Deadpool

Ο Deadpool είναι ένας από τους ήρωες που είτε μισείς είτε λατρεύεις. Ένας αιώνιος έφηβος με σούπερ ικανότητες και γνώση της κατάστασής του σε κυνικό επίπεδο. Στο comic ξέρει πως είναι ήρωας σε comic, στο παιχνίδι το ίδιο. Ο Deadpool ήταν μέρος του Weapon X Program, όπως και ο Wolverine. Έτσι διαθέτει αυξημένο health regen, μεγάλη μυική δύναμη, γίνεται αόρατος αλλά και μια θεότρελη προσωπικότητα.

Ο Deadpool πέρα από  εντελώς παρανοϊκός είναι κυνικός, υπερβίαιος και νάρκισσος. Τόσο που οι φωνές στο κεφάλι του τσακώνονται μεταξύ τους χωρίς να του δίνουν σημασία. Πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν σε κάθε του φράση περιέχονται μια προσβολή, ένα σεξιστικό σχόλιο και μια αναφορά στο πόσο γαμάτος είναι ο ίδιος. Μιας και ο “τέταρτος τοίχος” είναι απών από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού, το στήσιμο του χαρακτήρα και η προσωπικότητά του τον κάνουν αμέσως αρεστό στον παίκτη. Δε χειριζόμαστε απλά έναν σούπερ ήρωα, σιγά σιγά γίνεται φίλος, είναι μια σχεδόν συνεργατική περιπέτεια. Ο Deadpool δίνει συμβουλές, οι φωνές στο κεφάλι του κράζουν τα λάθη που θα κάνει ο παίκτης. Αρκετά διασκεδαστική κατάσταση για τις λίγες ώρες που διαρκεί το παιχνίδι.

Ξεκινώντας βλέπουμε τον ήρωά μας να “σαπίζει” στο διαμέρισμά του που θυμίζει άντρο εργένικης μετεφηβικής ηλικίας. Άπλυτα ρούχα και ακαταστασία, ηλεκτρική κιθάρα με τεράστιο ενισχυτή, σκύλος, κομμάτια πίτσα παντού και ένας τοίχος γεμάτος όπλα.Η ιστορία του παιχνιδιού πραγματεύεται την προσπάθειά του να φτιάξει το δικό του παιχνίδι. Γράφει το σενάριο και το δίνει σε μια εταιρία. Ο κακός όμως της υπόθεσης το κλέβει και αναγκάζει τον Deadpool να τον κυνηγήσει. Έτσι ξεκινάει μια τρελή αναζήτηση-καταδίωξη για το -γραμμένο με κηρομπογιές παρακαλώ- σενάριο. Ο nutcase ήρωας δεν σκαλώνει πουθενά σε όλη τη διαδρομή, ψάχνοντας πάντα τις πιο καταστροφικές λύσεις για να περάσει ένα εμπόδιο -συνήθως πολλά κιλά C4 ή μια γιγάντια σφαγή.

https://www.youtube.com/watch?v=1X33NsF9h6U

Το gameplay είναι action παλαιάς σχολής. Άλματα, διπλά άλματα, μάχες, ορδές εχθρών, “point A to point B” αποστολές και bosses. Γενικά η δράση είναι γρήγορη με μικρά κενά ηρεμίας για level up downtime. Κατά τη διάρκεια της μάχης μαζεύουμε πόντους που ξοδεύονται σε αναβαθμίσεις και αγορές όπλων ή upgrades του χαρακτήρα και νέα combos. Οι μάχες περιστρέφονται γύρω από τα βασικά όπλα του Deadpool, τα σπαθιά και τα πιστόλια, ενώ τα άλλα όπλα δίνουν έξτρα ενδιαφέρον. Η δυνατότητα του ήρωά μας να γίνεται περιστασιακά αόρατος αποτελεί ένα δυνατό ατού στις μάχες. Οι διαμελισμοί δίνουν και παίρνουν παρέα με τις ατάκες του Deadpool να είναι σε ρυθμό πολυβόλου.

Τεχνικά ο τίτλος είναι αρκετά καλός αν και μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά στα γραφικά, όχι βέβαια πως είναι άσχημα, κάθε άλλο. Το collision όμως σίγουρα θα γινόταν πιο καλό, ένα πόδι που ξεπροβάλει μέσα από ένα τοίχο δεν είναι ποτέ καλό στο μάτι. Ο ήχος είναι κατά βάση το ασταμάτητο μπλαμπλά του ήρωα ή των φωνών στο κεφάλι του σε συνδυασμό με splatter ήχους και πιστολίδι. Όλα καλά εδώ. Για τον χειρισμό ένα μικρό σχόλιο μόνο. Mιας και πρόκειται για ένα καθαρά console game, στο PC το gamepad είναι μονόδρομος.

Εν τέλει, μπορεί να παιχνίδια σούπερ ηρώων να είναι άσχημα, το Deadpool καταφέρνει να δώσει την πραγματική ουσία των comics. Διασκεδαστική δράση, καλοστημένη και με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Προσθέστε και τις cameo εμφανίσεις άλλων γνωστών υπερηρώων της Marvel και σίγουρα αξίζει σίγουρα την προσοχή όλων. 

Θετικά: Γρήγορο και “ελαφρύ” gameplay, οι ατάκες του Deadpool

Αρνητικά: Μικρή διάρκεια, επαναλαμβανόμενο

Βαθμός: 7.5

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.