Rocksmith 2014 Preview

Rocksmith-2014-Edition-logo

Βρεθήκαμε σήμερα το πρωί στην παρουσίαση του Rocksmith από την Ubisoft, και σας μεταφέρουμε τα τελευταία νέα απευθείας από το μέτωπο της Gamescom!

Βασικός σκοπός του Rocksmith είναι να σας μάθει να παίζετε κιθάρα, με ένα ανανεωμένο τρόπο που ενσωματώνει το νέο μέλος του franchise. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω των επιπλέον video που περιλαμβάνουν εκμάθηση των χορδών και τις διάφορες τεχνικές της κιθάρας τις οποίες θα συναντήσετε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης  έχουν προστεθεί νέα συστήματα  προκειμένου να βοηθήσουν τους αρχάριους να μπορέσουν να δουν τα λάθη τους και να βελτιώνονται με διάφορες ειδοποιήσεις που θα προβάλλονται στην οθόνη. Έτσι, όταν ο παίκτης θα παίζει τις λάθος χορδές το rocksmith δεν θα συνεχίζει παρακάτω αλλά θα σας βάζει να το ξεκινήσετε απο εκεί που κάνατε το λάθος με τρόπο που δεν θα αντιλαμβάνεστε την μεταφορά σε προηγούμενο σημείο.

Στο learn a song αφού εξοικειωθείς με την κιθάρα και γίνεσαι καλύτερος, ανεβαίνεις levels και τα τραγούδια αρχίζουν και γίνονται πιο γρήγορα και πιο δύσκολα. Ωστόσο, το Rocksmith σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις την στιγμή που παίζεις την δυσκολία του εκάστοτε κομματιού καθώς και την ταχύτητα αυτού (το tempo του με άλλα λόγια). Επίσης σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις να μην κάνεις level up και απλά να το ρυθμίζεις μόνος σου ανάλογα με την προτίμηση σου.

Ένα νέο mode που θα περιλαμβάνει το νέο Rocksmith είναι το Session Mode το οποίο θα δημιουργεί για εσας την δική σας μπάντα. Με το Session Mode θα νιώθεται σαν να βρίσκεστε σε συναυλία, την οποία μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι σας. Έτσι, ανάλογα με το πόσο δυνατά παίζεται την κιθάρα σας ,τα υπόλοιπα όργανα θα σας ακολουθούν με την ίδια ακριβώς ένταση. Στο mode αυτό δίνονται τέσσερις slots τις οποίες θα μπορείτε να τοποθετήσετε τα όργανα τα οποία θέλετε να σας πλαισιώνουν καθώς θα είστε ικανοί να επιλέξετε το είδος της μουσικής που το συγκρότημά σας θέλετε να αντιπροσωπεύει.

Τέλος, Rocksmith 2014 είναι αρκετά πιο γρήγορο απο τα προηγούμενα, καθώς δεν απαιτεί καθόλου loading για να μεταβείτε απο το ένα mode στο άλλο και έχει μεγάλη λίστα τραγουδιών, η οποία θα επεκτείνεται μέσω DLCs μετά το launch. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου για PC, XBOX360 και PS3 (η κιθάρα πωλείται ξεχωριστά :P)

Δημήτρης "Mondlas" Βαγγελής

Συντάκτης και συντονιστής των forum του XGamers.gr. Ειδικότητά μου το θάψιμο των παιχνιδιών στα ακαταμάχητα reviews μου :)