Tiger Woods PGA Tour 14

Μπορεί η ΕΑ να βγήκε χειρότερη εταιρία της χρονιάς μα το νέο παιδί της σειράς Tiger Woods είναι η εξαίρεση του κανόνα. Ίσως το κοινό είναι μικρό αλλά η δουλειά που έγινε είναι καλή. Ας δούμε πως καταφέρνει το παιχνίδι να σταθεί επάξια ανάμεσα στα υπόλοιπα αθλητικά παιχνίδια της χρονιάς.

Αρχικά, το Tiger Woods PGA Tour 14 έχει content. Πολύ content! Μιλάμε για πάνω από 30 golfers, και περισσότερες από 40 πίστες! Φυσικά η ομοιότητα είναι στα επίπεδα φωτογραφίας ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε τόσες γυναίκες αθλήτριες σε παιχνίδι της σειράς.

Δυνατό χαρτί του τίτλου είναι τα modes που έχει. Η χρυσή τομή ανάμεσα στην καριέρα, τους γρήγορους αγώνες και το Multiplayer είναι ένα νέο mode. Το Legends of the Masters. Εδώ καλούμαστε να αναβιώσουμε θρυλικά χτυπήματα από μεγάλους golfers της ιστορίας του αθλήματος κάνοντας παράλληλα μια αναδρομή στο σπορ με αρχή τη δεκαετία του ’30. Αρκετά ενδιαφέρον mode καθώς έχει το ύφος “mini game” αφού οι αγώνες είναι σχετικά σύντομοι ενώ μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκλειδώσουμε θρύλους του golf σπρώχνοντάς μας να γίνουμε καλύτεροι αθλητές αφού τα τελευταία challenges απαιτούν πραγματικά υψηλές ικανότητες για να ολοκληρωθούν.

Εκεί που χωλαίνουν τα modes είναι η καριέρα δυστυχώς. Μέσα από μια πλειάδα loading screens που θα περιμένετε και την επιλογή να περάσετε από οποιοδήποτε tournament σε άλλο η μαγεία χάνεται. Είναι ενδιαφέρον να στήσει κανείς το δικό του χαρακτήρα και να τον βελτιώσει βέβαια. Για κάθε χτύπημα παίρνουμε XP, καλύτερο χτύπημα = περισσότερα XP κ.ο.κ. Ο εικονικός μας εαυτός παίρνει levels επιτρέποντας του να αυξήσει τις ικανότητές του κατά βούληση. Παράλληλα ξεκλειδώνονται και κομμάτια εξοπλισμού, ρούχα και μπαστούνια ώστε να συνθέσουμε τον καλύτερο δυνατό golfer όπως τον θέλουμε.

Μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού αποτελεί ο χειρισμός. Σε μια προσπάθεια να γίνει όσο πιο πιστός γίνεται, εισήχθη ένα νέο σύστημα ονόματι Shot Shaping. Ο μοχλός πρέπει πλέον να ακολουθεί την τροχιά του μπαστουνιού αντί για μια απλή κίνηση δύναμης. Έτσι αν θέλουμε να κάνουμε ένα κυρτό χτύπημα πρέπει ο αναλογικός να ακολουθήσει ανάλογη πορεία. Αρχικά είναι δύσκολο αλλά με την πορεία συνηθίζεται και είναι απαραίτητο μιας και επιτρέπει πολλά “κόλπα” στο χτύπημα. Αν πάλι δεν σας αρέσει υπάρχει και η επιλογή να απενεργοποιηθεί το Shot Shaping φέρνοντας τον παλιό απλό χειρισμό. Τα motion controls από την άλλη είναι μάλλον αδιάφορα και δεν δίνουν τίποτα παραπάνω στον τίτλο.

Στα του Online, το Country Club μεγάλωσε επιτρέποντας 100 παίκτες και δίνοντας έτσι δυνατότητα για μεγαλύτερο ανταγωνισμό και διασκέδαση.

Τεχνικά, ο ήχος κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα χωρίς φανφάρες. Απλός, λιτός και όπου χρειάζεται, χάνει πόντους από την περιγραφή των αγώνων που είναι πολύ “κονσέρβα”. Τα γραφικά είναι πάρα πολύ καλά και προσεγμένα και σε συνδυασμό με την άπταιστη φυσική δίνουν μια σχεδόν πραγματική εμπειρία. Μοναδικό πταίσμα ίσως στα γραφικά είναι τα πρόσωπα των αθλητών που μερικές φορές φαίνονται πανομοιότυπα.

Εν τέλει μπορεί ένας τίτλος golf να μην κάνει εντύπωση μα πρόκειται για ένα αθλητικό παιχνίδι που ξεχωρίζει λόγω ποιότητας.

Θετικά: Πολύ ρεαλιστικό, Κλασσικοί παίκτες, αρκετά modes

Αρνητικά: Μικροπροβλήματα με τα motion controls, πολλά loading screens

Βαθμός: 8

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.