Αποκαλύφθηκαν τα specs του Project Scorpio

Μόλις δύο μήνες πρίν από την E3 όπου και αναμένεται η Microsoft να μας αποκαλύψει πλήρως το νέο Xbox One, η εταιρία ξεκίνησε να “ζεσταίνει” το κοινό της δίνοντας στην δημοσιότητα μερικά από τα χαρακτηριστικά του Project Scorpio. Σύμφωνα με την εταιρία του Redmond, το Scorpio θα είναι η πιο δυνατή κονσόλα που έχει βγει ποτέ, και με αυτά τα χαρακτηριστικά μάλλον θα έχει δίκιο.

Το Project Scorpio θα διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή x86 αρχιτεκτονικής της AMD, τσιπ γραφικών με bandwidth 6 Teraflops, 12GB GDDR5 RAM, 1TB σκληρό δίσκο ενώ όλα τα εξαρτήματα θα ψύχωνται με την Vapor Chamber τεχνολογία. Σύμφωνα με την Microsoft η κονσόλα είναι φτιαγμένη έτσι ώστε όλα τα παιχνίδια να επωφελούνται από την επιπλέον “ιπποδύναμη”, χωρίς να χρειάζονται patches ή updates, ενώ αυτό αφορά και τους τίτλους του Xbox 360.

Τα χαρακτηριστικά δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Microsoft μέσω του Digital Foundry, με τους ειδικούς του τελευταίου να εκτιμούν μία τελική τιμή πώλησης κοντά στα 500 ευρώ, θεωρώντας πως η Microsoft δεν θα επιλέξει να πουλάει την κονσόλα σε τιμές κόστους ή ζημίας.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.