Pinball FX 2

Λάτρεις των φλίπερ ενωθείτε. Το Pinball FX 2 δεν είναι ένα νέο παιχνίδι αλλά είναι σίγουρα αξιομνημόνευτο οπότε ήρθε ο καιρός για την παρουσίασή του. Επειδή το ίδιο το παιχνίδι το “σηκώνει”, το παρακάτω κείμενο θα είναι πιο χαλαρό.

Το Pinball FX 2 είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί από πλευράς gaming που να είναι τόσο κοντά στη διασκέδαση που προσφέρει η φυσική ενασχόληση με ένα φλιπεράκι. Οι πιο έμπειροι θα καταλάβουν διάφορες “ανακρίβειες” στη μηχανή φυσικής αλλά αυτές είναι μόνο βελτιώσεις ώστε το παιχνίδι να είναι διασκεδαστικό και έντονο.

Τα τραπέζια είναι αρκετά στη βασική έκδοση και υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα σε DLC μορφή. Ήδη στη βασική έκδοση περιλαμβάνονται αρκετά licenced της Marvel και μερικά Star Wars όπως και αρκετά custom από τη Zen. Τα τραπέζια καλύπτουν όλα τα γούστα καθώς η γκάμα περιλαμβάνει από απλά-γρήγορα μέχρι περίπλοκα με αρκετούς δρόμους για εξερεύνηση. Κι εδώ η Zen βάζει τα πάντα για να κάνει τα τραπέζια ενδιαφέροντα. Τα φλιπεράκια από μόνα τους προσφέρουν quests όσο απλά κι αν είναι, όπως και τα κανονικά δηλαδή. Αλλά στο FX 2 υπάρχουν από επιλογές quest μέχρι mini-games και mini-pinballs μέσα σε κάθε τραπέζι. Θα χρειαστούν πολλές ώρες για να καταφέρετε να δείτε όλα τα μυστικά κάθε τραπεζιού, εγγυημένα.

Πέρα από το single, υπάρχει επιλογή για διπλό, τριπλό ή τετραπλό παιχνίδι. Μη φανταστείτε κάτι περίπλοκο εδώ, οι παίκτες παίζουν με τη σειρά. Δε λείπουν όμως τα leaderboards, 3 ειδών, και τα tournaments. Τα πρώτα ladders είναι φυσικά για το high score κάθε τραπεζιού. Υπάρχει ένα για το συνολικό σκορ κάθε παίκτη και ένα για τις ομάδες. Όσο παίζετε μπορείτε να φτιάξετε μια ομάδα παικτών η οποία έχει το συνολικό σκορ των μελών της. Απλό.

Τεχνικά, τα γραφικά είναι προσεκτικά σχεδιασμένα και οι διάφορες διαθέσιμες οπτικές γωνίες είναι ικανές να αναδείξουν κάθε λεπτομέρεια. Ο ήχος είναι λίγο κατώτερος αλλά γεμάτος με ταιριαστά εφέ και ένα όμορφο score, όχι “μπλιμπλίκια” όμως, πιο lounge.

Κλείνοντας, το Pinball FX 2 είναι σίγουρα ένας εξαιρετικός τίτλος. Θα ενθουσιάσει τους fans των φλίπερ και θα κάνει τους υπόλοιπους να γίνουν fans ενώ θα προσφέρει σε όλους άπειρες ώρες διασκέδασης.

Θετικά: Εξαιρετικά τραπέζια

Αρνητικά: Πολλά τραπέζια είναι dlc

Βαθμός: 8.8

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.