Έσπασε το Wii U;

wii_u

Δημοσιεύματα θέλουν την ομάδα πίσω από την ανάπτυξη του πρώτου τσιπ του Wii, να βρήκε την αχίλλειο πτέρνα και του διαδόχου αυτού! Μάλιστα, κατάφεραν να παρακάμψουν τις δικλείδες ασφαλείας, την κρυπτογράφηση του συστήματος και του BluRay drive, ενώ έχουν ήδη σχεδιάσει το τσιπάκι που επιτρέπει το τρέξιμο μη πιστοποιημένου λογισμικού στην κονσόλα (aka backups παιχνιδιών).

Η Nintendo από την άλλη φαίνεται καθησυχαστική. “Γνωρίζουμε πως μία ομάδα hacker υποστηρίζει πως έσπασε το Wii U, αλλά δεν έχουμε αναφορές σχετικά με χρήση πειρατικών παιχνιδιών και εφαρμογών όσο η κονσόλα βρίσκεται σε Wii U mode. Η Nintendo ελέγχει συνεχώς όλες τις απειλές και θα κάνει χρήση τεχνολογικών και νομικών μέσω για την καταπολέμηση της πειρατείας”, ανέφερε η εταιρία σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Αν όντως το WiiKeU είναι πραγματικό, η Nintendo είναι σε θέση να το καταπολεμήσει, μέσω software updates. Μάλιστα, ήδη με το τελευταίο update, η εταιρία έχει κάνει τη κονσόλα να… κατεβάζει αυτόματα τη τελευταία έκδοση του συστήματος, ακόμα και αν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο, σε αντίθεση με τα Wii που στον τομέα αυτόν βρίσκονταν αρκετά πίσω. Ο χρόνο θα δείξει. Σίγουρα μεγάλο πλήγμα για την Ninty, πόσο μάλλον όταν οι πωλήσεις της κονσόλας είναι πολύ πιο κάτω από τις αναμενόμενες.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.