Final Fantasy Dissidia

Χθες έπεσε στα χέρια μου η ιαπωνική έκδοση του Final Fantasy Dissidia.

Για όσους δεν το ξέρουν είναι ένα παιχνίδι beat ‘m up με χαρακτήρες από τον κόσμο των Final Fantasy. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε μέσα από χαρακτήρες όπως ο Cloud ,ο Sephiroth, ο Jecht , ο Τidus και πολλοί άλλοι από όλα τα Final Fantasy μέχρι σήμερα..
Ο τίτλος αυτός αναμένετε να δώσει πνοή στην φορητή κονσόλα της Sony και από όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι τώρα φαινόταν ότι τα γραφικά και το Game play του παιχνιδιού θα αποδεικνύουν τις αληθινές δυνατότητες του PSP αφού δεν είναι ένα απλό port από κάποια άλλη κονσόλα Playstation αλλά ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στο PSP και αποκλειστικό για την κονσόλα. Aν δικαιώνει η όχι τις προσδοκίες θα το δούμε αμέσως τώρα.

Το βασικότερο ερώτημα που υπήρχε ανάμεσα στους Fans της σειράς (ανάμεσα τους και εγώ) ήταν το κατά πόσο θα μπορούσε να μεταφερθεί ο κόσμος των Final Fantasy σε ένα παιχνίδι beat’m up, γιατί θεωρητικά η ιδέα να μπορείς να λαμβάνεις μέρος μέσα σε μια μάχη ανάμεσα στον Cloud και τον Sephiroth οποιαδήποτε στιγμή είναι τρομερά ελκυστική υπήρχε αγωνία για το πώς θα έβγαινε το αποτέλεσμα στην πράξη.

Μετά από αρκετές ώρες δοκιμής μπορώ να σας πω ότι έχοντας παίξει ΟΛΑ τα final Fantasy μια γλυκιά νοσταλγία με έπιασε βλέποντας τους τρισδιάστατους χαρακτήρες, που μου έκλεψαν πάμπολλες ώρες από τη ζωή, μου και πάλι μπροστά μου όλους μαζί να περιμένουν να τους επιλέξω! Και δεν ήταν μονό αυτό. Χαρακτήρες από τα πρώτα Final Fantasy που τους ήξερα μονό σαν sprites και φωτογραφίες τώρα βρίσκονταν τρισδιάστατοι μπροστά μου τις περισσότερες φορές συμφωνώντας με την εικόνα που είχα σχηματίσει εγώ στο μυαλό μου για αυτούς!
Ακόμα και τα μενού θα προκαλέσουν ένα γνώριμο συναίσθημα σε όλους τους φίλους της σειράς.
Το στοίχημα της ατμόσφαιρας λοιπόν κερδήθηκε ..το παιχνίδι ανήκει όντως στην οικογένεια των Final Fantasy. Όμως σαν τεκνό της οικογένεια αυτής έχουμε αυτομάτως και πολλές ακόμα προσδοκίες. Τι λέει λοιπόν το παιχνίδι από τεχνικής πλευράς;

Γραφικά

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι από τα πιο εύκολα για να τα περιγράψουμε.. Είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! Τα γραφικά του F.F. Dissidia μας δείχνουν τις πραγματικές δυνατότητες του PSP και βάζει νέο πήχη στην ποιότητα των γραφικών ρίχνοντας από την κορυφή το God Of War Chains Of Olympus και το αδελφάκι του F.F Crisis Core. Οι χαρακτήρες είναι τελεία σχεδιασμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια με τα μοντέλα να θυμίζουν αρκετά τα μοντέλα χαρακτήρων στο F.F Crisis Core. Οι τρισδιάστατες πίστες που έχουν δανειστεί τα θέματα τους από τα παιχνίδια της σειράς είναι πολυεπίπεδες πολύ μεγάλες αρκετά καλοσχεδιασμένες και γενικά ακλουθούν το σχεδιαστικό επίπεδο όλου του παιχνιδιου..Τα μενού φαίνονται πολύ καλά και συγκροτημένα(αλλά δεν ορκίζομαι για αυτά καθώς ήταν στα ιαπωνικά και αντιμετώπισα προβληματάκια Razz ) Η κίνηση των χαρακτήρων είναι άψογη και δεν και παρόλο που η ταχύτητα της μάχης είναι πολύ μεγάλη δεν αντιμετώπισα προβλήματα σπασίματος γραφικών η glitchαρίσματος. Μια μικρή ένσταση μόνο λογω της θέσης της κάμερας αφού βρίσκετε πάνω δεξιά από τους χαρακτήρες και υπάρχει πιθανότητα να σας μπερδέψει η και δυσκολέψει κατά τη διάρκεια της μάχης.
Τέλος τα FMV είναι όπως περιμένουμε από ένα final fantasy για οσκαρ!! Απίστευτα FMV σας περιμένουν στο Story mode του παιχνιδιού με τρομερό animation και γεμάτα δράση! Όταν δείτε το εισαγωγικό βίντεο για το Story mode και θα με καταλάβετε!!

GamePlay

Το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι η ταχύτατες μάχες σε πολυεπίπεδες .πίστες χρησιμοποιώντας τα όπλα, της πολεμικές τέχνες καθώς και τις ειδικές κινήσεις του κάθε χαρακτήρα!

]Σαν εικόνα μάχης φανταστείτε την μάχη Cloud versus Sephiroth από το Advent Children και έχετε μια ιδέα αφού η Square Enix προσπάθησε αρκετά επιτυχημένα να προσδώσει τέτοια μορφή στις μάχες του παιχνιδιού

Το παιχνίδι χωρίζετε σε Story Mode , VS mode , και Multiplayer Mode(δεν είναι ακριβή ονόματα αφού όπως ξαναείπα ήταν στα Ιαπωνικά αλλά περίπου βγάζετε νόημα Razz )
Στο VS mode απλά επιλέγετε τον μαχητή που θέλετε και τον αντίπαλο σας και μπαίνετε στην αρένα για τη μάχη..Πριν από την μάχη έχει αρκετές επιλογές για τις οποίες δεν μπορώ να σας διαφωτίσω καθώς τα Ιαπωνικά μου περιορίζοντα στα Sensei Fujin Sanin genjutsu και κατι τέτοια Razz
Στο Story Mode υπάρχει μια ιστορία που ακολουθείτε και εκτός από τις μάχες έχει ένα επίπεδο σαν σκακιέρα στο οποίο κινείτε ο παίκτης σας προχωρώντας την ιστορία.(περισσότερες λεπτομέρειες όταν κυκλοφορήσει η ευρωπαϊκή έκδοση)
Το Multiplayer Mode έχει Ad-hoc επιλογή για ατελείωτες μάχες με τους φίλους σας.

Ηχος

Τα μουσικά κομμάτια θα ξυπνήσουν αναμνήσεις σε όλους τους φίλους της σειράς αφού πρόκειται για κλασικά τραγούδια της σειράς όπως το τραγούδι που ακούγετε στο τέλος κάθε μάχης που είναι από το πιο γνωστά κομμάτια της σειράς
Οι φωνές των χαρακτήρων είναι πολύ καλές και αρκετά πιστές σε σχέση με αυτές που ακουγόντουσαν στα αρχικά παιχνίδια.

Τελικά;

Το F.F. Dissidia ήρθε για να γίνει το καλύτερο παιχνίδι για το PSP και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι τα κατάφερε. Είναι ένα πραγματικό διαμάντι για την φορητή κονσόλα της Sony και πραγματικά ένα καταπληκτικό παιχνίδι για τους φαν της σειράς αλλά και για αυτούς που δεν έχουν καμία επαφή με αυτή! και ελπίζουμε η Sony να καταλάβει ότι το PSP δεν χρειάζεται αναβάθμιση στο hardware του αλλά περισσότερα παιχνίδια με την ποιότητα του F.F. Dissidia.!!!

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!