Ubisoft: Τα νέα μας παιχνίδια αναπτύσσονται και για αυτή και για την επόμενη γενιά Hardware

Μιλώντας σε σύσκεψη, για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου μισού για το φετινό οικονομικό έτος της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, αποκάλυψε οτι στην ανάπτυξη βρίσκονται τόσο παιχνίδια για κονσόλες αυτής της γενιάς όσο και για της επόμενης.

Για τα πρώτα δυο χρόνια(που θα υπάρχουν στην αγορά κονσόλες νέας γενιάς) επειδή θα φτιάχνουμε τα παιχνίδια μας και για τις δυο γενιές ταυτόχρονα αναμένουμε οτι το κόστος ανάπτυξης δε θα αυξηθεί. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί τον τρίτο χρόνο, οταν θα μπορούμε να εκμεταλευτούμε ολες τις δυνατότητες των νεων κονσολών.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι και η σιγουριά του Guillemot, οτι τα κέρδη ανά παιχνίδι θα αυξηθούν κατά πολύ στην επόμενη γενιά Hardware κυρίως λόγω των μικροσυναλλαγών μέσω DLC ή οποιασδήποτε άλλης μορφής.

Συνολικά η εταιρία έκλεισε με απώλεια 26 εκατομμυρίων λιρών το πρώτο μισό του οικονομικού έτους, πράγμα που αποτελεί μια μικρή βελτίωση απο τα 29 εκατομμύρια που έχασε την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.

Οι πωλήσεις έφτασαν τα 223 εκατομμύρια λίρες με την αιχμή του δόρατος να αποτελεί η καλή πορεία του Ghost Recon Future Soldier.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δυο ναυαρχίδες της εταιρίας που, σπατάλησαν και το μεγαλύτερο μέρος του Budget, Assassin’s Creed 3 και Far Cry 3 θα μπούν τώρα στην αγορά, και λογικά θα φέρουν αρκετά περισσότερα κέρδη από τις απώλειες που υπάρχουν.

Τέλος η εταιρία ανακοίνωσε οτι για το υπόλοιπο της -οικονομικής- χρονιάς έχει ακόμα 16 παιχνίδια προς κυκλοφορία, εν’αντιθέσει με τα 30 της περσινής περιόδου, και των 40 που κυκλοφόρησαν τα δεύτερο μισό του 2010. Σύμφωνα με τον Guillemot, , αυτό είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, δημιουργίας λιγότερων αλλά καλύτερων παιχνιδιών, αφού ο κύκλος των μηχανημάτων αυτής της γενιάς πλησιάζει στο τέλος του.

Όπως λέει λοιπόν το διάσημο(;!) άσμα.. “Ολα πάνε καλά, όλα πάνε καλααα

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!