Σταθεροποιούνται οι τιμές του Wii U. Δυνατότητα σύνδεσης οποιουδήποτε εξωτερικού σκληρού δίσκου, αναφερει ο Fils-Aime

Αφού πέρασαν τα πρώτα 24ώρα και κατακάθισε η σκόνη απο την ανακοίνωση του Wii U, τα ευρωπαϊκά retail καταστήματα άρχισαν να σταθεροποιούν τις τιμες τους για τις δύο εκδόσεις της κονσόλας, δυστυχώς προς τα πάνω!

Μέχρι πρόσφατα το μικρότερο ποσο που χρειαζόταν να σπαταλήσετε ήταν 200 λίρες απο το amazon, πλέον όμως μας ζητάει 250 λίρες για τη βασική έκδοση του Wii U.

To CVG έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς στην οποία η τιμή της βασικής έκδοσης της νέας κονσόλας κατα μέσο όρο είναι 310 περίπου ευρώ, με την premium να κυμαίνεται γύρω στα 370-380 ευρώ.

Ενδεικτικά μερικές τιμές απο μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα:
Zavvi 285 € (basic), 340 € (premium)
Amazon 310 € (basic), 370 € (premium)
GameStop 310 € (basic), 370 € (premium)
Play.com 320 € (basic), 385 € (premium)
GameStation 320 € (basic), 385 € (premium)
GAME 320 € (basic), 385 € (premium)

Αρκετά μεγάλο το ποσό, αλλα ας περιμένουμε να δούμε σε τι τιμες θα φτάσει το Wii U στην ελλάδα.

Επίσης αρκετοί είχαν ανησυχίες για το μικρό μέγεθος της μνήμης που συνοδεύει το Wii U ακόμα στη Premium έκδοση του, και το κατα πόσο 32GB επαρκούν για τις ανάγκες του σημερινού Gamer. Προς απάντηση όλων αυτών, δήλωσεις έκανε στο Engadget ο Reggie Fils-Aime, πρόεδρος της Nintendo Αμερικής.
Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση γιατι το κόστος για αυτό τον τύπο μνήμης πέφτει συνεχώς. Δε θελήσαμε να περιορίσουμε την κονσόλα, με κάτι το οποίο θα γίνεται συνεχώς φτηνότερο. Αφήνουμε τους καταναλωτές μας να αγοράσουν οποιο μέγεθος θέλουν σε όποιο μέγεθος επιθυμούν.
Αν θέλετε μπορείτε να συνδέσετε ένα δίσκο 3 terabyte στην κονσόλα χωρίς πρόβλημα.

Σημαντική λεπτομέρεια, αφού μάλλον θα γλιτώσουμε απο Wii U – δίσκους, και θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε hardware που ήδη έχουμε ή μπορούμε να αποκτήσουμε σε πολύ λογικότερες τιμές, απο οτι θα αγοράζαμε έναν Wii U branded δίσκο.

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!