Οδηγός αγοράς δώρων Χριστουγέννων

Συνεχίζοντας την παράδοση, για 6η (μπορεί και 7η, δεν ξέρω πλέον έχω αρχίσει να ξεχνάω) συνεχόμενη χρονιά είμαι στην ευχάριστη θέση να γράψω έναν οδηγό αγοράς για τις γιορτές των Χριστουγέννων! Δέστε τις θέσεις σας, μετρήστε τα λεφτά σας και φύγαμε!

Προφανώς αυτό το άρθρο δεν απευθύνεται στον αναγνώστη που γνωρίζει τι “παίζει” στην αγορά, αλλά σε έναν μέσο καταναλωτή που ψάχνει να δει τι δώρο θα κάνει στον εαυτό του ή στα αγαπημένα του πρόσωπα. Επίσης απευθύνεται στην κακομοίρα θεία, γιαγιά ή κοπέλα που δεν έχει ιδέα τι πρέπει να αγοράσει. Μην φοβάστε, ο θείος Νίκος θα θα βγαλει ξανά το φίδι από την τρύπα σαν ένας δεύτερος Μεσσίας που.. οκ σταματάω.

Η φετινή χρονιά είναι κάπως διαφορετική από τις προηγούμενες. Γιατί φέτος είχαμε αρκετές νέες κυκλοφορίες όχι μόνο παιχνιδιών, αλλά και hardware. Από τη νέα κονσόλα της Nintendo, Switch, μέχρι τα νέα, ανανεωμένα συστήματα των Sony και Microsoft. Οπότε είναι λογικό αυτά τα τρία να μας απασχολήσουν περισσότερο, αφού και λόγω Χριστουγέννων “παίζουν” πολλές προσφορούλες και πακέτα με παιχνίδια.

Ξεκινώντας με το Xbox One, φέτος το στάνταρ bundle που παίζει για το “βασικό” S μοντέλο των 500GB είναι αυτό με τα Steep, Crew και κάποιο ακόμη παιχνίδι, όπως Forza ή Assassin’s Creed Origins, με την τιμή των πακέτων να ξεκινάνε από 229€. Public, Γερμανός και Πλαίσιο μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές για τα πακέτα, το τσιμπάτε από όπου σας αρέσει. Παράλληλα αν τα παιχνίδια δεν σας γεμίζουν το μάτι, υπάρχουν άλλα πακέτα σε πολλά καταστήματα με κάποιο άλλο παιχνίδι, αλλά τρία παιχνίδια και κονσόλα στα 230 ευρώπουλα δεν την λες και άσχημα προσφορά.

Πρόταση για όσους έχουν λάβει κοινωνικό μέρισμα από θείο Αλέξη: Xbox One X με δύο παιχνιδάρες στα 530€ με 540€ ανάλογα το πακέτο.

Περνώντας στο… αντίπαλο δέος, σημαντικές προσφορές παίζουν και στα μοντέλα του Playstation 4, αλλά η τιμή του είναι κάπως πιο… τσιμπημένη από αυτές που βρίσκουμε στο Xbox One. Το πιο… μνημονιακό μοντέλο ξεκινάει στα 319€ και περιλαμβάνει είτε ένα παιχνίδι, είτε ένα επιπλέον Dualshock 4. Εδώ θα βρείτε πολλές επιλογές, ανάλογα το κατάστημα που επιλέξετε για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Πρόταση για όσους έχουν φτιάξει περιουσία μέσω bitcoin: Playstation 4 Pro με δύο παιχνίδια στα 399€. Σαν μπόνους, μπορείτε να πείτε στο ανιψάκι σας ότι είναι σαν το Xbox One X και τα έξτρα 120 ευρώ να τα κάνετε παπούτσια.

Nintendo τώρα κυρίες και κύριοι, με τις επιλογές εδώ σε προσφορές να είναι κάπως πιο… μαζεμένες. Λογικό αφ’ ενός, αφού η κονσόλα μετράει μόλις λίγους μηνες ζωής, αλλά μία προσφορά από κάποιο κατάστημα με δύο παιχνιδάκια θα ήταν ευπρόσδεκτη. Γενικά αν ο Άγιος Βασίλης έχει ζητήσει Switch, η τιμή του θα παίζει από 330φεύγα€, ενώ πακέτο με κάποιο παιχνίδι θα το βρείτε από 369€ ή 379€.

Πρόταση για όσους έπαιζαν στοίχημα γκέλες Λίβερπουλ: ΠΡΟ-ΦΑ-ΝΩΣ Nintendo Switch limited edition με Zelda. Οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχει στο ραντάρ. Σαν μπόνους μπορείτε να το καβατζώσετε σε λίγο καιρό και να λιώσετε στον κόσμο της Hyrule.

Περνώντας στα “δωράκια για να βγει η υποχρέωση”, προφανώς και θα περάσουμε στις προσφορές που παίζουν στα παιχνίδια, και αυτές είναι αμέτρητες. Φυσικά, για τους PC gamers, το Steam είναι το no1 μέρος για αγορές παιχνιδιών, χωρίς αυτο να σημαίνει πως η εγχώρια αγορά δεν κρύβει… διαμαντάκια.

Στην περίπτωση που είστε ένας από τους δύο ανθρώπους που δεν έχουν παίξει ακόμη το Grand Theft Auto 5, στην ελληνική αγορά “παίζει” προσφορούλα στα 40€ για Xbox One και PS4, και στα 30€ για ψηφιακό download για τους υπολογιστές. Για ψηφιακό download διατίθεται και το NBA 2K18 στα 34.99€, για εσάς τους μπασκετικούς. Με μικρή έκπτωση μπορείτε να τσιμπήσετε επίσης το εξαιρετικό και ολοκαίνουριο Assassin’s Creed Origins, στα 50€.

Bonus επιλογές: South Park The Fractured but Whole στα 44.99€, Battlefield 1 στα 30€, Ghost Recon Wildlands στα 30€ και Fallout 4 GOTY στα 25€

Ότι όμως και να πάρετε, να θυμάστε πως τα καλύτερα δώρα δεν αγοράζονται. Από εμάς στο XGamers, καλές γιορτές γεμάτες χαρά, αγάπη και πάνω απ’ όλα υγεία!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.