The Evil Within: The Consequence

Μετά το εξαιρετικό πρώτο DLC του The Evil Within, The Assignement, ήρθε η ώρα να πιάσουμε στα χέρια μας το δεύτερο επεισόδιο που κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών για όλες τις πλατφόρμες που είναι διαθέσιμος ο τίτλος.

Το The Consequence, που είναι και το όνομα του DLC που θα ασχοληθούμε στο παρόν κείμενο, είναι άμεση συνέχεια του Assignment και μας τοποθετεί στον ρόλο της Juli Kidman με δύο νέα chapters που θα κληθούν να μαζέψουν πολλά ανοιχτά μέτωπα του σεναρίου και να απαντήσουν ερωτήματα που δεν έχουν πλήρως απαντηθεί ακόμη. Παρόλο που και εδώ ο Sebastian δεν είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, η ιστορία του συνεχίζει να ξετυλίγεται μέσω των διαφόρων flashbacks που η Tango Gameworks έχει τοποθετήσει με αρκετή πυκνότητα καθ όλη τη διάρκεια του DLC.

evil within con

Αυτό που καταφέρνει άριστα το Consequence είναι η συνέχιση της εξέλιξης των χαρακτήρων, να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις (αλλά όχι και όλες έτοιμες στο πιάτο) και να μας αφήσει σε ένα δυνατό ending που θα σας κάνει να θέλετε κι άλλο Evil Within, και όχι άδικα.

Αυτό που δεν καταφέρνει να αποδώσει σωστά το Consequence είναι η ατμόσφαιρα του Assignment. Είναι φανερό ότι στο εν λόγω DLC η Tango προσπάθησε περισσότερο να καλύψει τρύπες στην πλοκή και να απαντήσει ερωτήματα που δεν κατάφερε να το κάνει στο βασικό παιχνίδι, με αποτέλεσμα τα συνεχή flasbacks και οι αναμνήσεις που ξυπνάει η Juli με τον φακό της να χαλάνε αρκετά την ροή του τίτλου και να μειώνουν την αίσθηση τρόμου που το χαρακτήριζε. Επιπλέον, η Juli από κάποιο σημείο και μετά αποκτάει και όπλο, επιτρέποντας διαφορετικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση εχθρών, πέρα από το stealth.

evil within 2

Αυτό που ωστόσο θα μας μείνει από το Consequence είναι το level design και τα δύο boss fights που περιλαμβάνει. Η Tango Gameworks κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της παραδίδοντας κάποια από τα καλύτερα περιβάλλοντα που έχουμε δει ποτέ σε παιχνίδι τρόμου, και όχι μόνο. Παράλληλα, τα boss fights είναι εξαιρετικά δομημένα, μεταδίδοντας την σωστή δόση τρόμου και άγχους που πρέπει να μεταδίδει ένα horror game που σέβεται τον εαυτό του.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, τα πράγματα δεν διαφέρουν με όσα είπαμε στα προηγούμενα κείμενα για τον τίτλο, με τον φωτισμό για μία ακόμη φορά να κλέβει την παράσταση και να δίνει ζωντάνια στα μοναδικά περιβάλλοντα. Το γκρι-καφέ φίλτρο χρωμάτων της οθόνης προσδίδει θετικά στην ατμόσφαιρα, ενώ στα ίδια υψηλά επίπεδα κινείται και ο ηχητικός τομέας, με εξαιρετικά ηχητικά εφέ αλλά και voice overs, με την ηθοποιό που υποδυόταν την Debra Morgan στο Dexter να δανείζει τη φωνή της στην Juli.

Κλείνοντας, το Consequence DLC μπορεί να μην καταφέρνει να αποδώσει την ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε το προηγούμενο, αλλά δεδομένου του ότι προωθεί και ολοκληρώνει κατά ένα μέρος την ιστορία του παιχνιδιού, αποτελεί σίγουρα λόγο αγοράς. Οι τέσσερις ώρες που διαρκεί άλλωστε, το καθιστούν αρκετά δελεαστικό. Μπορείτε να αγοράσετε το Consequence στην τιμή των 10€, ή και τα τρία DLCs με το season pass στα 20€.

 

The Evil Within: The Consequence

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Απαντήσεις σε ερωτήματα
  • level design
  • εξαιρετικά boss battles

Αρνητικά

  • Τα πολλά flashbacks χαλάνε τη ροή
  • μειωμένη χρήση stealth

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.