Νέα πηγή επιβεβαιώνει το PS4K, πρόκειται για νέα κονσόλα

ps4_logo

Πολλά έχουν γραφτεί τον περασμένο μήνα για την νέα έκδοση του Playstation 4 που ετοιμάζει η Sony, με το Kotaku να αναφέρει την είδηση και το Digital Foundry να την επιβεβαιώνει λίγες ημέρες μετά. Σήμερα έρχεται η Wall Street Journal να γράφει πως το Playstation 4K (που πιθανώς να είναι και ο τελικός τίτλος της κονσόλας) να πρόκειται για νέο hardware και όχι περιφερειακό για το Playstation 4, το οποίο θα ανακοινωθεί πριν την κυκλοφορία του PSVR τον Οκτώβριο.

Όπως τονίζει η WSJ, το PS4K θα μοιράζεται την ίδια βιβλιοθήκη παιχνιδιών με το PS4, αλλά θα είναι σε θέση να τρέχει τα παιχνίδια σε μεγαλύτερη ανάλυση και με περισσότερες οπτικές βελτιώσεις, αλλά και να τρέχει τα παιχνίδια της κονσόλας στο VR. Αυτή τη στιγμή το PS4 μπορεί να τρέξει ταινίες και εικόνες σε ανάλυση 4K, αλλά τα παιχνίδια μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι 1080p.

Η Sony προφανώς δεν έχει σχολιάσει τις φήμες, αλλά αν το PS4K είναι αληθινό, τότε το πιθανότερο είναι να αποκαλυφθεί στην E3 τον Ιούνιο.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.