Moonlighter

Με μια πρώτη ματιά, το Moonlighter μοιάζει με έναν κλώνο κάποιου παλιού Legend of Zelda. Με μετά από λίγο αρχίζει να δείχνει στοιχεία micromanagement και roguelike λογικής. Συνεχίζοντας φτάνουμε στο συμπερασμα πως δεν είναι τίποτα από αυτά, αλλά όλα μαζί.

Ο ήρωάς μας είναι ένας πιτσιρικάς, που ζει σε ένα ήσυχο χωριό και ονειρεύεται να γίνει ήρωας. Ο κηδεμόνας του πολύ γρήγορα θα αποφασίσει πως αφού το παιδί το θέλει, ας το κάνει. Έτσι του δίνει το πρώτο του σπαθί και του μαθαίνει τους κανόνες επιβίωσης σε σπηλιές και τύμβους. Και εκεί ξεκινάνε όλα. Ο μικρός τη νύχτα κυνηγάει την περιπέτεια σε τυχαία διαμορφωμένα περιβάλλοντα, a la Binding of Isaac, το πρωί ανοίγει το μαγαζί του και πουλάει τα τρόπαια που μάζευε όλο το βράδυ.

Πρόκειται, όπως είπαμε, για μια παράξενη μίξη. Το σύστημα πώλησης είναι αρκετά..χωριάτικο θα λέγαμε. Ανάλογα με την τιμή που έχουμε θέσει για κάθε αντικείμενο οι πελάτες χαίρονται ή λυπούνται, οπότε πρέπει να ρεγουλάρουμε την τιμή μέχρι να βρούμε την ιδανική. Το κατάστημα χωράει τέσσερα μόλις αντικείμενα, οπότε καθ όλη τη διάρκεια της μπίζνας πρέπει ο παίκτης να είναι σε ετοιμότητα να γεμίζει τα άδεια ράφια.

Στο κομμάτι της περιπέτειας, τα πράγματα παραείναι απλά. Κάθε δωμάτιο είναι και μια οθόνη, έχουμε βασικά όπλα και κάνουμε roll ή block. Προχωράμε μέχρι να θεωρήσουμε πως δεν πάει άλλο οπότε και γυρνάμε πίσω στο χωριό.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε προφανώς ένα υποτυπώδες crafting, vendors και κλιμακωτής δυσκολίας σπηλιές.

Τεχνικά ο τίτλος είναι απλός, Indie και οπτικά ευχάριστος. Τα γραφικά θυμίζουν Pokemon δεκαετίας, ο ήχος Zelda και ο χειρισμός είναι απλά καλός.

Γενικά το Moonlighter δεν είναι ένα παιχνίδι που θα συναρπάσει τα πλήθη, αλλά θα φάει άπειρες ώρες σε όποιον το βρει ενδιαφέρον, μιας και με τη μείξη περιπέτειας και εμπορίου μπορεί να ξενίσει τον παίκτη.

Moonlighter

7.8

Βαθμός

7.8/10

Θετικά

  • Ενδιαφέρον roguelike μέρος
  • Εξαιρετικός οπτικός τομέας
  • Έξυπνο σύστημα πωλήσεων

Αρνητικά

  • Το στήσιμο του καταστήματος κουράζει εύκολα
  • Ιδιάζουσα μίξη που ίσως ξενίσει το μέσο χρήστη

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.