FIFA 10 Wii

Αρχίζοντας να πω ότι δεν είχα την τύχη να παίξω άλλο ποδοσφαιράκι στο Wii πριν το Fifa 10, καθώς και ούτε το ίδιο το παιχνίδι σε κάποια άλλη εκδοση(κονσόλας η PC), έτσι σε αυτό το Review θα κρίνω το παιχνίδια για το Wii αυτό καθεαυτό χωρίς καμία συγκριση.

Αρχίζοντας

Έχοντας καιρό να ασχοληθώ με το Fifa σε κονσόλες, και έχοντας επίσης φρέσκια της απογοήτευση από τις 2 τελευταίες εκδόσεις του της σειράς για τα PC πρέπει να πώ ότι ήμουν αρχικά προετοιμασμένος αρνητικά για το παιχνίδι, τώρα το αν είχα δίκιο ή όχι θα το δούμε παρακάτω.

Γραφικά

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι στα στανταρ της σειράς, είναι πολύ καλα για τα δεδομένα του Wii αν και οι παίκτες και το γήπεδο θα σας φανούν λίγο μικροί αρχικά, λογικά λογω της θέσης της κάμερας. Η κινηση των παικτών είναι αξιοπρεπέστατη με λιγοστά glitches και αρκετά αληθοφανείς, χωρίς όμως να πιάνει τα στάνταρ του PES (στο PS3 τουλάχιστον).

Τα γηπεδα παρουσιάζονται αληθοφανή(ξεχώρισα το Camb Nou εξ’όψεως και μόνο), οι οπαδοί χωρίς να είναι η επανάσταση στα ποδοσφαιράκια φαίνονται πολύ καλά και τα μοντέλα των ποδοσφαιριστών, αν και λίγο μικρά όπως προείπαμε, είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Τα πρόσωπα των( γνωστών) ποδοσφαιριστών είναι αρκετά πετυχημένα και δε δυσκολέυουν καθόλου στην αναγνώριση των διάσημων κατόχων τους. Στην περίπτωση των άλλων ποδοσφαιριστών(μικρότερων ομαδων) τα πρόσωπα είναι δυστυχώς εντελώς Generic(o Saha καραφλός, ο Νίνης με κοτσίδα κτλ κτλ .)

Ηχος

Στον ήχο η fifa εγκατέλειψε από ότι φαίνετε (ευτυχώς) την ιδέα συλλογής ολων τον άγνωστων τραγουδιών από άγνωστα συγκροτήματα που ακούγονταν στο κεντρικό menu και απλά επένδυσε τις αρχικές επιλογές του μενού με ευχάριστα ανώνυμα τραγούδια που μας βάζουν σιγά σιγά στο κλίμα.
Εντός γηπέδου τώρα οι 2 sportscasters είναι αρκετά ομιλητικοί χωρίς να γίνονται κουραστικοί( λαικ Σωτηρακόπουλος λετς σεη) το πλήθος βροντοφωνάζει υπέρ της Γηπεδούχου ομάδας με κορύφωση τη στιγμή που στο αθλημα του ποδοσφαίρου θεωρείτε η κορυφαία.. Το γκόλ βέβαια! Με την επίτευξη ενός τέρματος το γήπεδο σείετε και αν έχετε ένα καλό ηχοσύστημα συνδεδεμένο στην τηλεόραση μπορείτε να το χαρείτε στο έπακρο.

Gameplay

Μέχρι το Medium επίπεδο δυσκολίας που έπαιξα πριν γράψω αυτό το review το να μπεί γκόλ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση για τους γνώστες του αθλήματος, πράγμα που αφαιρεί ένα κομμάτι από τον ρεαλισμό του παιχνιδιού, από την άλλη όμως το Fun Factor ανεβαίνει κατακόρυφα οπότε στα κομμάτια ο ρεαλισμός.. άλλωστε να περάσουμε καλά θέλουμε.

Στο παιχνίδι εντόπισα και 2 σημεία που με ξάφνιασαν. Το ένα είναι “bullet time” που εισέρχεται το παιχνίδι στην περίπτωση που η φάση «μυρίσει» γκόλ. Αν κάποιος μου ανέφερε το εν λόγω χαρακτηριστικό του παιχνιδιού χωρίς να το έχω παίξει θα σκεφτόμουν 100% ότι πρόκειται για μια ακόμα αηδία της EA sports για να πουλήσει, παρόλα αυτά η πραγματικότητα απέχει αρκετά! Όπως και η επίτευξη πολλών γκόλ ρίχνει τον ρεαλισμό, αλλά ανεβάζει την απόλαυση του παιχνιδιού σε μεγάλα ύψη! Δοκιμάστε το και θα με καταλάβετε.
Το δεύτερο έχει να κάνει με το σούτ. Την ώρα που σουτάρετε, και αν το σούτ είναι δυνατό και με καλές προϋποθέσεις, τότε ένα βίαιο τράνταγμα του Wiimote και ένα τρεμόπαιγμα της οθόνης σας δίνεις πραγματικά την αίσθηση της δύναμης του σούτ που μολις εξαπολύσατε..Φοβερό!!

Χειρισμός

Μια και πρόκειτε για παιχνίδι του Wii ο χειρισμός του μπορεί να το κάνει την απόλυτη επιτυχία η να το ρίξει στη λήθη και να σας κάνει να κλαίτε τα λεφτάκια σας.
Στην περίπτωση μας το Fifa 10 παίζετε με τον συνδυασμό Wiimote+NunChuck. Με τον μοχλό του Nunchuck οδηγούμε τον παίκτη, με το A δίνουμε πάσα, με το B βγάζουμε σέντρα και βαθειά μπαλιά, με το Ζ τρέχει και κουνώντας απότομα το Wiimote σουτάρουμε. Το μοίρασμα των πλήκτρων είναι αρκετά επιτυχημένο, παρόλο που αν έχετε συνηθίσει τα κλασσικά χειριστήρια θα χρειαστείτε κανα δυο μάτς προσαρμογής. Όταν τα συνηθίσετε όμως δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα με το χειρισμό του παιχνιδιού. Η ανταπόκριση στις εντολές σας είναι άμεση και το μόνο που μένει να σας προβληματίζει είναι πως θα νικήσετε τον αντίπαλο γκολκίπερ που έχει κατεβάσει ρολά σαν τον Νικοπολίδη.

Tip: Για στιγμές απίστευτης χαράς και γέλιου κατά τη διάρκεια ενός διπλού, και αφού σκοράρετε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών κουνήστε το Wiimote.. μικρές λεπτομέρειες που κάνουν το Wii καταπληκτικό!

Τελείωνωντας

Δεν θα μπώ στη διαδικασία βαθμολογίας αυτή τη φορά αφου ξαναλέω ότι δεν συγκρίνω το παιχνίδι με αλλα απλά γράφω τις σκέψεις μου για το νέο Fifa.. χωρις βαρύγδουπες βαθμολογίες και τέτοια λοιπόν η πρόταση μου είναι ότι αν έχετε κάποιον φίλο να παίζετε διπλό( οσο περισσότεροι τόσο καλύτερα)

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!