Angry Birds Star Wars

Τα θυμωμένα πουλιά κάνουν… στροφή στις κονσόλες με το Angry Birds Star Wars, παιχνίδι που κυκλοφόρησε πέρυσι για Android και iOS συσκευές σημειώνοντας τεράστια εμπορική επιτυχία (όπως και όλα της σειράς άλλωστε).

Στο εν λόγω παιχνίδι, η Rovio παντρεύει το σύμπαν των Angry Birds με το δημοφιλές franchise του Star Wars (το λογότυπο της LucasArts στο εξώφυλλο με έκανε να δακρύσω) δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σύνολο.  Ξεχάστε τα βαρετά πουλιά των πρώτων παιχνιδιών! Από το πάντρεμα αυτό λοιπόν, έχουμε -πέρα από τα κλασσικά πτηνά-, πουλιά με.. φωτόσπαθα και πιστόλια λέιζερ που δίνουν μία διαφορετική πινελιά στην σειρά. Έτσι, το κόκκινο πουλί είναι πλέον ο.. Luke Skywalker, το κίτρινο ο Han Solo και τα γουρούνια ο… Darth Vader! Η περεταίρω ανάλυση του gameplay κρίθηκε άσκοπη, αφού για να μην γνωρίζει κάποιος τους μηχανισμούς του Angry Birds θα πρέπει να ζούσε μέσα σε καμιά σπηλιά τα τελευταία 4 χρόνια.

723514_20130821_screen004

Το παιχνίδι καλύπτει τα γεγονότα της αρχικής Star Wars τριλογίας μέσα από περισσότερα 200 επίπεδα (και επιπλέον 20 αποκλειστικά σχεδιασμένα για την “κονσολάδικη” έκδοση) που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Οι διάφορες πίστες, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλης δυσκολίας, απαιτούν μεγάλη δόση υπομονής προκειμένου να “δαμαστούν”. Πόσο μάλλον όταν στοχεύετε τα τρία αστέρια, και όχι απλά την μετάβαση στο επόμενο επίπεδο. Παράλληλα, το παιχνίδι περιλαμβάνει co-op δύο παικτών, ενώ η έκδοση του Xbox 360 υποστηρίζει και χειρισμό μέσω του Kinect (αν και η ακρίβεια με αναλογικό μοχλό είναι σαφώς καλύτερη, κακά τα ψέματα).

Ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού είναι αυτός που θα περίμενε κανείς. Χαρούμενα, πολύχρωμα και ζωντανά περιβάλλοντα, με τις κονσόλες να κρατάνε σταθερή την απόδοσή τους στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Η μουσική επένδυση του τίτλου είναι εξίσου ποιοτική, με το soundtrack του Star Wars να δένει με την γενικότερη ατμόσφαιρα.

screenlg1

Και κλείνοντας το σύντομο αυτό review, φτάνουμε στο φλέγον ζήτημα του παιχνιδιού, που δεν είναι άλλο από την τιμή του. Ενώ, λοιπόν, το παιχνίδι κοστίζει μόλις λίγα ευρώ σε Google Play και Appstore (και παράλληλα υπάρχει δωρεάν έκδοση), στα καταστήματα θα το βρείτε έναντι 30€! Σίγουρα το περιεχόμενο δεν δικαιολογεί αυτήν την τιμολόγηση, και σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται σκόπιμη η αγορά αν έχετε μία iOS ή Android συσκευή. Προσωπικά, στην θέση των Rovio και Activision θα κυκλοφορούσα το παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή, από τις ηλεκτρονικές αγορές των Xbox Live και PSN αντίστοιχα με κόστος ανάλογο των αντίστοιχων παιχνιδιών.

Θετικά: Χαρούμενα γραφικά, Star Wars, πολλά επίπεδα

Αρνητικά: Πολύ υψηλή τιμή

Βαθμός: 6.5

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.