το πούμε παρακάτω).

Ezio Auditore da Firenze - Ο δεύτερος ασασίνος που μας “ξεναγεί” στη ζωή του είναι ο πλούσιος και τότε νέος Ezio Auditore από την Φλωρεντία της Ιταλίας.
Ο δεύτερος ασασίνος που μας “ξεναγεί” στη ζωή του είναι ο πλούσιος και τότε νέος Ezio Auditore από την Φλωρεντία

Το Assassin’s Creed: Brotherhood συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την άφησε το Assassin’s Creed II. Ο Ezio, προσπαθώντας να κατανοήσει τα αλλόκοτα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στο τέλος του ACII, φεύγει από τη Ρώμη με τη βοήθεια του θείου του και επιστρέφει στο Monteriggioni όπου και το βλέπει αναβαθμισμένο. Στην κατοχή του έχει το Μήλο. Ο πάπας που του χαρίστηκε η ζωή, ενημερώνει τον γιο του, Cesare Borgia, ο οποίος αποφασίζει να επιτεθεί στο Monteriggioni. Ο Ezio καταφέρνει να διαφύγει σώζοντας κάποιους κατοίκους, καθώς και τη μητέρα και αδερφή του. Παρόλα αυτά, στην επίθεση χάνει τον θείο του, Mario(τον οποίο σκοτώνει ο ίδιος ο Cesare), καθώς και το Μήλο που του το κλέβει. Έτσι, ο Ezio οδεύει προς τη Ρώμη στο κυνήγι των templars και κυρίως του Μήλου. Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι μέχρι τώρα ο Ezio “συνοδεύεται” από τον -σήμερα πασίγνωστο ζωγράφο και εφευρέτη- Leonardo Da Vinci ο οποίος του δημιουργεί τα όπλα και αποκρυπτογραφεί τα Codex που είχε αφήσει πίσω ο πρόγονος του Ezio, Altair και έψαχνε στο AC II ο Ezio. Ο Cesare ζει στην εποχή των Μεγάλων Αμαρτιών, μία μελανής σελίδας στην εκκλησιαστική ιστορία όπου ήταν αποδεκτό να στεφανώνονται ακόμα και πρώτου βαθμού συγγενείς. Ο Cesare, λοιπόν, έχει σχέση με την ίδια του την αδερφή και όταν κάποια στιγμή χωρίζουν, αυτή αποκαλύπτει στον Ezio που έχει κρύψει το Μήλο. Όταν ο Ezio το αποκτάει και αφού σκοτώσει τον Cesare, κρύβει το Μήλο σε μία ακόμα κρυπτή ώστε να το βρουν οι κατάλληλοι στο μέλλον.

Cesare Borgia - Στην επίθεση ο Cesare Borgia κλέβει το Μήλο.
Στην επίθεση ο Cesare Borgia κλέβει το Μήλο.

Ο Ezio, πλέον γερασμένος, αποφασίζει να εκπληρώσει τον τελευταίο στόχο του πατέρα του. Να μάθει τα πάντα για τον πρόγονο του και έναν από τους μεγαλύτερους assassins, Altair. Έτσι, κατευθύνετε προς το Masyaf το οποίο πλέον έχει καταληφθεί από templars οι οποίοι ψάχνουν τα κλειδιά για μια βιβλιοθήκη που έφτιαξε ο Altair. Διώκουν, λοιπόν, τον Ezio και ενώ αυτός ξεφεύγει, μαθαίνει ότι οι templars ήδη έχουν βρει το ένα από τα πέντε κλειδιά και ότι τα υπόλοιπα τα είχε πάει ο Niccolo Polo στην Κωνσταντινούπολη. Συνεπώς, αναγκάζεται να πάει εκεί. Με την άφιξη του, είναι καλοδεχούμενος και υποδεχόμενος ως μέντορας των assassins παγκοσμίως. Οι assassins στην Κων/πολη είναι πολυάριθμοι και έχουν αρχηγό τον Yusuf Tazim. Ο Ezio, στην αναζήτηση του για τα κλειδιά, καταλήγει στη μέλλουσα σύζυγο του, Sophia. Μόλις ανακαλύπτει το πρώτο κλειδί το οποίο(όπως και όλα τα υπόλοιπα) είχε σχήμα κυκλικό σαν τον Δίσκο της Φαιστού, αντιλαμβάνεται ότι αυτά περιέχουν με κάποιο τρόπο τις αναμνήσεις του Altair ο οποίος θέλει να του δείξει κάτι. Όταν τελικά παίρνει και τα πέντε κλειδιά, επιστρέφει στο Masyaf με τη Sophia παρέα και ανοίγει τη βιβλιοθήκη. Όμως, αντί να δει βιβλία σε αυτή, αντικρίζει το αποσυντεθειμένο πτώμα του Altair να κρατάει ένα τελευταίο κλειδί με αναμνήσεις από το θάνατο του. Επίσης, σε μία κρυμμένη πόρτα βρίσκει το Μήλο του Altair αλλά αποφασίζει να το αφήσει εκεί αφού “μόνο συμφορές φέρνει”. Ξαφνικά, όμως, το ολόγραμμα του Jupiter του αλλάζει τα σχέδια. Ο Jupiter αυτή τη φορά αποκαλύπτει το τι συντέλεσε την Πρώτη Καταστροφή. Ο Ezio αντιλαμβάνεται ότι ο λόγος του αναφέρεται στον Desmond(του οποίου το όνομα είχε αρχικά ακούσει από τη Minerva στο τέλος του ACII) και τότε πετάει τα όπλα του εγκαταλείποντας τη ζωή του ασασίνου(Assassin’s Creed: Revelations).

Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Ιταλία με τη Sophia, χάρη στην οποία απέκτησε πολλούς διαδόχους. Ήθελε πλέον να ξεχάσει τη ζωή που πέρασε σκοτώνοντας. Πέθανε σε ένα παγκάκι στη Φλωρεντία, με το χαμόγελο στα χείλη, το 1524 όντας πλέον 65 χρονών(Assassin’s Creed: Embers).

Ezio Auditore - Ο Ezio, πλέον γερασμένος.
Ο Ezio, πλέον γερασμένος.

“In a few short months my life changed forever. I know my easiest days are behind me, but I don’t want them back – not now. My name is Desmond Miles, and I am an Assassin. I am an Assassin.”

Desmond Miles(2012μ.Χ.)

Ο Desmond Miles γεννήθηκε στο Τάγμα των Ασασίνων του παρόντος. Τα μέλη του τάγματος ήταν λίγα και ο Desmond προπονούνταν σκληρά. Οι γονείς του ζούσαν στο τάγμα, του οποίου η βάση ήταν σε μία φάρμα και η ζωή(των ασασίνων) ήταν κατά βάση κοινοβιακή και αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο(Assassin’s Creed: Revelations). Ο Desmond, όμως, που αδυνατούσε να πιστέψει όσα του έλεγαν οι assassins του μέλλοντος, κάποια μέρα απέδρασε από το τάγμα και συνέχισε τη ζωή του ως μπάρμαν, ώσπου κάποια μέρα αυτή άλλαξε ολοκληρωτικά(Assassin’s Creed). Ξύπνησε ξαπλωμένος σε ένα μηχάνημα και δύο ζευγάρια μάτια τον κοιτούσαν. Τα δύο αυτά άτομα, ονομάζονται Lucy και Vidic. Ο δεύτερος, είναι ένας από τους τέσσερις δημιουργούς της Abstergo Industries, μία εταιρίας που δημιουργήθηκε το 1937 και της οποίας η δύναμη είναι αναμφισβήτητη, αφού όπως λέει ο Vidic, οφείλετε για τα πάντα γύρω μας και δρα μυστικά και στο παρασκήνιο. Σε μία εικόνα στο Assassin’s Creed II(glyph), μαθαίνουμε ότι αυτή κρύβετε πίσω από την απόφαση του Kennedy για την πρώτη προσελήνωση και ο λόγος που συνέβη το γεγονός ήταν για να αποκτήσουν ένα Μήλο που βρέθηκε εκεί! Η Abstergo, όμως, είναι και εκτός των άλλων και αρχηγείο των templars του παρόντος οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει το σήμα του σταυρού με αυτό του τριγώνου. Το τελευταίο της δημιούργημα, όμως, είναι αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως. Αυτό δεν είναι άλλο από το animus. Το animus είναι ένα μηχάνημα το οποίο είναι ικανό να προβάλλει τις αναμνήσεις των προγόνων μας διαβάζοντας το DNA μας. Με λίγα λόγια, ανακαλύφθηκε ότι το DNA μας περιέχει πληροφορίες και αναμνήσεις από τους προγόνους μας οι οποίες αξιοποιούνται όταν το άτομο που τις φέρει μπει στο μηχάνημα. Ο Vidic που είναι υπεύθυνος για την επιλογή των επίλεκτων του animus, γνωρίζει ότι σε μία ανάμνηση του Desmond βρίσκεται το Μήλο του Altair. Έτσι, τον βάζει στο animus όπου και εισβάλει στη μνήμη του Altair. Οι ασασίνοι(οι εναπομείναντες), το μαθαίνουν και προσπαθούν να τον πάρουν από τα χέρια των templars, ανεπιτυχώς, όμως, αφού πεθαίνουν όλοι! Μόλις τελειώσει η ανάμνηση του Altair, η Lucy που τελικά αποδεικνύεται ότι είναι με το πλευρό των assassins, αποδράει με τον Desmond και κατευθύνετε προς άλλα άτομα που είναι στο πλευρό τους. Τη Rebecca και τον Shaun(Assassin’s Creed II). Εκεί, μπαίνει στο αναβαθμισμένο animus με σκοπό να εκπαιδευτεί και έτσι παίρνει τον έλεγχο του Ezio. Στο τέλος του ACII και αφού ακούσει τη Minerva να τον αποκαλεί εκλεκτό για να σώσει τον κόσμο από τη Δεύτερη Καταστροφή, δέχονται επίθεση από τον Vidic. Όταν αυτός φεύγει για ενισχύσεις, καταφέρνουν να ξεφύγουν και πάνε προς το μοντέρνο Monteriggioni.

Ο Desmond Miles γεννήθηκε στο Τάγμα των Ασασίνων του παρόντος.
Ο Desmond Miles γεννήθηκε στο Τάγμα των Ασασίνων του παρόντος.

Πριν τον Desmond(Subject 17 – υποκείμενο 17), τη μνήμη του Ezio είχε αναλάβει ο συγγενής του, Clay Kaczmarek(Subject 16 – υποκείμενο 16). Αυτός, αφέθηκε για πολλές συνεχόμενες μέρες στο animus με αποτέλεσμα να πάθει το λεγόμενο bleeding effect, δηλαδή να μπερδεύει την πραγματικότητα με αυτή του animus. Αυτό το γεγονός τον τρέλανε και τελικά ο Clay αυτοκτόνησε! Τέτοια συμπτώματα είχε αρχίσει να εμφανίζει ο Desmond.

Στο Monteriggioni, συνεχίζουν την ιστορία του Ezio ώσπου να βρουν που άφησε το Μήλο. Όταν φτάνουν σε αυτό(τέλος Assassin’s Creed: Brotherhood), δηλαδή υπόγεια του Κολοσσαίου(κρυπτή), προσπαθούν να το πάρουν. Όταν, τέλος, ο Desmond το αγγίζει, αυτό αρχίζει να τον ελέγχει και τότε εμφανίζετε η Juno η οποία τον αναγκάζει μέσω του Μήλου να σκοτώσει τη Lucy. Αφού τη σκοτώσει, καταρρέει και πέφτει σε κόμμα. Η Rebecca και ο Shaun με τη βοήθεια του πατέρα του Desmond, William Miles, τον ξαναβάζουν στο animus, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος που ίσως επιζήσει.

Η μέρα είναι 21 Δεκεμβρίου 2012. Ο Desmond είναι εγκλωβισμένος στο animus όπου συναντάει το υποκείμενο 16 ο οποίος λέει ότι πρέπει να κάνει ένα synch nexus ώστε να επιζήσει, δηλαδή να εξερευνήσει τον πρόγονο του μέχρι αυτός να μην έχει κάτι άλλο να του δείξει. Έτσι, ο Desmond εξερευνά τις περιπέτειες του Ezio στην Κων/πολη έως ότου φτάσει στο Masyaf και στον Jupiter. Ο Ezio που αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία του Jupiter οφείλεται στον Desmond, τον “στέλνει” στον Jupiter και αυτός του εξιστορεί αναλυτικότερα από τη Minerva τα γεγονότα που συνέβησαν στην Πρώτη Καταστροφή η οποία θα συνέβαινε εκείνη τη μέρα και τον παρακινεί να πάει στον Κεντρικό Ναό(Central Temple), στη Νέα Υόρκη όπου και θα βρει τη λύση για να σώσει τον κόσμο. Έτσι, ο Desmond συνέρχεται από το κόμμα και λέει στους φίλους και στον πατέρα του ότι ξέρει που πρέπει να πάνε. Τότε, ο πατέρας του ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και αποκαλύπτει ότι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Στον Κεντρικό Ναό!

Στο τρίτο μέρος της σειράς, ο Desmond θα πάει στον Κεντρικό Ναό!
Στο τρίτο μέρος της σειράς, ο Desmond θα πάει στον Κεντρικό Ναό!

Πως κατέληξαν στη Νέα Υόρκη;

Στο Assassins Creed: The Da Vinci Disappearance, ο Ezio με τον Leonardo Da Vinci ανακαλύπτουν μία ακόμα κρυπτή(ναό, vault) η οποία περιέχει κάποιες συντεταγμένες που καταλήγουν στη Νέα Υόρκη. Έτσι, οι του 2012, αποφασίζουν να πάνε προς τις συντεταγμένες. Εκεί, όπως τελικά αποδεικνύεται, βρίσκεται ο Κεντρικός Ναός.

Γιατί όλοι οι πρόγονοι του Desmond(και ο ίδιος) έχουν έκτη αίσθηση;

Όλοι οι πρόγονοι του Desmond, αλλά και ο Desmond, έχουν μία έκτη αίσθηση. Το Eagle Vision. Αυτό, τους επιτρέπει να αντιλαμβάνονται τα πάντα για τους γύρω τους. Την αίσθηση αυτή την είχαν ελάχιστοι και ήταν κληρονομική, ενώ προερχόταν από τον Πρώτο Πολιτισμό, πράγμα που σημαίνει ότι ένας από τους προγόνους του ανήκε στον Πρώτο Πολιτισμό.

Ο Ezio, ο Altair και ο Desmond.
Ο Ezio, ο Altair και ο Desmond.

“The time is now near at hand which must probably determine, whether Americans are to be, Freemen, or Slaves”.

Ολοκληρώνοντας, αντιλαμβανόμαστε ότι το σενάριο του Assassin’s Creed πέφτει στα βαθιά, ενώ ο gamer θα πρέπει να αναζητήσει το σενάριο από διάφορες πηγές. Η επιλογή του Assassin’s Creed III να διαδραματίζετε στην Αμερική, καταλήγουμε ότι είναι πολύ λογική από τη στιγμή που εκεί βρίσκεται ο Κεντρικός Ναός. Αναμένουμε λοιπόν την 31η Οκτωβρίου όπου και θα ολοκληρωθεί η ιστορία του Assassin’s Creed. Μέχρι τότε, κάντε μία ακόμα επανάληψη!.

Δεν έχετε ακόμα κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς; Μπορείτε να τα βρείτε άμεσα διαθέσιμα για αγορά εδώ!

“When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it. Many decades would pass before I understood the meaning of all three. Now, in the twilight of my life, misunderstanding has passed into contentment. Love, liberty, and time, once so disposable, are the fuels that drive me forward. And love, most especially mio caro (my dear), for you, our children, our brothers and sisters, and for the vast and wonderful world that gave us life and keeps us guessing. Endless affection Mia Sofia.”

Forever yours, Ezio Auditore

Xgamers.gr