Microsoft @ E3 2016

Τέλος από την Microsoft με παρουσίαση που θύμισε τα καλά χρόνια ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να μας βομβαρδίσει με υπηρεσίες και νέα παιχνίδια. Αρχικά, είχαμε την ανακοίνωση του Xbox One S που διέρρευσε νωρίτερα μέσα στη μέρα. 2TB σκληρού δίσκου, 40% μικρότερο, 4k output και 300 ευρώ. Καλό ντιλ από την Microsoft, η οποία τρελάθηκε και ότι παιχνίδι έδειξε στην συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε πως θα είναι διαθέσιμο και στα Windows 10!

Ναι, στα Windows 10! Όλα τα παιχνίδια! Και τσάμπα! Και cross platform multiplayer! Και για να γιορτάσουμε την νέα υπηρεσία είχαμε gameplay από το Gears of War 4 που επιβεβαιώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει και στους υπολογιστές.

https://youtu.be/9V-aBdWY2us

Στη συνέχεια, μάθαμε ότι στο Killer Instinct θα προστεθεί ο General Raam του Gears of War, ο οποίος θα ειναι και free 2 play αυτη τη βδομάδα. Το μενού μετέπειτα μας είχε forza horizon 3 που θα έρθει και αυτό στα Windows 10, ενώ θα διαθέτει και co-op μεταξύ κονσόλων και PC. Κακός χαμός από την Microsoft.

https://youtu.be/fTSUgXkfooA

Δεν είχαμε αρκετούς Ασιάτες φέτος στην E3 οπότε η Microsoft έσπευσε να το διορθώσει, και έτσι οι developers της Square Enix που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν το Final Fantasy 15 εμφανίστηκαν επί της σκηνής όπου μας έδειξαν και gameplay.

Συνεχίζοντας στον χορό των multiplatform, η Microsoft φρόντισε να μας θυμίσει πως το νέο expansion του Division θα διατεθεί πρώτα στο Xbox Live, μας έδειξε ξανά το χθεσινό trailer του Battlefield 1 που θα έρθει και αυτό μια βδομάδα νωρίτερα στους χρήστες EA Access και πήραμε μία δόση από Minecraft γιατί μάλλον είναι ο θεσμος που έγινε λατρεία σε καθε έψιλον τρία (γιο).

https://youtu.be/Ed5HMy9je3k

Μετά η σκυτάλη πέρασε στα indie games, με το νέο πόνημα των δημιουργών του Limbo να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο. Το Limbo επίσης είναι από σήμερα δωρεάν στο Xbox Live οπότε όσο διαβάζετε αυτές τις γραμμές κατεβάζετε!!

Προσωπική αγαπημένη στιγμή από την E3 είναι το φρέσκο gameplay από το άρρωστο We Happy Few. Δεν περιγράφω άλλο, σκάω το trailer.

https://youtu.be/efYyzPvVTKQ

Και πριν πάμε στο δυναμικό κλείσιμο της Microsoft παραθέτουμε μια στα γρήγορη τα Dead Rising 4, Sea of Thieves και State of Decay 2.

https://www.youtube.com/watch?v=EG8pQozkVWY

Και για κλείσιμο, εκεί που λέγαμε ότι την γλιτώσαμε, η Microsoft μας σκάει στην μάπα το Project Scorpio, κατά κόσμον Xbox 1.5. 4K, VR και άλλα τέτοια ωραία λοιπόν που θα μας πουν τα παιδια στο βίντεο και ο Φιλ, για το νέο, ανανεωμένο Xbox One που έρχεται τα Χριστούγεννα του 2017 (καλα να ‘μαστε).

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.