Οι πρώτες πληροφορίες για το Pro Evolution Soccer 2014!

PES-2014

Το EDGE στο νέο του τεύχος περιέλαβε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το νέο Pro Evolution Soccer, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα αποτελεί το πρώτο next-gen παιχνίδι της σειράς, δεδομένου ότι το PS4 και το νέο Xbox αναμένονται στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με το περιοδικό, το PES 14 θα χρησιμοποιεί μία διαφορετική έκδοση της FOX Engine αλλά και μία νέα μηχανή φυσικής, επονομαζόμενη “Barycentre physics”. Η μηχανή φυσικής είναι σε θέση να προσδώσει στα διαφορετικά μέρη του σώματος, διαφορετικό βάρος αυξάνοντας την φυσικότητα της κίνησης των χαρακτήρων.

Επιπλέον, οι συγκρούσεις μεταξύ παικτών είναι εμπνευσμένες από την Impact Engine του FIFA 13 και λειτουργούν παρόμοια στο επερχόμενο PES, αφού αναλόγως την περίσταση θα υπάρχει και διαφορετικό αποτέλεσμα. Στα γραφικά, η ομάδα ανάπτυξης επιθυμεί να δώσει στο παιχνίδι την μέγιστη δυνατή φωτορεαλιστικότητα. Μάλιστα, το EDGE είδε το παιχνίδι και αναφέρει πως στα πρόσωπα των χαρακτήρων μπορεί κανείς να διακρίνει μέχρι και τους πόρους του δέρματος!

Συνεχίζοντας στις καινοτομίες, και με την δύναμη που προσφέρει το νέο hardware των next-gen κονσόλων, οι φανέλες των χαρακτήρων είναι αποσπασμένες από το υπόλοιπο σώμα. Έτσι θα τις δείτε να τραβιούνται στις δύσκολες μονομαχίες, να ανυψώνονται όταν οι παίκτες γλιστράνε στο έδαφος κοκ.

Τέλος, όσον αφορά το gameplay, η περιοχή ελέγχου της μπάλας θα είναι τριπλάσια από αυτή του PES 13, ενώ τα “Player Zones” θα καθορίζουν σε ποιο σημείο ένας παίκτης θα πρέπει να περιορίσει το παιχνίδι του.

Μετά από όλα αυτά, μένει να δούμε τα πρώτα δείγματα gameplay από το παιχνίδι, αλλά και την απάντηση της EA η οποία δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.