Disc Jam

Έχεις παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι με το δισκάκι πάνω στο τραπέζι που κρατάς ένα ποτηρόπραμα και κάνει ντίγκι-ντίγκι και το τραπέζι βγάζει αέρα air hockey;

Το Disc Jam είναι σχεδόν αυτό. Με λίγο τένις. Έχουμε μια αρένα και χειριζόμαστε έναν παίκτη. Παίζουμε με ένα δισκάκι, και σκοπός είναι το δισκάκι να περάσει, να μπει γκολ, στο πίσω μέρος του γηπέδου. Κάνει σπόντες στους τοίχους, βάζουμε φάλτσα και έχει και trick shots. Και ultimates. Περίπου. Αν παίξουμε καλή άμυνα μπορούμε να εκτελέσουμε ένα special throw, το οποίο έχουμε επιλέξει από πριν. Για την ώρα υπάρχουν τρία διαφορετικά αλλά μάλλον θα δούμε κι άλλα.

Μάλλον θα δούμε κι άλλες αρένες. Γενικά ο τίτλος βγάζει μια αίσθση… ολίγον τι demo. Είναι ένα παιχνίδι, έχει το ingame store του (σιγά που δε θα είχε), αλλά δίνει μια αίσθηση.. πως ήταν το Rocket League στις πολύ αρχές; Αυτό. Θέλει ακόμα λίγη δουλειά, αυτό.

Στους 50 πόντους το σετ. Στα 2 σετ το ματς. Κάθε γκολ μετράει σε πόζα-points όμως.

Τεχνικά τα πράγματα είναι απλά. Η Unreal είναι μια μηχανή που τα κάνει όλα. Ακόμα κι αυτό. Τα γραφικά έχουν το κλασσικό της industrial στυλ, όπως και τα μοντέλα. Το βασικότερο σημείο όμως είναι ο χειρισμός, μιας και μιλάμε για ένα γρήγορο παιχνίδι που απαιτεί ακριβείς κινήσεις. Και ο χειρισμός είναι καλός. Ακόμα και στο cross play!

Γιατί ο τίτλος έχει και από αυτό. Ανάμεσα σε Switch και PC, για την ώρα. Η Sony κάνει προσπάθειες να εντάξει το PS4 στην κλίκα, αλλά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουμε κάτι επίσημο. Εμείς δοκιμάσαμε τον τίτλο στο Nintendo Switch και όλα πήγαιναν καλά. Απλά δεν είχαμε την επιλογή για τσατ, οπότε οι αντίπαλοι από PC συζητούσαν μόνοι τους.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο review, το Disc Jam είναι ένα απλό και διασκεδαστικό παιχνιδάκι. Θέλει λίγο στρώσιμο αλλά αξίζει μια ματιά.

Disc Jam

7

Βαθμός

7.0/10

Θετικά

  • Καλός τεχνικός τομέας
  • Έξυπνο gameplay
  • Υποστηρίζει Crossplay

Αρνητικά

  • Κενό εικαστικά, δίνει αίσθηση beta

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.