XGamers Awards 2013: Τα παιχνίδια της χρονιάς

My360-XBOX-360-Christmas-Wish-List-1

Πέρασε λοιπόν μία ακόμη χρονιά.. Μία γεμάτη χρονιά, η οποία περιλάμβανε τόσο παιχνίδια όσο και νέες κονσόλες. Φυσικά αναφερόμαστε στα XBox One και PS4, τα οποία έγιναν διαθέσιμα τους δύο τελευταίους μήνες του έτους (αν και το One δεν είναι διαθέσιμο ακόμα στην χώρα μας).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το συμβούλιο του XGamers μετά από πολύωρη συνδιάσκεψη (not) έβγαλε τα παιχνίδια της χρονιάς, όπως συνηθίζουμε τα τελευταία 4 χρόνια που σας κρατάμε συντροφιά! Hold your breath!

Καλύτερο Action Adventure: Tomb Raider

Η Lara επέστρεψε δυναμικά με ένα καταπληκτικό reboot που φέρνει την σειρά ξανά στην κορυφή του είδους. Όχι εύκολη επιλογή, μιας και τα Last of Us, Assassin’s Creed IV και Splinter Cell: Blacklist ήταν σίγουρα δυνατοί αντίπαλοι και αξίζουν την προσοχή όλων μας.

Καλύτερο Αθλητικο Παιχνίδι: NBA 2K14

Το βραβείο αυτό τα τελευταία χρόνια παίζεται μεταξύ NBA 2K και FIFA, με την φετινή χρονιά το NBA να το κερδίζει επάξια. Την στιγμή που το FIFA συμβιβάστηκε και βελτίωσε την συνταγή, η 2K (χωρίς ανταγωνισμό) έφερε πολλές προσθήκες στο παιχνίδι της, όπως η Euroleague!

Καλύτερο Racing Παιχνίδι: Need for Speed Rivals

Με το Forza 5 να μην υπάρχει ακόμα στην χώρα μας, το Gran Turismo 6 να μην εντυπωσιάζει, το Rivals ήταν μάλλον η μόνη μας διέξοδος. Οι ντομάτες στα σχόλια :P

Καλύτερο First Person Shooter: Bioshock Infinite

Τα λόγια περιττεύουν. Τα Battlefield και Call of Duty ταλανίζονται από πολλά προβλήματα, και σε συνδυασμό με την ποιότητα του Bioshock, το βραβείο πάει ξεκάθαρα στον καλύτερο!

Καλυτερο RPG: Diablo 3

Όχι, δεν κάναμε λάθος! Το Diablo 3 κυκλοφόρησε φέτος για κονσόλες, και είναι ένα από τα καλύτερα RPGs που υπάρχουν! Η Blizzard έφερε την μαγεία του παιχνιδιού στις κονσόλες, και της αξίζουν τα συγχαρητήρια!

Καλύτερο Platformer: Rayman Legends

Χωρίς αμφιβολία, χωρίς ανταγωνιστές, το Rayman Legends κερδίζει επάξια τον τίτλο του καλύτερου Platformer της χρονιάς (και της δεκαετίας μην πω).

Καλύτερο Expansion: XCOM: Enemy Within

Το περιμένατε, το περιμέναμε. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, τα διαβάσατε και στο review μας!

Καλύτερο παιχνίδι για Playstation 3: Beyond: Two Souls

Η Quantic Dream δεν μας απογοήτευσε ποτέ, και το Beyond είναι αυτό που όλοι περιμέναμε. Ένα καταπληκτικό παιχνίδι, τέτοιο που να κάνει το Playstation 3 λόγο αγοράς, παρά την κυκλοφορία του PS4! Cage, σ’ ευχαριστούμε!

Καλύτερο παιχνίδι για Xbox 360: GTA V

Η αλήθεια είναι πως το 2013 ήταν μία φτωχή χρονιά για το XBox 360, οπότε και για αυτό το καλύτερό του παιχνίδι είναι το -multiplatform- GTA V.

Καλύτερο παιχνίδι Wii U: Super Mario 3D Land

It’s Mario bitches. He never dissapoints!

Καλύτερο παιχνίδι PC: Total War Rome 2

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της σειράς, στο οποίο η Creative Assembly έβαλε όλη της την τέχνη! Με λίγες αποκλειστικές κυκλοφορίες σε υπολογιστές, η επιλογή του ήταν ίσως από τις πιο εύκολες της φετινής λίστας!

Καλύτερο Handheld παιχνίδι: Zelda: A Link between Worlds

Όπως και στην περίπτωση του Mario, Zelda και GOTY βραβείο πάνε μαζί. Ο Link δεν μας απογοήτευσε ποτέ, δεν το κάνει και τώρα!

Παιχνίδι της Χρονιάς: Grand Theft Auto V

Εντάξει, πείτε το. Το περιμένατε, σίγουρα! Ίσως το πιο άρτιο παιχνίδι της χρονιάς, το πιο ολοκληρωμένο, το παιχνίδι που αξίζει όλα τα βραβεία. Η Rockstar κατάφερε να αφήσει πίσω τα αρνητικά σχόλια των παικτών για το GTA IV, και στο πέρας της γενιάς παραδίδει έναν αψεγάδιαστο τίτλο! Must-buy, και ελπίζουμε το 2014 να το φέρει και στους υπολογιστές μας, όπως ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό!

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά! Ελπίζουμε το 2014 να σας βρει με αγάπη, υγεια, ευτυχία και πολύ, μα πολύ, GAMING!

 

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.