Δυνατή η μεταφορά των αγορών απο το Wii στο WiiU. Του χρόνου παιχνίδια που θα υποστηρίζουν δυο Gamepad Controllers

O Bill Trinten, στέλεχος της Nintendo America, μίλησε στο 1up, και αποκάλυψε πληροφορίες για δυο ζητήματα που απασχολούσαν αρκετούς υποψήφιους αγοράστές του Wii U.

Αρχικά όσοι έχετε τα σχέδια σας την αγορά ενός Wii U και έχετε ήδη στην κατοχή σας ένα Wii, θα μπορείτε να μεταφέρετε ολες της αγορές σας απο το WiiWare στη νέα κονσόλα.
Η μεταφορά δε θα γίνει βέβαια μόνο με την μεταφορά της κάρτας μνήμης, αφού θα πρέπει να γίνει επαναφορά των DRM στη νέα συσκευή.Για κάτι τέτοιο θα χρειάστει και οι δύο συσκευές να είναι ταυτόχρονα Online, ωστε να μεταφερθεί ο λογαριασμός σας και τα δεδομένα του.

Παρόμοια μέθοδος ακολουθήθηκε και για την μεταφορά δεδομένων απο το 3DS στο 3DS XL. Επίσης ο κ. Trinten επιβεβαίωσε οτι ολο το Software του Wii θα είναι συμβατό με τη νέα κονσόλα.

Το δεύτερο θέμα που καταπιάστηκε είναι η χρησιμότητα ενός δεύτερου Gamepad Controller. Ενώ στην Ιαπωνία ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του Tablet Gamepad σαν ξεχωριστό περιφερειακό, κάτι τέτοιο δε συνέβει για Ευρώπη και Αμερική. Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι οτι για την ώρα δεν υπάρχουν παιχνίδια που να υποστηρίζουν δύο Gamepads.

Σύμφωνα με τον κ. Trinten :
Τα πρώτα παιχνίδια θα χρειάζονται ένα Gamepad. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε παιχνίδια που θα υποστηρίζουν δευτερο Gamepad απο το επόμενο έτος. Δε θέλουμε να πουλήσουμε Gamepads, αφού δε θα έχουν χρήση. Θα τα προσφέρουμε ως πρόσθετο περιφερειακό, οταν θα υπάρχει υλικό που να τα υποστηρίζει“.

Με λίγα λόγια, μην φυλάξετε ακόμα το Wii σας, και αν σας πέσει και σας σπάσει το Wii U Gamepad.. o θεός βοηθός.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στα Αγγλικά εδώ

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!