Εpic Mickey 2: the power of two

Ο Μickey και το πινέλο του επιστρέφουν, αυτή τη φορά με παρέα τον Oswald για να σώσουν τη Wasteland!

Το Epic Mickey 2 είναι ένα platform παιχνίδι σε τρισδιάστατο κόσμο. Μπορεί να φαντάζει λίγο σκοτεινό αλλά είναι άκρως “παιδικό”. Από την οθόνη σας θα περάσουν πολλά από τα αστέρια της Disney, από τα παλιά μέχρι και τα πιο πρόσφατα. Γενικότερα φαίνεται πως η Disney έβαλε για τα καλά το χέρι της στον τίτλο αφού όλος φαντάζει σαν μια διαδραστική ταινία κινουμένων σχεδίων αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του gameplay. Γενικά η ιστορία κατακλύζεται από μηχανές που θέλουν βοήθεια και χαρούμενους ήρωες στο ύφος που έχει καθιερώσει η Disney αφού το να σωθεί η Wasteland είναι ίσως μακρινός στόχος, που πολλές φορές θα ξεχάσετε μιας και ο κόσμος θα σας τραβήξει από τα πρώτα λεπτά. Βασικός χαρακτήρας είναι σαφώς ο Mickey ο οποίος με το πινέλο του βάφει και ξεβάφει τα πάντα. Άλλοτε θα το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε μια γέφυρα ώστε να περάστε, να βάψετε έναν εχθρό απενεργοποιώντας τον ή να ξεβάψετε έναν τοίχο για να περάσετε από μέσα! Ο Oswald είναι πιο βοηθητικός, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό control θα λέγαμε, ανοιγοκλείνει πόρτες και συσκευές ή πετάει και κουβαλάει τον Mickey. Δύσκολα θα ξεφύγετε από τη μανία να βάψετε ή να ρίξετε διαλυτικό στα πάντα για να δείτε αν θα γίνει κάτι!

4 όμως στο gameplay. Γιατί; To Epic Mickey 2 είναι ένα όμορφο παιχνίδι. Αλλά μοιάζει και λίγο με port από το Wii όσον αφορά στο σύστημα στόχευσης. Ο στόχος του πινέλου φαίνεται να κινείται κάπως παράξενα στα PS3-X360, σα να περίμενε wiimote και να του έδωσαν αναλογική μοχλό. Συνηθίζεται αλλά κάνει μπαμ. Επόμενο πταίσμα στο gameplay του τίτλου αποτελεί η ανάγκη για συμπαίχτη. Ο Oswald όσο συμπαθής κι αν είναι, ώρες ώρες χάνεται από τη σκηνή και εμφανίζεται αργότερα ή δεν κάνει όσα πρέπει. Μεγάλο πλην αυτό καθώς καθυστερεί τη ροή του παιχνιδιού αφού θα χρειαστεί πολλές φορές να κάνετε κύκλους μέχρι ο Oswald να “πάρει μπρος”. Ενώ με συμπαίκτη το πρόβλημα λύνεται! Συνεχίζοντας, η κάμερα έχει μερικά προβληματάκια τα οποία όμως δε θα σας ενοχλήσουν ιδιαίτερα. Το gameplay είναι και λίγο μονότονο πέραν των άλλων. Οι “αποστολές” είναι όλες πάνω κάτω οι ίδιες και ίσως κουράσουν, τόσο σε ύφος όσο και σε εκτέλεση. Στα θετικά του gameplay μπορούμε να προσμετρήσουμε την ποικιλομορφία στα περιβάλλοντα που αλλάζουν από 3D σε 2D ανάλογα την περίσταση. 

Η ομαδική δουλειά είναι το κλειδί!

Στα γραφικά, η προσπάθεια είναι πολύ καλή. Τα χρώματα είναι έντονα και ζωντανά, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι κόσμοι αντίστοιχα ενδιαφέροντες με αποκορύφωμα τα 2D κομμάτια τους που τραβάνε όλη την προσοχή από άποψη σχεδιασμού και καλαισθησίας. Εκεί που χάνεται το άριστο είναι στο βάψιμο με το πινέλο. Πολλές φορές θα μείνει ένα ανεξήγητα μικρό κομμάτι άβαφτο με αποτέλεσμα να ψάχνετε για να δείτε γιατί δεν προχωράει η ιστορία.

Ο ήχος είναι εξίσου καλός με οποιαδήποτε κινηματογραφική δουλειά της Disney. Χορωδίες και μελωδίες βγαλμένες από παραμύθι ενώ τα ηχητικά εφέ δένουν απόλυτα με τον τίτλο. Μην περιμένετε βεβαίως κομμάτια που θα σας μείνουν για πάντα μα περισσότερο μουσική που “μιλάει” στο υποσυνείδητο και βελτιώνει την εμπειρία.

Εν κατακλείδι, το Epic Mickey 2: the power of two είναι ότι λέει ο τίτλος του. Ένα κατεξοχήν co op παιχνίδι για τους Disney fans. Δυστυχώς αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει όπως θα περιμέναμε όμως.

Θετικά: Γραφικά, co op

Αρνητικά: Κάμερα, gameplay

Βαθμός: 6.5

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.