Baja: Edge of Control HD

Πριν ξεκινήσω θέλω να κατηγορήσω τη διοίκηση, το σέρβερ και το State Department που δε βρίσκω το review της απλής έκδοσης του Μπάχα (ναι, είναι ισπανικά και διαβάζεται έτσι). Για να εξηγηθούμε, μιλάμε για έναν τίτλο του 2008 που έγινε remaster από Xbox 360 και PS3 σε Xbox One, PC και PS4.

Το Μπάχα είναι ένα off road πρωτάθλημα με baggies, 4Χ4, pickups και άλλα τέτοια χωμάτινα οχήματα 4 τροχών. Έχουμε μερικά modes όπως καριέρα, Free run και τέτοια. Τα οχήματα είναι πάμπολα, πράγμα καλό, αλλά οι διαφορές τους είναι σχεδόν πάντα κοσμητικές παρά τις βελτιώσεις που μπορούμε να κάνουμε με tweaks και parts. Τουλάχιστον υπάρχει split screen multiplayer που είναι πραγματικά διασκεδαστικό.

Επειδή ένα racing πλέον κρίνεται στο ρεαλισμό, το arcade Baja φαίνεται να μην προσπαθεί καν. Τα γραφικά, αν και remastered, είναι πολυκαιρισμένα και πιξελωτά σε αρκετές περιπτώσεις και τα εφέ απλά άσχημα. Νερό και λάσπη που υποτίθεται πως βελτιώθηκαν είναι απαράδεκτα και τα οχήματα πρέπει να έχουν όλα το ίδιο hitbox, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται τις περισσότερες φορές.

Ο υπότιτλος Edge of Control είναι ταιριαστός γάντι, παρόλα αυτά. Γιατί σε φέρνει στα όριά σου. Καμία συνοχή με την πραγματικότητα, το ρεαλισμό ή τους νόμους της φυσικής. Αργό ή γρήγορο, βαρύ ή ελαφρύ, κάθε όχημα ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο. Όσοι είχαν παίξει ReVolt στα νιάτα τους θα με καταλάβουν.

Το μόνο σημείο που αξίζει τεχνικά είναι ο ήχος. Τα ωραία ροκάκια που έχουν ντύσει το παιχνίδι είναι όλα τα λεφτά και προτείνω να μειώσετε τους ήχους των εφέ και των μηχανών για να τα απολαύσετε.

Το Baja: Edge of Control HD δεν είναι ένα καλό racing game. Είναι πολύ πιο arcade από όσο πρέπει, με μηδαμινές βελτιώσεις από το κλασσικό και κενό gameplay. Αλλά είναι ένας πανάλαφρος τίτλος με διασκεδαστικό multiplayer που ίσως βγάλει τα λεφτά του.

Baja: Edge of Control HD

5

Βαθμός

5.0/10

Θετικά

  • Καλή μουσική επένδυση
  • Διασκεδαστικό multiplayer

Αρνητικά

  • Όλα τα άλλα

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.