Εντυπώσεις από τα παιχνίδια της Ubisoft στην Δ.Ε.Θ!

Θυμάμαι πως πέρυσι είχα φύγει απογοητευμένος από το περίπτερο e-gaming της Δ.Ε.Θ και η αλήθεια είναι πως φέτος πήγα προκατειλημμένος πιστεύοντας ότι για άλλη μια φορά δεν θα δω τίποτα αξιοσημείωτο. Ευτυχώς όμως τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά και σε αυτό βοήθησε πολύ η παρουσία της Ubisoft.
Μέσα στο περίπτερο υπήρχε ένας μικρός κλειστός χώρος στον οποίο είχαν τοποθετήσει κονσόλες και οθόνες ώστε ο κόσμος να δοκιμάσει τα For Honor, South Park: Fractured But Whole και Steep. Δυστυχώς φωτογραφίες και βίντεο δεν μου επέτρεψαν να τραβήξω εκεί μέσα οπότε θα αρκεστείτε στην σύντομη περιγραφή που θα κάνω.

img_20160910_185000
Στο βάθος φαίνεται ο χώρος στον οποίο η Ubisoft είχε τις κονσόλες της.

For Honor

Οι κατασκευαστές είχαν ετοιμάσει ένα δεκάλεπτο demo με τους Ιππότες, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος ήταν tutorial. Το παιχνίδι καταφέρνει με ωραίο τρόπο να διδάξει στον παίκτη τους χειρισμούς χωρίς να γίνεται περίπλοκο ή να χάνεται η ένταση της μάχης. Η δυσκολία κλιμακώνει υπέροχα καθώς οι εχθροί που ορμάνε στον παίκτη γίνονται όλο και δυνατότεροι χωρίς να κάνει μεγάλα άλματα. Το σύστημα μάχης είναι αργό και βαρύ, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς να είναι μια μάχη μεταξύ βαριά οπλισμένων ιπποτών. Μία απερίσκεπτη κίνηση μπορεί να σου στοιχίσει την αναμέτρηση με ένα δύσκολο NPC. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε όταν ένα αρκετά δύσκολο NPC αντιδρούσε πολύ γρήγορα στις κινήσεις μου, αφού επέλεγα να επιτεθώ από ψηλά και αυτό σχεδόν άμεσα αμυνόταν από ψηλά. Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι ενθουσίασε τόσο εμένα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο ο οποίος ήταν ξεκάθαρα μαζεμένος γύρω από τους παίκτες που έπαιζαν For Honor ενώ τα South Park και Steep μαράζωναν…
Τα γραφικά είναι πανέμορφα ακόμα και στο απλό PS4 αλλά και τα καρέ μου φάνηκαν αρκετά σταθερά. Φαίνεται να είναι πολύ τίμιο παιχνίδι το οποίο θα συνιστούσα στους λάτρεις του είδους.

Κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου.

South Park: Fractured But Whole

PRE ALPHA GAMEPLAY έγραφε στο κάτω μέρος της οθόνης και εν μέρη το πιστεύω γιατί το screen tearing και οι πτώσεις στα καρέ ήταν έντονα. Λέω βέβαια εν μέρη γιατί τα assets και οι μηχανισμοί του παιχνιδιού φαινόντουσαν αρκετά ολοκληρωμένα οπότε θεωρώ πως ένα απλό «υπό κατασκευή» θα ήταν καλύτερο από τα καραγκιοζιλίκια των τελευταίων ετών όπου προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις πως αυτό που παίζεις ξεκίνησαν να το φτιάχνουν χθες και μέχρι την κυκλοφορία θα είναι έτοιμο.
Αν λοιπόν εξαιρέσει κανείς το παραπάνω τότε μιλάμε για το κλασικό South Park όπου τα βρισίδια δίνουν και παίρνουν όπως βέβαια και οι κλανιές. Το turn based σύστημα μάχης είναι ωραίο αλλά λίγο αργό για τα δικά μου γούστα. Δεν θα έλεγα πως διαφέρει ιδιαίτερα βέβαια από το προηγούμενο παιχνίδι και αν αυτό είναι καλό ή κακό θα το κρίνει ο καθένας μόνος του.
Η ιστορία σίγουρα φαίνεται διασκεδαστική, ενώ οι λάτρεις της περιπέτειας και του ψαχουλέματος θα μείνουν ικανοποιημένοι.

Κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Steep

Καθώς δοκίμαζα το South Park και ενώ δεν είχε μείνει σχεδόν κανένας άλλος μέσα στον χώρο της Ubisoft, πήρε το μάτι μου ένα παλικάρι της εν λόγω εταιρίας να προσπαθεί να παίξει το Steep. Εγώ ακόμα δεν το είχα δοκιμάσει μιας και δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτά τα παιχνίδια και είπα να το αφήσω για το τέλος. Παρακολουθώ λοιπόν τον νεαρό κύριο να παλεύει με το χειριστήριο και να το κοιτάει που και που με ένα βλέμμα γεμάτο απορία λες και δεν ξέρει πως παίζεται το παιχνίδι. «Ε πόσο δύσκολο να είναι ρε φίλε, μας δουλεύεις;» σκέφτηκα και επέστρεψα στο South Park.
Αφού λοιπόν ξεμπέρδεψα με τον Cartman και το υπέροχο του λεξιλόγιο, είπα να δοκιμάσω το Steep. Ειλικρινά σας γράφω, δεν κατάφερα να βγάλω άκρη με το παιχνίδι και τους χειρισμούς του. Τόσο το μενού όσο και το gameplay μου φάνηκαν κακά σχεδιασμένα και όταν επιτέλους κατάφερα να πατήσω στην ριμάδα την σανίδα και να ξεκινήσω την κάθοδο της βουνοπλαγιάς, ένιωθα λες και οδηγούσα νταλίκα. Ίσως απλά το παιχνίδι να μην είναι για μένα, πάντως δεν άντεξα να δοκιμάσω άλλο. Θα πρότεινα στους φίλους του είδους να το νοικιάσουν πριν προχωρήσουν σε αγορά.

Κυκλοφορεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως φυσικά φαντάζεστε είδαμε και Watch Dogs 2 αλλά δυστυχώς δεν παίξαμε. Δεν ήταν κάτι που δεν έχουμε δει ήδη ή που δεν ξέραμε για το παιχνίδι οπότε και δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς. Το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε είναι πως το παιχνίδι φαίνεται πανέμορφο ενώ έχει μάθει από τα λάθη του πρώτου τίτλου.
Θυμίζουμε πως το Watch Dogs 2 κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου.
Ευχαριστούμε την CD Media για την πρόσκληση στον χώρο της Ubisoft.

StratosGk

Έμαθε να μετράει παίζοντας Crash Bandicoot και ερωτεύτηκε σε μικρή ηλικία το μαγευτικό Metal Gear Solid. Φήμες τον θέλουν να επισκέπτεται καθημερινά το /r/NeverBeGameOver/ ελπίζοντας για Chapter 3.