Endless Ocean 2

Ατελείωτος ωκεανός με… τέλος!
Πολλοί μπορεί να μην έχουν σε μεγάλη εκτίμηση για αυτόν τον -κατά γενική ομολογία- Hardcore τίτλο του Wii Razz Ήμουν ένας απο αυτούς και η προχθεσινή παραλαβή στα ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου δεν με έκανε να αλλάξω γνώμη. Μην περιμένετε κανα τρελό παιχνίδι. Εκει κολυμπάτε και… περπατάτε που και πού.. Και ναι! Ειναι η απάντηση της Nintendo στο Heavy Rain!

Η Υπόθεση της ΥπερHardcore Παιχνιδάρας

Το σενάριο του τίτλου βασίζεται στο ”Τραγούδι τωνxgamers δράκων”, όπου ανακατεύει μυθολογίες διαφόρων χωρών -ανάμεσά τους και η Ελληνική- και το αποτέλεσμα είναι πίτα με απ’ όλα αρκετά μπερδεμένο, και εγώ που βαριόμουν αφόρητα να διαβάζω διαλόγους ομολογώ δεν έχασα και κάτι σημαντικό.


Εισαγωγή στα άδυτα του παιχνιδιού

Κατα την εκκίνηση του παιχνιδιού, πρέπει να επιλέξετε το φύλο σας, όνομα του χαρακτήρα σας, αλλά και διάφορες αλλαγές της εμφάνισής του. Στην περιπέτεια δεν είστε ολομόναχος στην εξερεύνηση, αλλά έχετε και ολόκληρο πλήρωμα (αυτό θα πει επαγγελματίας) που πραγματικά δεν κάνει τίποτα.. Στην συνέχεια του παιχνιδιού το πλήρωμα θα μεγαλώνει, θα μεγαλώνει, θα μεγαλώνει μέχρι να σκάσει και απο τα τρία μέλη που ήταν αρχικά θα καταλήξουμε στα 1000; Μονο ο θεός το ξέρει.. Ομολογώ πως το παιχνίδι είναι τόσο μα τόσο ήρεμο και μάλιστα σε σημείο να θέλω να το αφήσω να διαβάσω ιστορίαγράψω Review. Το παιχνίδι ωστόσο δεν περιορίζεται στην θάλλασα, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να ανέβεις στο σπιτάκι σου στην στεριά, όπου απο εκεί μπορείς να αρχίσεις τις εξερευνήσεις σου στον βυθό. Στο σπιτάκι αυτό μπορείτε να κάνετε Save, αλλά και να αγοράζετε νέα εφόδια και πιο εξελιγμένα αξεσουάρ που κάνουν πιο εύκολη την εξερεύνηση. Τέλος, στο παιχνίδι υπάρχουν και δευτερεύουσες αποστολές όπως φωτογράφηση διαφόρων ψαριών, τα οποία σώζονται στην κάρτα SD του Wii σας(αν δεν έχετε να η ευκαιρία να πάρετε).

Το βαθύ Gameplay
Το endless ocean 2, μπορεί να μην έχει τόσο βαθύ σενάριο όσο το Heavy Rain (βρηκα παιχνίδι να κάνω σύγκριση και εγώ..), αλλά είναι εφικτό να εξερευνήσετε τις περιοχές του αιγαίου, του Ειρηνικού Ωκεανού ή ακόμη και του Αμαζονίου. Το Endless Ocean, όπως είπαμε (σαν κλασσικός Hardcore τίτλος) είναι ένα παιχνίδι που δεν θα χάσει κανείς ποτέ. Και όταν λέμε κανεις εννοούμε ότι και τον PS3MAN ή τον HarrisDo να βάλεις να παίξει, δεν θα χάσει(πράγμα πρωτόγνωρο για αυτούς) Razz Το οξυγόνο είναι ο κύριος αντίπαλος, αλλά προσοπικά το βρήκα υπερβολικά αρκετό. Το παιχνίδι περιορίζεται στην εξερεύνηση και στην επίλυση απλών γρίφων. Επίσης κατα την διάρκεια της εξερεύνησης θα συναντήσετε διάφορα είδη ψαριών, τα οποία καταγράφονται σε ένα βιβλιαράκι τύπου Pokedex, και εμφανίζει βασικές πληροφορίες για αυτά, αλλά δυστυχώς δεν έχει και ειδική κατηγορία για το πως να μαγειρευτεί κάτι που με απογοήτευση πλήρως tongue
Το παιχνίδι δεν μπορεί να χαρακτιριστεί σε καμία περίπτωση Interactive-Movie, αλλά καλύτερα Interactive-Documentary, μιας και βαρέθηκα να μαθαίνω ονόματα ψαριών silent Η κίνηση του χαρακτήρα γίνεται απλά με την κίνηση του Wiimote πάνω κάτω και δεξια αριστερά. Για μια ακόμη πιο Hardcore εμπειρία το παιχνίδι υποστιρίζει και Classic Controller!

Ήχος και γραφικά: Όταν το Wii δεν θέλει
First Party τίτλος ειναι αυτός, θα περιμένατε κάτι σε επίπεδα Galaxy ε; Επανερχόμαστε στην πραγματικότητα. Τα γραφικά του παιχνιδιού μόνο μέτρια μπορούν να χαρακτιριστούν. Τα ψάρια είναι αρκετά καλά κατασκευασμένα (100% βαμβάκι λέμε!) όπως και τα τοπία, αλλά το Animation των χαρακτήρων είναι υπερβολικά απλό και επαναλαμβανόμενο, και ειδικότερα στην ξηρά.
Ο ήχος περιορίζεται στις MIDI μελωδίες, και στις… μπουρμπουλήθρες! Μπουρμπουλήθρες παντού! Για αυτό καλό ειναι να έχουμε και ένα Ipod μαζί μας να ακουμε τίποτα ρε αδερφέ! (Σ.Σ: Το xgamers προτείνει Kesha-Tik Tok Razz). Επίσης, οι χαρακτήρες ήπιαν το αμίλητο νερό όπως φαινεται και για αυτό δεν μιλάνε. Μπορεί να είναι και κάποια αρρώστια όμως σαν αυτή που είχε κολλήσει ο Link και η Samus (ευτυχώς η δευτερη το ξεπέρασε).

 

 

Άτσα και multi;
Οχι δεν προκειται για αστείο. Το παιχνίδι υποστιρίζει και online multiplayer.. Τα γνωστά.. Friends codes και εξερευνούμε παρέα τον βυθό Neutral Επίσης υποστιρίζει και το wiispeak για να λέτε και καμιά μ*****α να περνάει η ώρα, και να ξυπνάτε τον άλλον σε περίπτωση που κοιμηθεί..

Γενικά:
Όπως καταλάβατε, δεν πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία, αλλά εντάξει. Το heavy rain το περνάει άνετα :p

 

[rating:7/10]

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.