The Legend of Zelda: Spirit Tracks

Zelda: Spirit Tracks. Ο Θρύλος ξαναέρχεται στο DS
Σήμερα έπεσε στα χέρια μου το Legend of Zelda Spirit Tracks για το Nintendo DS. Πραγματικά, ανυπομονούσα να πιάσω στα χέρια μου το συγκεκριμένο παιχνίδι της αγαπημένης μου σειράς. Για πρώτη φορά στην 23χρονη ιστορία της σειράς The Legend of Zelda, η πριγκίπισσα Zelda αφήνει πίσω τα δεσμά και τις δυνάμεις του υπόκοσμου και παίρνει μέρος στη περιπέτεια μαζί με τον Link(Για περισσότερες πληροφορίες βλεπε ” Η ιστορία”).
Το Spirit Tracks ακολουθεί πιστά τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς, εισάγωντας πάντα προτοπωριακές ιδέες. Να σημειώσουμε πως το παιχνίδι μπορείτε να το προπαραγγείλετε απο την επίσημη ιστοσελίδα της Nortec, kαι να μπειτε στην κλήρωση για συλλεκτικά δώρα.
Gameplay
Aν έχετε παίξει το προηγούμενο παιχνίδι Legend of Zelda, Phantom Hourglass, πάνω-κάτω θα ξέρετε τα βασικά χαρακτηριστικά του Gameplay, καθώς ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή, ενώ παράλληλα οι νέες προσθήκες δίνουν ένα άρωμα φρεσκάδας (αυτό και το Skip). Κατα καιρούς έχουμε δει τον Link με νέα όπλα, νέα εμφάνιση, αλλά πρώτη φορά που τον βλέπουμε να οδηγάει ένα είδος οχηματος! Ναι, καλά ακούσατε! Στο Legend of Zelda Spirit Tracks, θα βρείτε τον Link να οδηγάει ένα… Τρένο! Το τρένο αυτό θα σας βοηθήσει να κινείστε απο περιοχή σε περιοχή χωρίς να χρειαστεί να δαπανάτε χρόνο (Γιατί μην ξεχνάμε, χρόνος=χρήμα), ωστόσο θα πρέπει να το χειρηστείτε ωστε να μην συγκρουστείτε με άλλα τρένα ή και αγελάδες που βόσκουν στις τρυγύρω περιοχές. Για τον έλεγχο του τρένου, χρησιμοποιείτε το Gearbox το οποίο έχει διάφορες λειτουργίες. Μέσα απο το Gearbox, μπορείτε να επιταγχύνετε, να επιβραδύνετε να σταματήσετε ή να χτυπήσε τε την κόρνα. Επιπλέον, πολλές φορές θα χρειαστεί να επιλέξετε την διαδρομή που θα ακολουθήσετε μέσω ενός μοχλού που θα εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή.
Όλες οι παραπάνω επιλογές, πραγματοποιούνται μέσω της οθόνης αφής, με την οποία πραγματοποιείται και η κίνηση των χαρακτήρων. Πιθανώς να αναρωτιέσται γιατι χρησιμοποίησα πλυθηντικό, ετσι? Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Οπτικός & Ηχητικός τομέας
Το Nintendo DS, δεν φημίζεται για την επεξεργαστική του δύναμη και για τις γραφικές του επιδόσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φτάσει μεγάλο αριθμό πολυγώνων, ούτε καμία φοβερή ανάλυση και ποιότητας Textures. Πάντως το παιχνίδι αυτό, εκμεταλεύεται στο έπακρο τις γραφικές δυνατότητες της φορητής κονσόλας. Τα γραφικά είναι πολύχρωμα, καλοσχεδιασμένα, που για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι αν γίνει καλή δουλειά σε επίπεδο Software, ένα Game μπορεί να εντυπωσιάσει τον καθένα μας.
Ο κόσμος είναι 100% στις τρεις διαστάσεις, παρόλο που η κάμερα είναι κάτοψης, και μπορεί να σας θυμίσει τα πρώτα Zelda σε Nes, SNES και GBC. Γενικά το παιχνίδι δεν θα σας τρελάνει για τα γραφικά του, αλλά με τα στάνταρ της κονσόλας είναι τεχνολογικός άθλος.
Η μουσική που καλύπτει το παιχνίδι είναι η γνωστή που συναντούμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς, μέτριας ποιότητας, ενώ ο ήχος της μηχανής του τρένου μπορεί να θεωρηθεί αρκετά ρεαλιστικός.
Η Ροή της Ιστορίας
Η ιστορία ξεκινάει στο χωριό του Link. Κατευθυνόμαστε βόρεια και φτάνουμε στις σηδιροδρομικό σταθμό όπου πρέπει να οδηγησουμε το τρένο μέχρι το κάστρο της Hyrule. Είναι κάτι σαν προαγωγικές εξετάσεις ώστε να πάρετε το δίπλωμα. Φτάνωντας στο κάστρο πρέπει με λίγο κόπο να βρούμε τον χώρο όπου γίνεται η τελετή απο την Princess Zelda. Μαζί με το δίπλωμα η πριγκίπισα σας δίνει κρυφά και ένα γράμμα, το οποίο μπορειτε να διαβάσετε απο το Menu. Στο γράμμα σας δίνει έναν χάρτη για να πάτε στο δωμάτιο της (μην παει το μυαλο σας στο πονηρο), όπου σας ζητάει μια χάρη. Να την βοηθήσετε να πάτεν στο Tower of Spirits, ακριββώς έξω απο το κτήριο. Μετά απο πολλές περιπετειες ώστε να περάσετε απαρατήρειτοι απο τους φρουρούς, φτάνουμε στο τρένο… Κατά την πορεία μας δια μαγείας χάνονται οι ράγες και το όχημα εκτροχιάζεται. Εκεί ο Chancellor Cole, επιτίθεται, και ενώ ο Link και ο Alfonso(δάσκαλο οδήγησης τρένου) προσπαθούν να αμυνθουν, αιχμαλωτίζει το σώμα της Zelda, ενώ η ψυχή της γυρνάει στο κτήριο.
Αμέσως μετά ξυπνάτε σε ένα κρεβάτι στο παλάτι, και κατευθυνεστε μέχρι το δώμα της βασίλισσας. Εκεί σας δίνει το φλάουτο όπου θα σας χρησιμεύσει στην πορεία της ιστορίας. Το πνεύμα της Zelda θα είναι πάντα κοντά σας, για να σας βοηθάει στις δύσκολες στιγμές.
Την συνέχεις σας την αφήνω να την μάθετε εσείς, παίζοντας το παιχνίδι

 


Συμπεράσματα

Το παιχνίδι είναι η καλύτερη επιλογή σας αυτήν την περίοδο για το Nintendo DS. Αξίζει τα χρηματά του, καθώς θα σας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης, ενώ παραλληλα το Replay Value ειναι αρκετά μεγάλο.
Έχοντας ωραίο και πρωτότυπο Story, πιστεύω ότι είναι μια γερή δόση πριν το Zelda Wii το 2010.
Have Fun!

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.