Shape of the World

Μετά το BioShock, και τη σχολή που δημιούργησε, πολλοί θεωρούν/θεωρούμε πως το gaming μπορεί να αγγίξει τον όρο «τέχνη». Τo Shape of the World είναι αυτό.

Μιλάμε για ένα παιχνίδι εξερεύνησης, όπου στόχος είναι να περάσουμε κάτω από τις τριγωνικές αψίδες και να προχωρήσουμε στην επόμενη περιοχή. Στην πορεία μας δε θα βρούμε εχθρούς να σκοτώσουμε, γρίφους να λύσουμε ή κάποιου είδους Minigame. Το Shape of the World είναι ένα ταξίδι στον κόσμο. Θα περάσουμε μέσα από βουνά, ερήμους, θάλασσες και δάση, και θα εξερευνήσουμε κάθε πτυχή του πλανήτη γη.

Από τη σκοπιά του παίκτη ο τίτλος μοιάζει περισσότερο με διαδραστικό έργο τέχνης παρά με παιχνίδι. Τα αφαιρετικά αλλά πανέμορφα και πολύχρωμα περιβάλλοντα δέχουν άρτια με το στυλ των γραφικών και τον ήχο.

Όσα βλέπουμε μπορεί να μοιάζουν χοντροκομμένα και να αλλάζουν παράξενα χρώματα, αλλά έχουν δουλευτεί πολύ ώστε να δένουν σε ένα ενιαίο εικαστικό αποτέλεσμα. Οι μεταβάσεις και ο τρόπος που ο παίκτης περιπλανιέται στον κόσμο του παιχνιδιού είναι παραδειγμάτικές όχι μόνο για αυτό τον τίτλο αλλά για όλους.

Εκεί έρχεται να ολοκληρώσει το θέαμα ο ήχος. Οι μουσικές θυμίζουν πάρα πολύ ambient, neofolk και post rock ήχους, που κάνουν το Shape of the World ένα μαγευτικό ταξίδι.

Δυστυχώς δε μπορούμε να πούμε πολλά για τον τίτλο, μιας και πρόκειται για μια εμπειρία που ο καθένας θα τη ζήσει πολύ προσωπικά. Οι 3-4 ώρες που διαρκεί το ταξίδι είναι αρκετές για να φέρουν αρκετές όμορφες εικόνες και συναισθήματα σε όποιον καταπιαστεί. Δείτε το!

Shape of the World

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Πανέμορφο εικαστικό αποτέλεσμα
  • Χαλαρωτική ατμόσφαιρα

Αρνητικά

  • Είναι περισσότερο "εμπειρία" παρά "παιχνίδι"

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.