Rad Rodgers

O Rad Rodgers είναι ένας δωδεκάχρονος πιτσιρικάς που παίζει όλη μέρα στην κονσόλα του, τον Dusty (ναι, είναι παλιάς γενιάς). Μια μέρα ο Dusty παίρνει ζωή, και μαζί ξεκινούν ένα πολύχρωμο ταξίδι στο World One.

Μιλάμε για ένα 3D platformer στα πρότυπα που έθεσε η χρυσή για το είδος δεκαετία των 90s. Οι δημιουργοί αποκαλούν το παιχνίδι «precision platformer” και όχι άδικα. Ο ευφάνταστος κόσμος είναι γεμάτος παγίδες και δύσκολα άλματα, εχθρούς που θέλουν προσοχή και χιούμορ. Σκοπός, βέβαια, να φτάσουμε στην τελευταία πίστα. Κάθε level έχει ένα μοτίβο, συνήθως. Είναι όντως 3d, οπότε έχουμε αρκετές κατευθύνσεις να ακολουθήσουμε, και το concept είναι να ανοίξει η πόρτα. Αυτή ανοίγει αν βρούμε και τα τέσσερα κομμάτια του κλειδιού. Οπότε θα χρειαστούμε αρκετή περιπλάνηση.

Πέρα από το platforming έχουμε και το Pixelverse. Συχνά θα συναντήσουμε portals φτιαγμένα από pixels. Εκεί μπαίνει μόνος του ο Dusty και καλείται να περιπλανηθεί στα έγκατα του game, ώστε να λύσει κάποιο μικρό γρίφο ή να βρει και να φτιάξει ό,τι δε λειτουργεί καλά στον κανονικό κόσμο. Είναι μια μικρή πνοή διαφορετικότητας στον τίτλο, και δεν τον αφήνει να βαλτώσει στο platforming.

Radical!

Το Rad Rodgers είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Αν και τα γραφικά του ώρες ώρες είναι… too much, είναι καλοσχεδιασμένο και ακριβέστατο. Τα όπλα ανταποκρίνονται σωστά, και τα άλματα είναι όντως «στην τρίχα» οπότε θέλουν δουλειά για να τα τελειοποιήσουμε. Ο οπλισμός είναι αρκετός, και η βοήθεια του Dusty σε melee attacks, σκαρφαλώματα και…συμβουλές πάντα καλοδεχούμενη.

Οι δύο ήρωες συχνά πυκνά ανταλλάσσουν ατάκες με άλλοτε αστείο και άλλοτε πιο ενήλικο περιεχόμενο. Το καλό εδώ είναι πως έχουμε επιλογή για λογοκρισία και βέβαια λιγότερη σπλατεριά στα εφέ (aka kids mode). Μετά έχουμε και τρία επίπεδα δυσκολίας, οπότε ο τίτλος κάνει για όλους. Οι μεγάλοι προτείνω να επιλέξουν το ενήλικο mode και τη μεσαία δυσκολία. Έτσι θα θυμηθούν σίγουρα τι θα πει platformer από τα παλιά.

Gems, secret areas, time attack, medals, score attack, leaderboards είναι λίγες από τις λέξεις που αυξάνουν το replayability του τίτλου στο Θεό.

Τεχνικά ο τίτλος είναι καλοφτιαγμένος, όπως είπαμε. Η μουσική και το voice acting είναι καλοφτιαγμένα και δένουν γάντι με το ύφος των mid80s-90s.

Εν τέλει, το Rad Rodgers είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Θυμίζει κλασσικό Platformer, είναι μοντέρνο, είναι τόσο αστείο και τόσο cheesy όσο πρέπει και κάνει για όλους. Δείτε το οπωσδήποτε!

Rad Rodgers

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Καλοσχεδιασμένη δράση
  • Μπορούμε να διαλέξουμε επίπεδο ωριμότητας και δυσκολίας
  • Καλοφτιαγμένο soundtrack
  • Replayability

Αρνητικά

  • Επαναλαμβανόμενα περιβάλλοντα
  • Λίγοι εχθροί

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.