Ingress, το πρώτο Augmenter Reality μαζικό Online παιχνίδι απο τη Google.

Ψάξεε Ψάξεεε XM για να βρείις!

Σήμερα η Google κυκλοφόρησε το πρώτο μαζικό Online παιχνίδι ενισχυμένης πραγματικότητας(augmented reality), το Ingress.

To παιχνίδι του οποίου η Beta είναι διαθέσιμη στο Google Market(δυστυχώς όμως χρειάζεται Invite για να παίξετε) είναι αρχικά μόνο σε android συσκευές, αρκετά σύντομα όμως θα κυκλοφορήσει και για άλλες φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με το AllthingsD το Ingress εκμεταλλεύεται τα εκτεταμένα γεωγραφικά και εμπορικά δεδομένα της Google, και θέτει τους παίκτες αντιμέτωπους σε δυο μεγάλες ομάδες. Τους “Πεφωτισμένους” που χρησιμοποιούν το XM(Ενεργειακό νόμισμα του παιχνιδιού) και την “Αντίσταση” που αντιτίθενται στη χρήση του.

Το παιχνίδι σύμφωνα με τη Google θα είναι διαθέσιμο σε όποιο σημείο του κόσμου και αν είστε, αν όμως βρίσκεστε σε μεγάλες πόλεις θα έχετε σημαντικά περισσότερα πράγματα να κάνετε.

Στόχος του παιχνιδιού όπως είπαμε και πριν είναι να μαζέψετε XM για να τροφοδοτήσετε τις ενέργειές σας εντός του παιχνιδιού. Για να το κάνετε θα χρειαστεί να βγείτε έξω και να περιηγηθείτε στην περιοχή σας, ακολουθώντας τις εντολές του παιχνιδιού. Η ενέργεια που θα αποκτάτε χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσετε αποστολές, που είναι συνδεδεμένες με πραγματικές τοποθεσίες κοντά σας, όπως βιβλιοθήκες και άλλα κτήρια ανοικτά στο κοινό.

Φυσικά η Google δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας της, αφού αρκετές αποστολές θα ολοκληρώνονται με την επίσκεψή σας σε κάποιο κατάστημα, πρόκειται δηλαδή για ένα είδος διαφήμισης.

H εφαρμογή για android είναι ανεπτυγμένη απο τη Niantic Labs, που πρόκειται για θυγατρική της Google, με επικεφαλής τον John Hanke.

Δείτε το trailer που ακολουθεί, και δηλώστε συμμετοχή για την κλειστή Beta στην σελίδα του Ingress. Οταν με το καλό γίνει δεκτή και η δική μας συμμετοχή θα σας πούμε τις εμπειρίες μας.

[app]com.nianticproject.ingress[/app]

 

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!