Παρουσίαση Spartan Gear Oplon

Δε συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε περιφερειακά και συσκευές. Το Oplon ήρθε όμως στα χέρια μας από την Enarxis Dynamic Media και είπαμε να το τεστάρουμε.

Η Spartan Gear είναι γενικά μια budget μάρκα. Νορμάλ έως χαμηλές τιμές, μεγάλη γκάμα, γενικά καλή κατασκευή και προϊόντα που αντέχουν την κακομεταχείριση. Το Oplon δεν πάει πίσω. Με τιμή λιανικής γύρω στα 15€ είναι μια καλή αγορά. Το gamepad είναι wired και ταιριάζει σε PC και PS3. Διαθέτει Xinput, σε περίπτωση που σκεφτήκατε “ναι λέει PC αλλά σιγά μη το δει το Steam”. Φαίνεται κανονικά χωρίς μανούρα και drivers.

Καλή σχέση τιμής απόδοσης, με λίγα λόγια.

Κατασκευαστικά είναι σε μέτριο βάρος, με υλικό που δε γλιστράει από τα χέρια και μέτριας σκληρότητας πλήκτρα. Σχεδιαστικά είναι ένα DualShock4 με 2 επιπλέον κουμπιά (Turbo και Clear). Οι σκανδάλες και οι αναλογικοί ανταποκρίνονται πολύ καλά, και μόνο παράπονο που είχαμε ήταν η επαναφορά των 4 πλήκτρων στα δεξιά που ίσως ήταν ένα τσακ πιο αργή από όσο έπρεπε – ή όσο έχουμε συνηθίσει από τα X1 Controller και DS4.

Για να δούμε τι ψάρια πιάνει το δοκιμάσαμε στο Ori and the Blind Forest, Quake 2 (με modded controls, για τη φάση) και FIFA 18. Σε όλα το Oplon πέρασε με άριστα. Τους συνδυασμούς του Ori, την ταχύτητα του Quake, την ακρίβεια του FIFA.

Γενικά μιλάμε για ένα gamepad που αξίζει τα λεφτά του. Ναι δεν είναι Elite ή Raiju αλλά θα ικανοποιήσει τους πιο casual gamers, και με το παραπάνω!

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.