Τι θα παίξουμε το Πάσχα;

Πότε είχαμε Χριστούγεννα, πότε έφτασε Πάσχα, χαμπάρι δεν πήραμε. Πάσχα λοιπόν, η εποχή που το 92.7% των Ελλήνων θα πάει στην επαρχία και το χωριό τους μαζί με συγγενείς και φίλους για να περάσουν τις διακοπές τους. Αρχικά να αναφέρουμε προσοχή στους δρόμους, δεν πίνουμε, δεν μιλάμε στο κινητό και δεν τρέχουμε (κυρίως γιατί καίει βενζίνη και είναι δύσκολοι καιροί). Και μετά το κοινωνικό μήνυμα ας περάσουμε στο δια ταύτα, τις προτάσεις μας για το πως να αντέξετε τις γιορτές στο χωριό, μακριά -πιθανότατα- από την θαλπωρή του Πλέηστέησο και του υπολογιστή σας.

Νούμερο ένα φυσικά πράγμα που καλώς ή κακώς δεν πρόκειται να αποχωριστείτε αυτές τις άγιες ημέρες είναι το σμαρτφον σας. Οπότε σας έχουμε ήδη λαχταριστές προτάσεις για φορητό gaming. Πρώτα και καλύτερα, οι φορητές εκδόσεις των δύο παιχνιδιών που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες. Ο λόγος για τα PUBG και Fortnite. Και τα δύο παιχνίδια έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε Android και iOS, με το πρώτο να είναι διαθέσιμο εδώ και περίπου μία βδομάδα επισήμως και στην χώρα μας. Το δεύτερο βρίσκεται στην γύρα για περισσότερο καιρό, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και cross-platform multiplayer με τις υπόλοιπες πλατφόρμες (PC και PS4).

Συνεχίζοντας με τα smartphone games, αμέσως επόμενη επιλογή είναι το Final Fantasy XV Pocket Edition, που αποτελεί το σημείο αναφοράς για το πως ένα παιχνίδι πρέπει να μεταφέρεται σε κινητά. Εδώ βέβαια πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη, αφού σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα, το Final Fantasy XV κοστολογείται στα 19.99€, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να αγοράζετε κάθε chapter ξεχωριστά (0.99 τα τρία πρώτα, 3.99 τα υπόλοιπα). Επίσης αξίζει να τσεκάρετε τα Vainglory, ένα free2play MOBA με μάχες 5v5, αλλά και την έκδοση του Tekken για κινητά. Επιλογές όπως Angry Birds και τα λοιπά νομίζω δεν χρίζουν αναφοράς, μία επίσκεψη στις δημοφιλείς εφαρμογές του App Store θα σας τα δώσει έτοιμα στο πιάτο.

Αφήνοντας πίσω τα smartphones, ας περάσουμε σε εσάς που επιλέξετε να πάρετε μαζί σας το laptop σας. Βασική επιλογή παραμένει κι εδώ το free-2-play Battle Royal mode του Fortnite. Ότι πρέπει για στιγμές χαλάρωσης των εορτών, αρκετά ελαφρύ ώστε να τρέχει σε ένα αξιοπρεπές φορητό υπολογιστή, και χωρίς να απαιτεί να αφιερώσεις πολλές ώρες για να το μάθεις. Στην ίδια κατηγορία θα βάλουμε και το Sea of Thieves, το οποίο με ένα Xbox Game Pass (10€ τον μήνα ή 15 μέρες δωρεάν trial για τους μη εγγεγραμμένους χρήστες) θα σας κρατήσει συντροφιά για τις μέρες των εορτών αν έχετε καλή παρέα. Φυσικά επιλογές όπως League of Legends και CS:GO παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα των ετών και αποτελούν safe επιλογές για να επιζήσετε στα οικογενειακά τραπέζια και στις συγκεντρώσεις με θείους.

Από την άλλη, λίγο πολύ, έχουμε ένα παρατημένο Playstaton 2, Gamecube ή Xbox 360 στο εξοχικό μας. Κρίμα είναι να πιάνει σκόνες. Μπορείτε να βρείτε άπειρα παιχνίδια κοψοχρονιά για παλιότερες κονσόλες που μπορεί να σας ξέφυγαν όταν κυκλοφόρησαν. Προετοιμαστείτε για το ταξίδι στο Φαρ Ουέστ με το Red Dead Redemption, προετοιμαστείτε κατάλληλα για την έλευση του Beyond Good and Evil 2, σφάξτε κανα θεό στο God of War 3, ή προετοιμαστείτε για το Metroid Prime 4 με το παιχνίδι-έπος του Wii.

Όσοι από την άλλη θα έχετε καλή παρέα, οι επιλογές πολλές. Keep Talking and Nobody Explodes το προσωπικό αγαπημένο του υποφαινόμενου, με επιλογές όπως Mario Kart, Mario Party ή κάποιο καλοφτιαγμένο horror να χρίζουν προσοχή. Αλλά από την άλλη, αν έχετε καλή παρέα, και Duke Nukem να παίζατε, καλά θα περνάγατε.

Από την άλλη όσοι δεν θα αποχωριστείτε την κονσόλα σας (ή το σπίτι σας), οι επιλογές αυξάνονται, με πρώτο και καλύτερο το νέο Far Cry που έχει-δεν έχει μία βδομάδα σε κυκλοφορία. Το ίδιο και σε εσάς που έχετε Switch. Τυχερά καθίκια.

Το XGamers σας εύχεται καλές γιορτές!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.