The Raven Remastered |Review

Ακόμα ένα remaster της THQ, ακόμα ένας λόγος να θυμηθούμε τα παλιά. Το The Raven είναι ένα εξαίσιο παράδειγμα κλασσικού adventure game. Μυρίζει The Adventure Company, για τους παλιούς.

Λονδίνο, 1964. Ένα αρχαίο ρουμπίνι χάνεται από το Βρετανικό Μουσείο, και όλοι υποψιάζονται το Κοράκι, τον πιο hyped κλέφτη της εποχής. Η ιστορία μας ξεκινάει στο ταξίδι του Detective Nicolas Legrand για κάιρο, με το τραίνο που μεταφέρει το δεύτερο ρουμπίνι του σετ – στόχο για το κοράκι. Εμείς πατάμε στα βήματα του Constable Anton Jakob Zellner, ενός ελβετού αστυνομικού που έχει οδηγίες να βοηθήσει τον Legrand. Ο πολυλογάς ήρωάς μας έχει τόση σχέση με τα αστυνομικά μυστήρια όση κι εγώ. Έχουμε διαβάσει για αυτά σε βιβλία. Είναι όμως πολυμήχανος και πεισματάρης, και μοιάζει λίγο και με το Ηρακλή Πουαρό. Έτσι κερδίζει τις εντυπώσεις.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ως το Κάιρο θα μιλήσουμε με αρκετούς χαρακτήρες, όλοι καλογραμμένοι με προσωπικότητα, κίνητρα και μυστικά που δεν αφήνουν κανέναν εκτός του πλαισίου των ενόχων.

Οι γρίφοι του παιχνιδιού είναι σωστοί και λογικοί. Όλοι έχουν νόημα ύπαρξης (aka δεν έχει χαζά παζλ στη μέση του πουθενά) και είναι ακριβώς «τόσο όσο». Το ίδιο το παιχνίδι παροτρύνει τον παίκτη να παίξει old school. Hints όπως «μίλα σε όλους» και «αν συναντήσεις δυσκολία κάνε ένα διάλειμμα» είναι αυτό που συνέβαινε πριν τα ίντερνετς τότε που τα adventures μεσουρανούσαν. Οπότε κι εμείς έτσι προτείνουμε να παίξετε.

Το remastering που έγινε, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σωστό. Τα γραφικά φαίνονται εξαιρετικά από κάθε άποψη, από χαρακτήρες ως περιβάλλοντα. Ο χειρισμός με τον αναλογικό είναι καλός, ακόμα και σε μικρούς χώρους. Ο ήχος κι αυτός δε χάνει πουθενά. Πράγματι εξαιρετικό remaster.

Κλείνοντας, το The Raven Remastered είναι ένας πολύ καλός τίτλος, και ένα πολύ καλό remaster. Θα ταιριάξει σε όσους αρέσκονται σε αστυνομικές ιστορίες και όσους θέλουν κάτι να ακονίσει λίγο το μυαλό.

The Raven Remastered

9

Βαθμός

9.0/10

Θετικά

  • Kαλο remaster
  • Kαλογραμμένη ιστορία

Αρνητικά

  • Kλισέ χαρακτήρες

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.